Закарпатські екологи зустрілись з угорськими

6
0

Спеціалісти Держекоінспекції у Закарпатській області в рамках виконання вимог міждержавної Угоди між Урядом України та Урядом Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах взяли участь у роботі річної підсумкової зустрічі українсько–угорської Робочої групи з охорони якості вод, що відбулася в м. Ньїредьхаза (Угорщина).

 

В ході зустрічі Сторонами відмічено, що План робіт виконано в повному обсязі, при цьому українськими та угорськими спеціалістами в 2011 році було здійснено  щомісячні відбори проб води р. Тиса у транскордонних контрольних створах Тисабеч/Тисауйлак(Вилок) і Загонь/Чоп та проведено інструментально-лабораторні дослідження.  На їх основі дано оцінку якості води та відзначено, що протягом 2011 року на р. Тиса надзвичайних забруднень транскордонного характеру, які призвели б до погіршення якості води, не відбулося.

Крім цього, українські та угорські фахівці узгодили План роботи на період квітень 2012 р. – березень 2013 р.,яким передбачили проведення спільних відборів проб води, зовнішньо-лабораторного контролю (інтеркалібраційних досліджень),проведення зустрічей Робочої групи з охорони якості вод, порівняння методик та аналізу вимірювань, інші завдання, пов’язані з контролем за охороною якості водита підготовку звіту про стан якості прикордонних вод і про надзвичайні забруднення для представлення Уповноваженим Урядів Угорщини та України з питань водного господарства на прикордонних водах.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також