Закарпатські податківці провели практичні семінари для платників податків

21
0

Семінари для платників податків Перечинського та Великоберезнянського районів на тему: “Актуальні питання оподаткування юридичних та фізичних осіб – суб’єктів господарювання. Порядок декларування доходів громадян, отриманих у 2009 році» провели напередодні фахівці Державної податкової адміністрації у Закарпатській області спільно з територіальним відділенням Асоціації платників податків України, Закарпатської філією ДП «Інформаційно-видавничий центр ДПА України» та Закарпатською торгово-промисло

Участь у семінарах взяли начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян обласної ДПА Еріка Васкова, головний державний податковий інспектор відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Єва Мойшевич, голова правління ТВ АППУ Марта Волощук, президент Закарпатської торгово-промислової палати Отто Ковчар та директор Закарпатської філії ДП «Інформаційно-видавничий центр» Володимир Москаленко.

Платникам податків було роз’яснено порядок застосування податкової соціальної пільги у 2010 році, зміни в оподаткуванні доходів фізичних осіб, які набрали чинність з 1 січня 2010р. Окремо виступаючі зупинилися на змінах до податкового та валютного законодавства, внесених Законом України від 23.06.2009р. №1533-VI, основних  нормах Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв» від 21.01.2010р. №1824 та змінах, внесених Законом України від 20.01.2010р. № 1814, які стосуються термінів розрахунків по експортно-імпортних операціях у сфері ЗЕД. Увагу присутніх було закцентовано на новому порядку внесення до Єдиного державного реєстру місць зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів і на перевагах подання звітності в електронному вигляді.

Йшлося також і про зміни у  формі Реєстру отриманих та виданих податкових накладних та Порядку його ведення, які набрали чинність з 1 січня 2010 року, та про порядок виправлення  помилок у податковій звітності.

Оскільки з 1 січня ц.р. триває кампанія декларування доходів громадян, податківці зупинилися на тому, хто зобов’язаний подавати декларацію про доходи, а також більш детально роз’яснили, хто може використати своє право на податковий кредит.

Під час кожного семінару виступаючі відповідали на запитання присутніх платників та надавали індивідуальні консультації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також