Закарпаття найменш вразливе до інсультів

6
0

Однак медики все одно закликали краян частіше перевіряти тиск

    Мешканці Закарпаття найменше хворіють на серцево-судинні захворювання у порівнянні з іншими областями країни. Разом з тим, статистика захворювань в Україні невтішна - так, щороку реєструють від 105 до 110 тисяч українців, у яких виникають інсульти. Таку статистику сьогодні озвучив екс-міністр охорони здоров`я, а нині - голова Національної Ради з питань охорони здоров`я населення України Микола Поліщук. До Ужгорода науковці з`їхалися на третю Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Карпатські читання», присвяченій проблемі серцевих захворювань. Паралельно в Ужгороді та Мукачеві проводиться акція «Виміряй тиск - зупини інсульт». Волонтери - в основному, студенти медфаку УжНУ, виміряють тиск у наметах усім охочим перехожим. Один із пунктів вимірювання тиску розташувався і у приміщенні Закарпатської облдержадміністрації, біля якого одразу ж вишикувалася черга службовців.

    Як поінформували експерти, статистика свідчить, що у західних областях в цілому кількість інсультів менша, ніж на сході країни. Лікарі пояснюють це і екологічним фактором. Водночас, причиною виникнення інсульту можуть стати і стреси.

    Порадували медики тих, у кого тиск понижений. Звичайно, констатували фахівці, цим людям теж потрібно звернутися до лікаря, щоб попередити можливі хвороби. Однак, та ж статистика свідчить, що гіпотоніки живуть довше, ніж гіпертоніки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також