Закарпаття підключилося до створення всеукраїнської мережі туристично-інформаційних центрів (ФОТО)

14
1

Вітчизняний турист є найактивнішим в нашій області.

19-20 листопада понад 50 представників туристично-інформаційних центрів з різних куточків України взяли участь у всеукраїнській туристичній майстерні "Українські ТІЦи: стан, проблеми та перспективи розвитку". Захід проводився в рамках проекту USAID «ЛІНК» в партнерстві з проектом GIZ.

Закарпатську область представляли  Йосип Торпоі, Вікторія Бундзяк, Олена Кудря та Валентин Волошин. Зокрема Вікторія Бундзяк, начальник відділу пропаганди та екоосвіти Карпатського біосферного заповідникурозповіла про «Особливості діяльності інформаційних центрів заповідників та природних парків (на прикладі Карпатського біосферного заповідника). Йосип Торпоі, директор Центру українсько-угорського регіонального розвитку, засновник ТІЦів в Ужгороді, Берегові та селі Яношівиступив з презентацією «Як створити успішну мережу ТІЦів і як фінансувати їхню діяльність: Закарпатський досвід». 

Метою заходу було обмін досвідом та обговорення проблем і викликів, які постають перед закладами туристичної інформації. Кожен із присутніх розповів про свою діяльність. Також тривало спілкування з радниками Голови Держтуризмкурорту Геннадієм Друзенко та Миколою Шредером, керівником проекту «ThisisUkraine: путівник по Україні» В’ячеславом Козирем.

Під час майстерні було презентовано Каталог туристично-інформаційних центрів України. Учасники заходу відвідали найкращий за рейтингом Держтуризмкурорту ТІЦ у Львові. Також було прийнято рішення сформувати дієву спільноту Туристично-інформаційних центрів України, для того, аби налагодити кращу комунікацію між туристами та містами.

Довідка:

17 листопада 2006 року в рамках проекту «Створення регіонального туристичного інформаційного центру в Закарпатській області», за підтримки програми Угорщина-Словаччина-Україна INTERREG III – відбулося відкриття Берегівського туристичного інформаційного центру. У 2009 році за підтримки ЗАТ Corvinus (Угорщина) – відкриття  туристично-інформаційного центру в м. Ужгород. Ця визначна подія мала велике значення не тільки для організаторів, але і для цілої туристичної галузі в області.
15 вересня 2011 року було підписано угоду про створення мережі турінфоцентрів Закарпаття, до якої увійшли 12 туристичних інформаційних центрів, а згодом ще 4 ТІЦи.

До речі, згідно із внутрішньою статистикою, більшість туристів, які користуються послугами ТІЦ  на Закарпатті – вітчизняні. Зокрема в Ужгороді їх частка складає 76%, в Берегові – 88%, а в Яноші (транзит між Мукачево та Виноградово) – майже 98%. Друге місце посідають туристи з країни ЄС, і лише третє – з країн СНД.

До речі, завтра у Береговськомутурінфоцентрі розпочинаються навчальні курси для велогідів-провідників, що є новацією не лише для Закарпаття, а й для всієї України.

Коментарі

О
Олександр

дурдом

Читайте також