Закарпатські оператори комп’ютерного набору вчились шукати інформацію

6
0

22 березня на базі ПТУ №33 смт В. Березний відбулося засідання методичної секції з професії оператор комп’ютерного набору з теми „Формування професійної свідомості на уроках спеціальних дисциплін”.

 

Урок теоретичного навчання за темою „Відкриття та перегляд Web-сторінок. Робота з пошуковими системами: пошук необхідної інформації”, що пройшов у незнайомій аудиторії з використанням мультимедійної техніки, проводив викладач ВПУ №34 м. Виноградів Пилип М.М. 
 
Проведення таких уроків стимулює викладачів, надаючи поштовх до постійного творчого пошуку, удосконалення професійної майстерності та вміння виходити з будь-якої ситуації.
 
Під час засідання круглого столу на тему  „Формування професійної свідомості на уроках спеціальних дисциплін” учасники слухали виступи колег, обмінювалися думками та ділилися досвідом. Так, Завадський І.В. (викладач спецдисциплін Ужгородського професійного ліцею), використавши презентацію, розповів присутнім про використання у роботі нових форм та методів навчання, удосконалення комплексно-методичного забезпечення, що є невід’ємною складовою якісної професійної підготовки кваліфікованого робітника.
 
На засіданні активно обговорювали питання впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у процес професійної підготовки учнів (Коман С.В.,  директор ПТУ №33 смт В. Березний) та активізації розумової діяльності, професійної компетентності учнів на уроках спецдисциплін (Чайка Н.С., викладач Тячівського професійного ліцею). 
 
Терпай В.М (заступник директора з навчально-виробничої роботи ВПУ №3 м. Мукачеве, керівник секції), наголосила на необхідності продовження роботи зі створення різноманітних навчальних посібників з професії оператор комп’ютерного набору та запропонувала розробити робочий зошит для лабораторно-практичних робіт із предмета „Основи роботи на ПК”.
 
Рижкова О.П. (майстер виробничого навчання ВПУ №3 м. Мукачеве), як член журі обласного огляду-конкурсу на кращу комп’ютерну лабораторію, схвально відгукнулася щодо проведення такого заходу та звернула увагу на недоліки, виявлені під час конкурсу. Окремо розглянуто правила використання комп’ютерної техніки і комп’ютерних програм у навчальному процесі, а також можливості використання альтернативного програмного забезпечення з окремих тем при підготовці операторів комп’ютерного набору.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також