Закарпатський театр знову вирушить на гастролі

16
0

На великий всеукраїнський гастрольний тур «Нам — 85»

Як повідомила «Дзеркалу тижня» начальник відділу театрального мистецтва Департаменту мистецтва і регіональної політики (при Міністерстві культури і туризму) Олена Віталіївна Воронько, на це літо заплановано гастролі багатьох українських театрів.

— Існує спецфонд, який підтримує виключно вітчизняних гастролерів. Щокварталу відбувається конкурс. У літні місяці та у вересні деякі вітчизняні театральні колективи вирушають до різних міст.

Зокрема буде великий всеукраїнський гастрольний тур Закарпатського музично-драматичного театру «Нам — 85», приурочений ювілеєві колективу. Спектаклі театру побачать глядачі Херсона, Чернігова, Житомира, а восени — і Києва. Бюджет цих гастролей — майже 355 тисяч гривень.

Тернопільський український драмтеатр гастролюватиме у Львові. В Євпаторії свої найкращі спектаклі покаже Чернівецький ляльковий театр. Львівський театр імені Марії Заньковецької очікується в Києві у вересні. Дніпропетровський театр імені Шевченка лаштується до Вінниці. А Полтавський театр імені Гоголя планує показати свої роботи у Дніпропетровську, Кіровограді, Сумах.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також