Закарпатці скаржитися не люблять

10
0

За дев’ять місяців 2006 року на адресу Президента України та Секретаріату Глави держави надійшло та було опрацьовано понад 136 тисяч звернень громадян

За дев’ять місяців 2006 року на адресу Президента України та Секретаріату Глави держави надійшло та було опрацьовано понад 136 тисяч звернень громадян – це суттєво перевищує рівень 2002, 2003 та 2004 років. Більш ніж 32,5% звернень були отримані на особистому прийомі – порівняно з аналогічним періодом 2005 року цей показник збільшився майже вдвічі.

За інформацією Служби з питань звернень громадян, найбільша кількість звернень громадян надійшла з Донецької області (8,8%), Києва (7,6%), Харківської (7,1%), Дніпропетровської (6,6%) та Львівської (5,6%) областей. У своїх зверненнях громадяни порушили понад 171 тисячу питань. Найменше звернень надійшло від жителів Волинської (1,4%), Хмельницької (1,9%) та Закарпатської (2%) областей.

Найбільш актуальними для громадян України залишилися питання забезпечення законності та охорони правопорядку (понад 39 тисяч звернень), соціального захисту (майже 22 тисячі), житлові проблеми (понад 20 тисяч).

У своїх зверненнях громадяни також порушують питання, що стосуються практично усіх сфер життя суспільства. Зокрема, спостерігається суттєве зростання кількості відгуків на суспільно-політичні події, що відбуваються в державі (понад 3 тисячі). Найбільше їх надійшло з Харківської, Запорізької, Донецької, Одеської, Херсонської областей та Києва.

Понад 56 тисяч звернень на ім`я Президента надійшли від найбільш соціально незахищених верств населення, а саме: ветеранів, пенсіонерів та інвалідів праці (понад 40 тисяч), учасників війни та бойових дій (майже 10 тисяч), членів багатодітних сімей та одиноких матерів (майже 6 тисяч).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також