Зміни у серпні: Дорожчий газ, зникнення аналогового ТВ, морська адміністрація

20
3

Які важливі зміни приготувала влада для українців починаючи з серпня дізнайтесь у цьому матеріалі.

Здорожчання газу для підприємств

Ціна на газ для промислових споживачів, які купують “блакитне паливо” на умовах передоплати, зросте 1 серпня 2018 року. НАК “Нафтогаз України” оприлюднив прейскурант на природний газ.

Газ подорожчає у порівнянні з липнем на 1,8% (на 177,6 грн). Остаточна ціна з ПДВ буде 10 тис. 130,4 грн за 1 тис. Куб. м.

Зазначимо, що такі умови закупівлі діють для споживачів, які купують газ по передоплаті обсягом понад 50 тис. куб. м в місяць при відсутності боргів перед компанією.

Для інших покупців ціна виросте на 1,7% (на 189,6 грн) – до 11 тис. 83,2 грн за 1 тис. Куб. м (з ПДВ).

Списки вступників до вузів

Міносвіти 1 серпня оприлюднить список вступників. В усіх електронних кабінетах зміниться статус заяв. У разі позитивного рішення – з’явиться повідомлення, що абітурієнт рекомендований до зарахування. Після цього необхідно здати оригінали документів до приймальної комісії обраного ВНЗ до 18:00 6 серпня. Коли вуз отримає документи – з’явиться підтверджуючий статус “Включений до наказу”.

Після наказу МОН укладається договір з абітурієнтом

Якщо вступник не подасть вчасно оригінали, то він втратить право в цьому році на зарахування  на навчання за державним замовленням.

У відомстві, крім іншого, зазначили, що якщо абітурієнт не пройде на бюджет або не захоче вчитися там, де отримав рекомендацію на бюджетне місце, то може вибрати контрактне навчання. А також, що кожен вступник, який не пройшов на бюджет, автоматично бере участь в конкурсі на контракт за всіма своїми заявами.

Відключення аналогового ТБ

Постановою Кабміну з 1 серпня відключать від аналога Київ і Кіровоградську область, а з 1 вересня – всю Україну.

Тому, вже 1 серпня всі глядачі, які отримували аналоговий сигнал  ефіру і мають телевізори старого зразка, не зможуть без телетюнерів переглядати телевізійні програми.

Що ж робити, щоб і надалі мати змогу дивитись національні телеканали, необхідно обрати інший тип прийому сигналу. Є кілька варіантів.

  • 1 – можна придбати цифровий Т2-приймач, який підключається до існуючої антени. Середня вартість приймача – близько 300-500 гривень. У більш високій якості майже по всій території України можна дивитись близько 30 телеканалів. Зараз і надалі цифрове Т2-телебачення буде безкоштовним.
  • 2 – можна придбати новий телевізор з вбудованим Т2-приймачем. Мінімальна вартість такого телевізора становить близько 4000 гривень.
  • 3 – підключитись до кабельного телебачення. Це можуть зробити мешканці міст та деяких селищ міського типу. Кабельне телебачення платне, середня вартість – 50-150 гривень на місяць.
  • 4– підключити інтернет-телебачення. Вартість послуги доступу до інтернету, зазвичай, становить від 60 до 200 гривень на місяць. Окремо доведеться заплатити за телевізійний пакет, який коштує від 30 до 50 гривень на місяць.
  • 5 – придбати супутникову антену. Мінімальна вартість тюнера, супутникової тарілки та встановлення цього обладнання становить 2000-2500 гривень. Переважна більшість тюнерів, які зараз продаються, дають змогу дивитись канали, які знаходяться у вільному доступі. Необхідно враховувати, що незабаром з метою покращення наповнення ефіру, національні телеканали можуть закодувати супутниковий сигнал. Якщо це станеться, то для перегляду українських телеканалів потрібно буде придбати новий супутниковий тюнер.

Таким чином, найбільш економічним на даний момент є перший варіант – придбання цифрового Т2-приймача.

Консультації щодо всіх типів прийому ви можете отримати у фахівців, які працюють у вашому місті.

Інші нововведення

Державна служба морського та річкового транспорту (Морська адміністрація) почне свою роботу з 1 серпня 2018 року. Новостворений орган буде координувати роботу 13 морських портів і здійснювати безпеку судноплавства.

Ще одне нововведення. З 1 серпня в Україні з’явиться електронний кабінет для автоперевізників. Тут будуть записані всі дані про перевізника, його ліцензії і маршрутах, а також на інформація про накладені штрафи або стягнення.

І ще. Національний банк вводить з 1 серпня плату за підкріплення кас банків монетами номіналом 10 і 50 коп. До цього підкріплення кас банків монетами було безкоштовним.

Читайте також:  Стартував капітальний ремонт дороги "Ужгород - Демечі". В неї "закатають" 63 мільйони.

Коментарі

P
profi

купив нормальний Телевізор, бере з Інтернету через роутер вшитко шо хочеш, уже кабельне рідко позираю. Може брати з усіх варіантів, хоть параболи , хоть з антени. Можу підключитись до Megogo або Netflix, но не задарь - за бабки...... ,без усяких приставок Т2. (операцiйна система android 7)

ДА
до аборигена

Ревеш про виживання у інтернеті, за який платити треба, (компютер, айфон, діван ...), так тяжко "виживаєш", шо страшно й подумати.

А
абориген

Дивлячись на те,які експерименти на здатність на виживання ставить над нами ися *богообрана*верхівка,попри волі і здоровому розсудку,схиляєшся до думки,що адольф діяв відповідно! А у нас,виходить,нікому.Поки що! Усему свій час,потім щоб не нарікали!

Читайте також