Закарпатський Держгірпромнагляд розібрався з випадком помічника верстальника

10
1

Завершила роботу комісія спеціального розслідування нещасного випадку з важким наслідком, що стався 22 лютого ц.р. на держпідприємстві «Ламелла» у с. Тячівка Тячівського району.

Як вже повідомлялося, нещастя з помічником верстатника Василем М., 1956  р.н., трапилося наприкінці зміни у цехові фірми, що займається виробництвом меблів. Під час примусової зупинки багатопильного  верстату дошка влучила робітникові у голову. З відкритою черепно-мозковою травмою потерпілий був доставлений у нейрохірургічне відділення обласної клінічної лікарні, де медики діагностували втиснутий імпресійний перелом лобної кістки справа, перелом стінок лівої гайморової пазухи, перелом медіальної стінки очниці, стінок носової порожнини, уламковий перелом лівої cкулової кістки зі зміщенням уламків, косий перелом гілки нижньої щелепи. За інформацією голови комісії, головного державного інспектора з охорони праці державної інспекції нагляду за промисловою безпекою та охороною праці територіального управління Держгірпромнагляду Мирослава ФЕДЕЛЕША, до даного нещасного випадку призвів цілий ряд як технічних, так і організаційних причин.

До названих першими члени комісії віднесли грубе порушення пункту «Правил з охорони праці в деревообробній промисловості» , згідно з яким матеріали, що мають трухлявину та гнилизну, глибокі  поперечні надрізи… та такі, що не піддавались необхідній технологічній обробці, не дозволяється обробляти на верстатах. Власне, подібна дошка і викликала в даному конкретному випадку аварійну зупинку верстата та подальше травмування робітника. Серед  організаційних причин названо невиконання посадових обов’язків  старшим майстром деревообробної дільниці. Ним, зокрема, було порушено цілий ряд розділів відповідної посадової Інструкції, у яких йдеться про необхідність систематично перевіряти виконання завдань бригадами, своєчасно усувати несправності, які заважають виробничому процесу; не допускати використання під час роботи матеріалів, що не відповідають технічним вимогам; …зупиняти роботу під час виникнення ситуації, яка загрожує аварією, нещасним випадкам. Сюди ж віднесено невиконання верстатником вимог інструкцій з охорони праці, у яких йдеться про категоричну заборону усувати будь-які несправності і проводити регулювання під час роботи верстата та розпилювати деревину, яка має тріщини, сколки.

На підставі матеріалів спеціального розслідування комісія дійшла висновку, що даний нещасний випадок вважається пов’язаним з виробництвом.  Члени комісії також  розробили та запропонували керівництву держпідприємства втілити у життя цілу низку заходів, спрямованих на усунення причин виникнення нещастя.
Матеріали розслідування направлено в прокуратуру.

Коментарі

Е
Еколог

я думаю для бородьби з наслідками неправильної роботи , першого звільнять начальника але перед тим його добре подоївши , або після звільнення , в нашій державі головне показники

Читайте також