Закарпатські безробітні стажуються зі 120 професій

3
0

Розвиток економіки в умовах ринкових відносин характеризується частими змінами потреби в робітничих кадрах. Сучасний ринок праці потребує активної участі служби зайнятості у формуванні трудового потенціалу, подоланні структурного безробіття.

 

 Досягнення цієї мети здійснюється шляхом професійного навчання дорослого незайнятого населення за професіями, які користуються попитом на ринку праці. Пріоритетним напрямом цього виду послуг служби зайнятості є підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних на замовлення роботодавців, зокрема на їх поточну потребу. Швидке та оперативне заповнення вакансій забезпечується шляхом використання ефективних форм професійного навчання, серед яких - стажування на робочому місці.
 
Із запровадження цього різновиду підвищення кваліфікації безробітних у співпрацю служби зайнятості Закарпаття з роботодавцями, значно підвищилася ефективність професійного навчання. Адже, суть стажування полягає у набутті та вдосконаленні практичних знань, умінь та навичок у межах здобутої професійної освіти з урахуванням вимог роботодавців, вивченні інноваційних технологій та прогресивних форм організації праці, удосконаленні професійного рівня і ділових якостей, набутті додаткових компетенцій.
 
У Закарпатській області стажування претендентів на посади з числа безробітних давно набуло актуальності, його обсяги постійно зростають. У січні – червні поточного року, за направленням центрів зайнятості, на підприємствах області стажувалося 629 осіб з числа безробітних – 29,6 відсотка усіх слухачів. Після успішного виконання програм стажування працевлаштовані 90 відсотків стажистів.
 
В обсягах професійного навчання на замовлення роботодавців стажування склало 42 відсотки. Розширилося коло підприємств, установ та організацій, залучених до співпраці з організації стажування – в поточному році їх налічується близько 4-ох сотень. Серед них, переважно, представники малого та середнього бізнесу, зокрема у сфері послуг, комунальному господарстві, закладах торгівлі та харчування, деревообробній промисловості.
 
Безробітні стажувались за різноманітними професіями та спеціальностями, перелік яких налічує більше 120 найменувань. Найбільш поширені: продавець продовольчих та непродовольчих товарів, швачка, кухар, верстатник деревообробних верстатів, водій автотранспортних засобів, тракторист, охоронник, бухгалтер та інші.
 
Найбільше безробітних в поточному році проходили стажування на вільних робочих місцях підприємств-роботодавців за направленням Воловецького, Рахівського районних, а також Мукачівського міського та Хустського міськрайонного центрів зайнятості.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також