Закарпатським студентам роз’яснили порядок оподаткування грантів

11
0

Визначальною ідеологією кампанії з декларування доходів є спрямування громадян на добровільне виконання свого конституційного обов’язку зі сплати податків та підвищення податкової культури. Роль податкових органів у цьому процесі полягає в оперативному наданні громадянам комплексу інформаційних, консультаційних заходів, спрямованих на створення належних умов для подання декларацій.

Один із таких чергових заходів, який провели берегівські податківці – зустріч з викладацьким складом Закарпатського угорського педагогічного інституту. Завідувач сектору масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Берегівської ОДПІ Марія Бідзіля ознайомила присутніх з особливостями деклараційної кампанії 2010 року. Більшу увагу було приділено декларуванню іноземних доходів, оскільки навчальний заклад має тісні зв’язки на освітянській ниві з сусідніми державами – Угорщиною та Словаччиною.

Учасників зустрічі цікавили питання оподаткування доходів, отриманих за межами України, зокрема стипендій, грантів тощо. Присутні отримали зразок заповненої декларації про доходи, пам’ятки, листівки  з питань декларування на українській та угорській мовах.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також