Закарпатський Укравтодор забезпечений коштами на 18% від потреби (ФОТО)

16
0

7 жовтня відбувся спільний брифінг представників Державтоінспекції, МНС та Укравтодору з питань готовності до зміни погодних умов, стану вулично-дорожньої мережі та допомоги водіям у разі складних погодних умов.

Заступник начальника служби автомобільних доріг в Закарпатській області Заяць Василь Іванович розповів, що його служба відповідає за місцеві дороги державного значення, а саме за  3334 км доріг, із них 1100 км державного значення.

Цього року на Закарпатських дорогах було виявлено величезну кількість ям, а точніше їх кількість зросла зі  120 тисяч  до 158 тисяч. Основна проблема - недофінансування.Служба автомобільних доріг в Закарпатській області повинна виконувати середній та капітальний ремонт доріг. Як пояснив пан Заєць, середній ремонт передбачає засипання ями гравієм і залиття її асфальтобетоном, шаром не менше 5-7 сантиметрів,  або закатування бітумом. Саме такі роботи переважно виконуються службою. Втім дороги після них для їзди вантажівок не є придатними. 

Водночас на даний момент вже 70% доріг області  потребують саме капітального ремонту. А грошей з державного бюджету минулого року виділили 65 мільйонів, цього року  - 70 млн. гривень. Це складає всього 17-18% від потреби.

Крім того джерелом фінансування  залишився податок з шин і придбаних нових транспортних засобів. Але він іде в місцевий бюджет і приносить 7-8 мільйонів гривень на рік.

Недофінансування впливає і на швидкість робіт Укравтодору. Так громадяни усно чи письмово, а ДАІ шляхом приписів мають можливість звертатися до Служби автомобільних доріг в Закарпатській області і повідомляти її про помічені проблеми. Втім, на практиці проблемою можуть зайнятися через день, а можуть і через 2 тижні. Можуть також виникати простої під час процесу роботи. Вся справа в тому, каже пан Заєць, що в фінансуванні Служби нема ритмічності. Так, на даний момент відставання з фінансування складає  17 мільйонів гривень.  

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також