Затіняючі сітки: переваги та особливості використання

21
0

Вирощування сільськогосподарських культур у промислових масштабах, а й особистого використання вимагає застосування різних технологічних рішень їхнього захисту від негативних кліматичних чинників, впливу бур'янів і шкідників. Для вирішення таких завдань ринок пропонує велику кількість продукції, наприклад агроволокно або системи краплинного поливу.

При цьому з метою захисту овочів та інших с/г культур від активного сонячного ультрафіолету найчастіше використовуються спеціальні затіняючі сітки. Це ніздрюваті матеріали на основі синтетичних ниток з додаванням невеликої кількості фольги. Ця особливість продукції дозволяє їй ефективно відображати УФ світло, що позитивно впливає на зростання рослин і дозрівання їх плодів.

Плюси застосування

Захист культур від надміру активного сонця — це основне, але не єдине завдання, для вирішення якого використовуються сітки, що затіняють. Також вони:

  • мінімізують вплив сильного вітру на чагарники та низькі дерева;
  • дозволяють зонувати територію;
  • сприяють тривалому збереженню вологи у ґрунті;
  • ефективно борються зі світлолюбними бур'янами.

Крім того, для деяких рослин, наприклад, бобових культур або огірків, сітка, що затіняє, може виступати в якості опори для їх зростання. У такому разі матеріал також забезпечує зручний та швидкий збір урожаю. При цьому наявність на ринку широкого асортименту продукції з різною висотою та діаметром осередків дозволяє підібрати оптимальний варіант під будь-які потреби.

Де використовуються

Сіті, що затіняють, знайшли широке застосування при вирощуванні сільськогосподарських культур:

  • На присадибних городах. Використовуються в період активного росту та вегетації томатів та баклажанів, перців та огірків.
  • У теплицях. Дозволяють регулювати температурний режим та рівень вологості всередині будов, що дуже важливо для деяких чутливих до кліматичних факторів сортів рослин.
  • У садах. Використовуються для затінювання ягідних чагарників та крон низьких дерев. Також захищають насаджень від сильного вітру.

Крім того, матеріали використовуються для укриття розсади під час заморозків, а також ефективно розбивають земельні наділи на окремі зони. Це забезпечує комфортний догляд за рослинами різного типу та сортів, виключаючи ймовірність їх самозапилення.

При цьому вартість затіняючих сіток робить їх доступними як для селянських господарств, так і власників маленьких городів, теплиць і садів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також