Закарпатців запрошують навчатися журналістиці

5
0

Відтепер освіту журналіста можна здобути не лише в Ужгороді чи Львові.

В Івано-Франківському Національному університеті ім. Василя Стефаника готуватимуть журналістів на новоствореній кафедрі

Зростання чисельності нових регіональних засобів масової інформації зумовлює потребу кваліфікованих спеціалістів в  різних куточках України, в тому числі й обласних центрах. Саме тому цього навчального року ректоратом  ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»  було зініційовано відкриття нового напряму – «Журналістика та інформація».

Новостворена кафедра має на меті відродити національно літературний процес та журналістику, які окреслені в державних програмах і базуються на сучасних вимогах життя.

В університеті готуватимуть національних журналістських кадрів Прикарпаття; розвиватимуть публіцистику; удосконалюватимуть мистецьку, художню журналістику та видавничу справи. Для цього Університет запрошує абітурієнтів Закарпаття, які отримають максимальний досвід журналістів краю та наукову базу високопрофесійних викладачів.

Керівництво вузу вважає, що  студенти будуть здобувати системні знання й оволодіватимуть сучасними методами цілеспрямованого впливу на формування інформаційного ринку в Україні, матимуть можливості навчитися професійно працювати з текстом, майстерно оволодіти якостями теле -та радіожурналіста.

Навчальним планом напряму підготовки передбачено газетно-журнальна,  радіо навчальна, телевізійна навчальна та фахова переддипломна практики.

ВНЗ уже затвердив та оприлюднив, в тому числі на офіційній веб-сторінці, програму проведення творчих випробувань.

Вступ на навчання за напрямом підготовки «журналістика» відбуватиметься на основі конкурсного балу, який складається із

1) результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО),

2) творчого конкурсу та

3) додатку до атестата про закінчення загальноосвітнього навчального закладу.

Серед предметів ЗНО, результати якого формують конкурсний бал абітурієнта, є:українська мова та література, іноземна мова (на вибір – англійська, французька, німецька, іспанська) або російська мова. Українська мова та література є обов’язковим предметом для усіх напрямів підготовки, а тому абітурієнт повинен взяти участь у стандартизованому тестуванні. На власний розсуд вступник може подавати сертифікати ЗНО з російської чи однієї з іноземних мов. Прийняття документів проводитиметься з 1 липня.

Ганна Марчук, заступник директора Інституту філології

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також