Закарпаття: двоє з трьох інфікованих свинячим грипом - вагітні жінки

4
0

У вівторок, 8 лютого, голова облдержадміністрації Олександр Ледида провів зустріч з головним державним санітарним лікарем області Володимиром Марковичем. Йшлося про епідеміологічну ситуацію в краї, і зокрема, реагування служби на поширення вірусу менінгококу серед ромського населення.

За словами Володимира Марковича, упродовж минулого тижня захворіло на грип та ГРВІ 5016 закарпатців.

Загальна захворюваність в області склала 40,5 осіб на 10 тисяч населення. Це на 8,1% нижче за епідеміологічний поріг, який наразі перевищено лише в Ужгороді та Свалявському районі. Рішенням Надзвичайної протиепідеміологічної комісії при Ужгородській міськраді введено обмежувальні заходи в 24 загальноосвітніх школах та 10 навчально-виховних комплексах. Питання щодо продовження обмежувальних заходів в м.Ужгород буде розглянуто 11 лютого.

За даними вірусологічної лабораторії Закарпатської санепідемстанції в області нині циркулюють віруси сезонного грипу А, грипу В, вірусу парагрипу, Аденовіруси, RS віруси. Також, за словами головного державного санітарного лікаря в Закарпатській області, виявлено 3 випадки захворювання грипом H1N1. Усі хворі – мешканці Ужгорода. Двоє з них – вагітні. Володимир Маркович зазначив, що усіх їх було госпіталізовано до обласної інфекційної лікарні. Нині їхній стан – задовільний.

Крім того, пан Маркович поінформував про те, що з середини січня цього року в області зареєстровано два випадки (у дітей ромської національності з Ужгорода та Перечина) захворювань на менінгококову інфекцію генералізованої форми. Також було виявлено троє людей з легкими локалізованими формами хвороби, що складає 0,4 особи на 100 тисяч населення. Загалом під час проведення епідеміологічного розстеження в місцях компактного проживання ромського населення бактеріологічним методом було обстежено 191 людину. Під час рейду виявлено 55 випадків здорового носійства менінгококу – що могло загрожувати здоровому населенню краю. Усіх цих людей лікарі просанували в умовах інфекційного стаціонару в обласній інфекційній лікарні. Володимир Маркович також відзначив, що жодних летальних випадків від захворювань ГРВІ, грипу та менінгококової інфекції на Закарпатті не зареєстровано. Закарпатська СЕС наразі розцінює епідеміологічну ситуацію в краї, як характерну для даного періоду часу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також