Закарпаття показало ЄС що можна зробити за 2 мільйони доларів (ФОТО)

13
2

Закарпаття давно і плідно співпрацює з Угорщиною в економічній та гуманітарній сферах. Зокрема в рамках програми «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013» Європейського Союзу.

Торік була підписана угода в рамках програми Східного партнерства між Закарпатською обласною радою та Міністерством закордонних справ Угорщини, яка  дозволила реалізувати понад 30 спільних  проектів у соціальній сфері Закарпаття на суму майже сім мільйонів гривень. Ще стільки ж передбачалося реалізувати нинішнього року.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ Угорщини та його партнер – Закарпатська обласна рада підписали угоду про наміри та погодилися спільно і пропорційно фінансувати соціальні  об’єкти. Йдеться про надання фінансової допомоги на їх виконання у сумі один мільйон доларів США з кожної сторони.

Нині підходить до завершення третій етап програми Східного партнерства Європейського союзу, що реалізується на Закарпатті. Зокрема завершено реконструкцію даху в Будинку культури с. Часлівці, дитячому садочку в Великій Доброні і початковій школі с. Запсонь, проведено систему опалення в школі Солотвино. Також частково фінансувалися роботи на відновлення фасаду будівель Закарпатського угорського інституту та Закарпатського угорського театру в Берегові. (на фото karpataljalap.net)

Наступного року Європейський Союз має започаткувати нові програми транскордонної співпраці на 2014—2020 роки. І в них також планують закласти значні фінансові ресурси для допомоги прикордонним регіонам.  

Коментарі

%
%

ЕС через ближнее зарубежье,покупает чиновников и электорат,который должен выбрать путь в гейропу и стать вассалами госдепа и европейского конгломерата транснациональных корпораций. А вот как наши чиновники охотно принимают фин. помощь, не у всех же еще есть дача в Крыму и счет в офшорах, мы уже в курсе,да и ЕС тоже, им выгодно поймав на кукан использовать дураков в слепую.

І
іштван

=закарпаття показало що можна зробити за 2 мл доларів= як їх тратити вже научилися ,тепер лем треба ся научити як їх заробляти, а не чекати поки ЄС дасть.

Читайте також