Закарпатські АТОвці озвучили свої вимоги до влади і обіцяють вдатися до протестів (ФОТО)

13
1

Свою позицію озвучили голови районних організацій АТО Закарпаття на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі.

Зокрема АТОвці Іршавського, Виноградівського районів оприлюднили звернення до влади та Президента, в якому торкнулися ситуації із забезпеченням ветеранів АТО, їх сімей, пільг на опалення, ситуацію з подвійним громадянством держслужбовців.

У разі ігнорування вимог захисників, вони обіцяють перейти до більш активних дій — акцій протесту.

Одна з проблем, яка хвилює військових – це пільги на опалення та забезпечення дровами сімей, які втратили годувальників на війні чи військових з інвалідністю.

— Цього року держава перестала виділяти коштина тверде паливо атовцям, незалежно від того, живе він на квартирі, чи в домі.аргументують тим, що у бюджеті недовиконання і немає грошей. Ми з колегами порадилися і вирішили зробити флеш-моб: будемо перевіряти статки керівників лісогосподарств, лісництв. Якщо не будуть видані дрова сім’ям загиблих та інвалідів АТО, сам атовці візьмуть шини і поїдуть до столиці. — розповів представник ГО «Захисники рідної вітчизни» Михайло Боднар.

За словами Михайла Боднара, у кожному районі було відмовлено атовцям у дровах. Зокрема,на Іршавщині, 7 загиблих і 5 інвалідів 2-ої групи, яких мали забезпечити твердим паливом.

Непокоїть захисників України і ситуація з роздмухуванням українсько-угорського конфлікту на Закарпаття.

— Ситуація з «угорськими настроями» в краї серйозна і останнім часом «дуже роздмухується». Ми звертаємося до нашої влади, до Головнокомандуючого і до Генштабу з таким проханням: на території Берегівського району розташувати стаціонарну військову частину, навіть військових Нацгвардії. Раніше було обіцяно, що там буде розташований один з підрозділів 128-ої бригади. Ми просимо виконати обіцянку, — каже Микола Вовканич, ГО «Військово-спортивне виховання молоді».

Михайло Мирошниченко з ГО «Спілка учасників бойових дій» каже, що з розумінням ставляться до пересічних закарпатців, які не можуть заробити грошей для утримання сімей в Україні і їдуть на заробітки завдяки паспортам інших держав. Але зовсім інша річ- держслужбовці, які мають захищати інтереси свої держави.

— Вони продадуть нас у першу чергу, Тому звертаємося до Президента вирішити цю проблему. — каже Михайло Мирошниченко.

Одне з нагальних питань, яке турбує АТОвців — медичне забезпечення.

— Є укази і розпорядження про безкоштовне лікування чи забезпечення ліками АТОвців, Чи то навмисно чи через халатність влада не звертає на ці питання е увагу. 50 тис. грн. минулого року виділено, щоб бійці АТО могли придбати ліки, зараз цього нема. Насторожує той факт, що влада живе у віртуальному світі. Одне прохання до неї — повернутися обличчям до людей і піти на зустріч кожному, хто ризикував життям і захищав Україну. — каже Василь Павлюк.

Пропонуємо вашій увалі тексти звернень і клопотань до влади та Президента, які озвучили представники воїнів АТО.





Коментарі

А
АТО

Атовці,цитую:“З розумінням ставляться до пересічних закарпатців, які не можуть заробити грошей для утримання сімей в Україні і їдуть на заробітки.”Мать вашу,то ви з розумінням ставитеся?Тоді ви такі ж гнобителі,як ті,що гнобл@ть український народ. Не флешмоби робіть,а ідіть вже в Київ!Чи ви лише себе любимих любите,оби вам добрінько,а другі хай дохнуть!?У вас зброя,у вас навики,ви називаєте себе захисниками.То захистіть українців!Хочете військову частину під горлом у Мадярщини? Так,то країна НАТО,не забувайте.Плюс в/ч ще більше ускладнить відносини!

Читайте також