Закарпатські екологи виявили незаконний вивіз гравію з річки

9
1

Держінспекторами Державної екологічної інспекції в Закарпатській області в ході проведення перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства були виявлені факти забору піщано-гравійної сировини з лівого берега річки Чорна Тиса в урочищах Штевірський та Рівні Рахівського району.

 

В першому випадку громадянами, в другому – приватним підприємцем.  Встановлено, що забір проводився без відповідного дозволу на проведення робіт на землях водного фонду по розчистці чи регулюванню русла із застосуванням транспортних засобів. Загальний об’єм самовільно видобутої піщано-гравійної суміші склав 12 м3 та 360 м3.

Інспекцією згідно Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами, затвердженої Міністерством екології та природних ресурсів України від 29.08.11р. № 303, проведено розрахунки та виставлено претензії  на загальну суму 61558,56 грн., в т.ч. громадянам на суму 1985,76 грн. (відшкодовано в повному обсязі) та приватному підприємцю на суму 59572,8 гривень.

В разі відмови від добровільного відшкодування шкоди Інспекцією буде подано позовну заяву до суду щодо примусового стягнення суми. 

Всі матеріали для вжиття відповідних заходів передано в прокуратуру Рахівського району.

Коментарі

В
Виноградівець

А чого держінспектори Державної екологічної інспекції в Закарпатскій області не хочуть ( чи не можуть) виявити факти забору піщано-гравійної сировини у Виноградівському районі головними регіоналами Довбаками, Балінтами, Бушками, Рішками, до речі Рішко працює головним екологічним інспектором Закарпаття по Тисі, які дерибанять надра всього народу без всякого угризенія совісті?

Читайте також