Закарпатці заправляють свої авто дорогим бензином

4
0

Протягом 2009 року роздрібний продаж світлих нафтопродуктів через АЗС області склав 1717,0 млн.грн., з яких 59,8% припадає на реалізацію автомобільного бензину, решта – дизельного пального.

На кінець 2009 року роздрібний продаж світлих нафтопродуктів в області здійснювався через 225 АЗС, що знаходились у володінні, оренді, користуванні або розпорядженні 25 юридичних та 16 – фізичних осіб.

Найбільші обсяги реалізації бензину в кількісному виразі спостерігалися в липні, серпні та грудні, а дизельного пального – у вересні, жовтні та грудні. Найменший продаж нафтопродуктів протягом року припав на лютий та березень.

Аналіз даних звітності свідчить, що найбільшим попитом в області користується бензин марки А–94–98. За 2009 рік його продано в роздріб на 682,5 млн.грн., що становить дві третини від загального продажу бензину в грошовому еквіваленті. Це зумовлено наявністю у населення нових автомобілів, які потребують використання бензину з високим октановим числом. Роздрібний продаж бензину марки А–72–80 незначний – 6,8% від загального продажу.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також