Завдяки епідемії уряд відмив гроші через фармкомпанії

5
2

каже керівник Закарпатського Центру політичних досліджень Віктор Пащенко

85% українців розглядають епідемію реалістично, не впадаючи в паніку, яку створили політики, відзначає керівник Закарпатського Центру політичних досліджень Віктор Пащенко.

«Звісно, що у зв’язку з передвиборчою кампанію епідемію грипу надто політизували. Але раніше політизували і економічну кризу, і багато інших проблем. Це дуже властиво нашій владі. Але радує те, що 85% людей це добре розуміють, і розглядають епідемію реалістично. І тільки 15-16% вірять тому, що говорять з екранів телевізорів. Тобто, якщо говорити про морально психологічний стан суспільства, можна констатувати, що українське суспільство здорове», - говорить він.

Інші ж висновки, які можна зробити за останні два тижні, на погляд політолога, негативні. «Показовим є те, що спочатку медики в більшості ставились до епідемії скептично, але коли їм купили на мільйон гривень обладнання і пообіцяли платити за кожну понаднормову годину, вони почали захищати епідемію і підтримувати паніку», - відзначає Пащенко.

В той же час він зауважує, що більшість негативних наслідків ми побачити не зможемо. «Наприклад де взяли гроші, які витратили на медицину: з інших сфер, де створили відповідні пустоти, або надрукували, що певною мірою підштовхує інфляцію. Крім цього закрили школи, інститути, театри, тощо, що також матиме не найкращі наслідки», - пояснює політолог.

Завдяки прем’єру, за словами Пащенка, отримали можливість себе популяризувати фармацевтичні компанії і дуже суттєво активізувати продаж свого товару. «Тепер люди не знають, що робити з ліками, які вони накупили. В кращому випадку ці ліки будуть викинуті у смітник, а в гіршому - використані без потреби або після закінчення терміну придатності. В даному випадку наш уряд виступив як лобіст, відмивальник грошей через приватні структури. Крім цього він вдало відвернув увагу людей від скандалів - з педофілією, та інших», - підкреслює експерт.

Підсумовуючи, він зауважує, що цьогорічна епідемія значною мірою не відрізняється від минулорічної, але цього року під приводом появи невідомого вірусу її використали в передвиборчій кампанії. Він нагадує, що в останні роки Радянського союзу в Україні були зараження на «надто подібний» грип, який в той час називали російським. «І тоді смертей було більше, але цього не афішували», - додає політолог.

Коментарі

Ю
Юри

у политиков стыда нет и совести,вот теперь видите кто у власти стоит-бездари.

А
Анна

у людей должна быть своя голова в первую очередь,как говорится :включай мозги.Или впервые грипп пришел?

Читайте також