Закарпатські військові прозвітували про витрачені кошти (ДОКУМЕНТ)

6
0

Йшлося як про минулі закупівлі, так і про прийняту на останній сесії обласної ради Програму матеріально-технічного забезпечення 4-го батальйону територіальної оборони.

Перевірку провела Громадська Рада при Ужгородській міській раді, аби з'ясувати наступне: скільки речей надійшло військовим, скільки було передано безпосередньо 4-у батальйону територіальної оборони, тощо.

Під час зустріч обласний військовий комісар Іван Васильцюн, перш за все, продемонстрував перелік матеріальних цінностей для закупівель відповідно до Програми матеріально-технічного забезпечення 4-го батальйону територіальної оборони на суму 5 500 000 грн. та Інформацію про матеріальні цінності, отримані від юридичних і фізичних осіб в якості допомоги батальйону на суму 238 304,12 грн.

Побачити перелік можна на фото

Раніше у розпорядження Закарпатського ОВК надійшло для матеріально-технічного забезпечення 4-го батальйону ТО 10 998 грн. на закупівлю 1692 пари шкарпеток по 6.5 грн.

Інші кошти в розмірі 35 000 грн. на оплату лазнево-пральних послуг військовослужбовцям строкової служби військкомат не може використати для потреб БТО, тому їх поверне.

Окрім того військовий комісар повідомив на зустрічі, що підставою для формування 4-го закарпатського БТО був Указ Президента України № 447 від 01.05.2014 року. Директивою начальника Генштаба визначено штат батальйону і кількість бійців. Тож у БТО перебувають мобілізовані (які колись пройшли строкову службу, контрактники) і добровольці.

8 березня батальйонно-тактична група в кількості 400 чоловік (гірсько-піхотний батальйон) пішла із Закарпаття на війну. Для їх екіпіровки п. Васильцюн запросив біля 400 000 грн. На ці кошти були закуплені речі через відділ з питань цивільного захисту Закарпатської ОДА (начальник відділу Маслюк Ігор Федорович).

А 16 квітня військкомат отримав директиву про утворення 4-го закарпатського БТО в кількості 423 особи. Для них зі складу недоторканого запасу взяли 400 військових форм. Деякі з них розлазилися, деякі бійцям не підходили по розміру, тому бійці часто купляли форму за свої гроші. Форма з недоторканого запасу була неналежної якості ще при закупівлі, пояснили у військкоматі.

Втім фінансових документів, які б підтверджували вищесказане активісти так і не отримали, що викликало розбрат вже всередині самої Громадської Ради, котра схильна вважати, що військові не зовсім чесно розпоряджаються виділеними їм грошима.

З іншого боку військовий комісар Іван Василюцюн ще на сесії зазначав, що грошей в армії дійсно було мало, але витрачали їх за призначенням. Тоді ж зголосився надати всі підтвердження Громадській Раді при УМР.

Батьки солдатів, які наразі служать у БТО висловлювали неоднорідну позицію з цього приводу. Деякі з них зазначали, що їх синам навіть нічого їсти, тоді як інші казали, що із забезпеченням мінімальних умов на полігоні все гаразд.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також