Закарпаттю вже не додали більше 100 мільйонів гривень

4
0

з Держбюджету

Під час сьогоднішньої прес-конференції начальник головного фінансового управління Закарпатської облдержадміністрації Петро Лазар назвав бюджет 2008 року – «бюджетом проїдання». Петро Лазар зазначив, що бюджет розкритикував й сам Президент, адже у ньому не враховані його ініціативи. Виходячи з тих цифр, які наведені у контрольних показниках майбутнього бюджету обласне фінансове управління з песимізмом дивиться у наступний рік. «На те, щоб говорити про якийсь розвиток чи про ремонти, – немає коштів», – зауважив пан Лазар. Про це 24 жовтня повідомив власкор ЗІКу.

Він розповів, що за підрахунками обласного управління фінансів, області уже не додано 122,2 мільйона гривень: майже 43 мільйони не додали державним управлінням; 19,6 – дошкільній і 10 млн – загальній освіті; на охорону здоров’я недоплатили 29 млн; на соцзахист – 7,3 млн; на культуру і мистецтво – 11,3 млн; на фізкультуру і спорт області не доплатили 3,3 мільйона гривень. Зважаючи на ці цифри, зі слів Петра Лазаря, наступного року в області будуть проблеми із виплатою заробітної плати.

Що стосується субвенцій, то нестача є й тут. Начальник фінансового управління Закарпатської області розповів, що 3 мільйони гривень потрібно додатково на субвенцію для придбання і будівництва житла військовослужбовцям; 26,7 млн – на виконання інвестиційних проектів; 21,5 млн – на відселення громадян, відбудову інфраструктури; 3,4 млн – на придбання твердого палива; 3,3 млн – на пільги з послуг зв’язку та інші пільги; і додатково потрібно аж 73 мільйони гривень субвенції на реалізацію антипаводкової програм «Тиса».

Для Закарпатської області субвенцій у проекті бюджету на 2008 рік передбачено на суму 603 мільйони гривень, що на 6% більше, ніж у 2007 році.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також