Закарпатські митники обеззброїли чеха (ФОТО)

11
1

Чергове очищення рядів порушників кордону здійснили ужгородські митники, залишивши сьогодні громадянина Чехії без газового пістолета, двох мисливських ножів, спортивного луку та стріл до нього.

50-річний чех прямував до України на своєму позашляховику марки «Ленд Ровер Дефендер»» і в зоні митного контролю обрав спрощений режим «зелений коридор». Однак інспектори вирішили перевірити чоловіка та його автомобіль і перенаправили у смугу «червоного коридору», запропонувавши засвідчити в митній декларації про переміщувані предмети. Чех вперто переконував усно та письмово, що нічого забороненого не везе. Та міф щодо чесних намірів іноземця перетнути українсько-словацький кордон миттєво розвіявся, коли митники оглянули його багаж. Перше, що привернуло увагу інспектора, це чорна шкіряна кобура з газовим пістолетом марки «COLT» калібру 9 мм, споряджений одним шумовим патроном Інші зброярські приналежності не забарилися – в металевому ящику для особистих речей лежали в шкіряних чохлах 2 мисливські ножі (кожен загальною довжиною 30 см), а в салоні іномарки виявився спортивний лук (мисливський) іноземного виробництва та 18 шт. карбонових стріл (довжиною 790 мм). Увесь цей арсенал, як пояснив чех, він віз з собою на відпочинок у Крим.

Тож за порушення порядку проходження митного контролю в зоні спрощеного митного контролю та незаявлення про переміщування через митний кордон України різні предмети зброї, за ст..ст. 339, 340 Митного кодексу України складено протокол. У результаті митниками застосовані «каральні заходи» у вигляді вилучення предметів порушення до рішення суду.

Коментарі

C
crisscross

Да уж...Знал парень, в какие джунгли едет))) а у меня при выезде с Украины придрались к берцам и маскировке, в каких по горам ходил)) Мол, зачем и почему...? Еле отбрыкался...прямо проводника нашли...

Читайте також