Закарпатські науковці-медики зробили два революційні винаходи

12
0

Співробітники Закарпатського регіонального відділення Спілки наукових та інженерних об’єднань України на даний момент патентують два революційні винаходи в області медицини – штучну кістку та фіброкерамічні місткові протези.

Подібні винаходи, повідомив науковець, член президії Закарпатського регіонального відділення Спілки наукових та інженерних об’єднань України Анатолій Осадчий, зараз знаходяться в стадії патентування і є революційними в області медицини. Винахід «штучна кістка» призначений для застосування в протезуванні кісток. Подібний винахід впроваджується швейцарськими вченими, однак на титановій основі. Закарпатські вчені винайшли подібний винахід, однак на органічній основі – каоліні.

Його унікальність полягає у тому, що «штучна кістка» завдяки своїй органічній основі з часом зрощується з натуральними кістками людини, повністю відтворюючи втрачену людську кістку та її зв'язок із суглобами. Таким чином, людина, якій імплантовано подібний протез, з часом отримує нову повноцінну людську кістку, яка в змозі повністю замінити втрачену фалангу.

Відтак, винахід «штучна кістка» фактично вирощує в організмі і повністю відтворює втрачені кістки людини. Подібним чином також діє і винахід «фіброкерамічний містковий протез», який використовуватиметься в області стоматології для відтворення зубів людини. За словами Анатолія Осадчого, закарпатські наковці планують запустити виробництво подібних приладів у Закарпатті, відтак знаходяться у пошуках інвесторів проекту.

Слід нагадати, що науковці Закарпатського регіонального відділення Спілки наукових та інженерних об’єднань України вже є авторами кількох революційних винаходів у різних напрямках. Такими є неінвазивний глюкометр, оптичний томограф для діагностики молочної залози та сіалоденіта нижньої щелепи, капсула-упаковка для виготовлення фіксуючих та пломбованих матеріалів, пристрій для гасіння лісових пожеж, газова куля та багато інших.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також