Закарпатські учні "мірялись" знаннями з англійської мови

6
1

16 січня 2012 року відповідно до Правил проведення І-ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад, І етапу турнірів, І, ІІ етапів конкурсу з образотворчого мистецтва та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, затвердженого наказом управління освіти і науки від 05.01.2012 № 4, відбуласяа олімпіада з англійської мови, в якій взяли участь 84 учні 9-11 класів навчально-виховних закладів Закарпатської області.

Не з'явилися на олімпіаду двоє учасників: учениця 11 класу Берегівської угорської гімназії Урста Аннамарія Володимирівна та учениця 9 класу Свалявської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Керечун Вікторія Василівна.

 

На підставі рішень журі ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови, яке працювало майже в повному складі, рекомендовано визнати переможцями і нагородити дипломами І ступеня трьох учасників, ІІ ступеня – 8 учасників, ІІІ ступеня – 14 учасників. 
 
На відбірково-тренувальні збори з підготовки до участі в IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови запрошуються учні, які посіли відповідно І-ІІ місця.
 
Зміст і характер завдань та критерії оцінювання розроблені відповідною комісією згідно з вимогами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та чинною Програмою з англійської мови.
 
Учасники олімпіади виконували завдання на предмет володіння ними чотирма видами мовленнєвої компетенції: аудіювання, читання, письма та говоріння.
 
Найбільші труднощі в учнів 9 класу виникли під час написання творчих робіт. Типовими помилками були: неправильний порядок слів у реченнях, узгодження часів, неправильне вживання прийменників, не всі учні змогли розкрити тему, не дотримувалися правил побудови твору.
 
У 10 класі учні при перевірці усного мовлення вживали лексику, що не відповідає ситуації, допускали граматичні помилки (неправильне вживання видо-часових форм дієслова, вживання числа та особи у дієслівних часових формах, артиклів та умовних речень, незлічуваних іменників, герундія та інфінітива). При написанні творчої роботи письмові висловлювання учнів не завжди були побудовані логічно та послідовно, деякі роботи складалися з набору окремих речень. Учні мало використовували з’єднувальні елементи у тексті (сполучники сурядності, підрядності, а також дієслова-зв’язки). 
 
Найбільші труднощі в учнів 11 класу виникли під час перевірки аудіювання та читання. Під час спонтанного діалогічного мовлення вони не завжди адекватно реагували на запитання членів журі.

Коментарі

0
000

коли будуть відомі переможці?

Читайте також