Закарпатці відчують удар світової кризи під Новий рік

3
5

вважає керівник краю

`Закарпатці поки що серйозно не відчули наслідків світової кризи. Однак вже до кінця року ситуація позначиться на економіці області`, - зазначив голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші 6 листопада під час колегії в адміністрації, - інформує ZAXID.NET прес-служба ОДА.

`Один із найбільших платників податків та митних платежів - автомобілебудівний завод „Єврокар” вже скоротив виробництво, більша частина працівників відправлена у відпустки. Подібна ситуація спостерігається і на інших підприємствах, які працюють з іноземними інвестиціями. Вже невдовзі криза вплине і на наповнюваність бюджетів, і на рівень зайнятості в області`, - констатував О.Гаваші.

Зі слів губернатора, `необхідно вже сьогодні розробити реальні кроки, які б допомогли мінімізувати наслідки економічної кризи. Треба думати не про вчорашні здобутки, тішитися успіхами, а прогнозувати, що буде завтра`.

За 9 місяців цього року в економіку області залучено 31,2 млн дол. США прямих іноземних інвестицій. Загалом надійшло 359,5 млн дол. США. Проте вже в жовтні світова фінансова криза вплинула на роботу підприємств машинобудівної галузі, де реалізують інвестиційні проекти. Зокрема скорочення замовлень від заводів „Опель” та „Форд” призвело до скорочення обсягів виробництва ТОВ „Ядзакі Україна” на 10% в цілому, а в подальшому - на 50%. Погіршує ситуацію й той факт, що наразі підприємствам досить важко отримати кредити на розширення діяльності у зв’язку із жорсткішими умовами по кредитуванню банківськими установами.



Коментарі

Б
безробітна

А наші біржі під приводом кризи відправляють людей на вакансії з мінімальною зарплатою (545грн), цікаво прожили б наші політики на таку зарплату? Або знімають оплату,яка в мене на даний час 800 грн (працювала на точприладі),то де допомога держави????????????????????????????

_
_golova

Судячи з твого виховання ти не народ, а простий пянчуга бомж... Співчуваю...

Н
народ

народ працює але зарплату не платять уже 6 млн. по краю а такто головка

_
_golova

народ. Робити йди, хто робить удар ще не дуже чує.

Н
народ

гаваші вийди в місто ми під твоїм керівництвом відчуваємо удар уже два роки

Читайте також