Закарпатські вина сподобалися британцям

4
0

Частка Закарпатських вин у загальнодержавних обсягах становить 17 відсотків

Частка продукції закарпатських виноробних заводів у загальнодержавних обсягах становить 17 відсотків. Про це сьогодні, 20 жовтня, власкорові ЗІКу повідомили із управління інформації та зв’язків із громадськістю ЗОДА.

Виноробні підприємства області мають намір і надалі розширювати площі під виноградниками, однак стикаються з проблемою вільних земель. Тобто земля довкола виноградників є, але вона або під паями, або у власності державних підприємств. І в першому, і в другому випадку цінні землі просто заростають бур’янами.

Голова облдержадміністрації Олег Гаваші доручив відповідним управлінням вивчити це питання. Відтак буде створено робочу групу, куди увійдуть як представники адміністрації, так і виноградарі та винороби області. Вони внесуть свої пропозиції, на основі яких розроблять обласну програму розвитку виноградарства і виноробства області.

Довідка ЗІКу.

Цього року на міжнародному конкурсі International Wine Challenge, який проходив у Великобританії, закарпатське десертне вино «Сонце в бокалі» здобуло бронзову медаль, – повідомив голова ради директорів ЗАТ СП „Котнар”, ТОВ „Квадро”, ТОВ „Нідан+” Пейтер Чобо. 90% від загальнообласного обсягу виробництва вин належить двом підприємствам — ЗАТ СП «Котнар» і ТОВ СП «Айсберг».



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також