29-річний мукачівець Дмитро Лендєл знявся у рекламі Pepsi та підкорив Чехію (ФОТО, ВІДЕО)

16
13

Дмитро переїхав до Чехії десять років тому і з того часу активно та продуктивно працює актором у рекламі. Хлопець вже грав для таких всесвітньовідомих брендів, як Pepsi, Becherovka, Borjomi, Staropramen, AXE та T-Mobile.

Діма, тобі казали, що ти гарний?

Так.

Хто?

По різному. На роботі, на вулиці, у клубах.

І ти віриш у це?  

Я дуже самокритичний. Багато у собі я б змінив, але операцій дуже боюся (сміється).

На вулицях на тебе жінки часто увагу звертають?

Інколи буває, але зазвичай я так вдягаюся, як і всі, тому – так собі. Але нещодавно позаду себе почув російською у Празі: «Смотри, какой мужчина!» Було приємно.

Коли ти почав зніматися?

Перша моя реклама була відзнята наприкінці 2005 року. Вона була для «Бехеровки». Мене взяли туди з танцювальних курсів. І я планував лише танцювати. Але режисер мене помітив і вирішив, що я можу виконати іншу роль.

Мені сказали, що я маю просто сидіти на місці і зробити погляд а-ля Джеймс Бонд. Це було не складно. Потім виявилося, що реклама з цього кадру і починалася. З цього погляду і почалася моя кар’єра.

Є робота, якою ти по-справжньому пишаєшся?

Pepsi, напевно. Ще приємніше, що я зіграв усі ролі у рекламі. Спочатку їх ділили на чотирьох хлопців. Режисер працював той, що знімав до того лише кіно. Знаю, що ролик отримав і багато різних нагород. І я був першою «звичайною людиною», яка знялася у рекламі цього бренду. Раніше для Pepsi знімалися такі зірки, як Брітні Спірс, Енгіке Іглесіас, Майкл Джексон.

У скількох країнах світу транслюються реклами з тобою?

По всьому світу. Окрім, Австралії. 

Ти ходиш на кастинги чи, зазвичай, тебе запрошують?

По різному буває. Але, звісно, переважно я ходжу. У цьому немає нічого дивного. Навіть популярні актори і співаки на них ходять.

Коли ти переїхав до Чехії і навіщо взагалі їхав: працювати, навчатися?

Я переїхав більше десяти років тому, ще у студентські роки – на літо підзаробити. Друзі познайомили мене з дівчиною. Я, звісно ж, закохався. Тому, стимул переїхати до Чехії був потужний. Я робив усе для того, аби жити тут. Кохання пройшло, але я у Чехії вже залишився.

Яким був твій перший гонорар, пам’ятаєш? І чи взагалі можна заробляти на життя лише знімаючись у рекламі?

Перший гонорар, здається, тисяча доларів. А щодо життя, то, звісно, краще мати ще якийсь заробіток. Але, в принципі, я можу займатися лише цим і мені вистачатиме.  

Коли кар’єра закінчиться, чим займатимешся?

Я поки не думаю її закінчувати. У мене є знайомі, які займаються цим і у сорок, і у п’ятдесят. Головне добре виглядати. А взагалі, я вже працюю над відкриттям власного бізнесу, але наперед не говоритиму, що це.

Де жити плануєш?

У Празі. Мені тут добре. Але я мобільний, тому готовий їздити, подорожувати.

Робота актора у рекламі взагалі важка? І чи є у тебе якісь табу щодо зйомок?

Я люблю цю роботу. Але, часом, нерви здають. Коли ти, наприклад, по вісімнадцять годин працюєш у павільйоні у куртці, яка розрахована на -30, а у приміщенні +30, то трохи важкувато буває: і психологічно, і фізично. Щодо табу, то досі їх не було. Єдине, що мене може відштовхнути від зйомки – це занадто маленький гонорар (сміється).

Де дівчата гарніші, Діма?

(сміється) Я навіть чешкам кажу, що в Україні дівчата гарніші, миліші.

До речі, коли ти востаннє розмовляв українською?

Вже не пам’ятаю. Може, місяць тому. У Чехії я переважно спілкуюся чеською, словацькою, англійською. З рідними – закарпатською.

Ким ти себе вважаєш: українцем чи вже чехом?

Закарпатцем (посміхається).

Друзі, що залишилися у Закарпатті, як сприймають твою роботу?

Справжні друзі завжди підтримують, кажуть, що слідкують за моїми роботами. Знаю, що у моїй школі вчителі пишаються (сміється).

Щось друзям у Закарпатті хочеш сказати?

Я хочу подякувати їм. Коли я приїжджаю, друзі щиро радіють за мене, за мої успіхи. Їх завжди цікавить, що у мене, як, чим вони можуть допомогти. Тому, хочу їм сказити, що люблю їх і сумую.

 

Фото та відео з особистого профілю Дмитра Лендєла у соціальній мережі.  

Коментарі

Ч
читач

хлопець вродливий, циганкуватий, метикуватий. загалом, молодець. але звідки цей провінційний ажіотаж? відповідь -- в останніх двох словах,панове.запевняю, там є кращі. і теж наші земляки

Ч
читач

Шо тут не ясно..?уважно читайте:МУКАЧИВЕЦЬ...значить з МУКАЧЕВА...А ЗАКАРПАТЦИ-Е ЗАКАРПАТЦИ...УКРАИНЦИ-Е УКРАИНЦИ..ЦЕ ПРОСТО И ТИ И ДРУГИ ЖИВУТЬ НА ТЕРИТОРИИ УКРАИНИ.АЛЕ ОДНЕ ДРУГОМУ НЕ МИШАЕ...

О
Олеська

Дімка я за тебе рада що ти такий умнічка! Привіт з Мукачева!!!

К
Кароліна

Дуже симпатичний і романтичний молодий хлопець! До того сучасний та з харизмою.Приємно ще й за те,що він наш земляк і прославляє свій,навіть тим що він народився у Мукачеві на Закарпатті! Журналісти Мукачево.нет завжди стараються для шанувальників свого сайту знаходити хороші та цікаві історії і це приємно.

T
Triest

До Оооооо: Не говоріть: баба з воза - коням легше. Не всі ж такі розумні, як Ви.

О
Оооо

шо з вами говорити, якщо ви не розумієте людей?)

T
Triest

До Оооооо: які вигадки? Туй цитат з тексту: "До речі, коли ти востаннє розмовляв українською? Вже не пам’ятаю. Може, місяць тому. У Чехії я переважно спілкуюся чеською, словацькою, англійською. З рідними – закарпатською. Ким ти себе вважаєш: українцем чи вже чехом? Закарпатцем (посміхається)"

О
оооооо

Припиніть вигадувати! До чого ці дурниці? Чіпляєтеся, аби вчепитися!

T
Triest

До Оооооо : Так, в Україні українці дуже різні. І закарпатські українці - дуже самобутні, але вони - українці. Як і галичани, волиняни, буковинці, подоляни... А Дмитро Лендєл на чітке запитання про українську мову - не відповів, на чітке запитання про національність - засоромився, не захотів сказати слово УКРАЇНЕЦЬ, а сказав - закарпатець (хто? - мадяр, румун, словак, росіянин, русин??? ) Немає національності - закарпатець...

О
Оооооо

Закарпатець і украінець - це не одне й те саме?

T
Triest

Ооо, цікаво було дізнатись, шо тут на сайті є цензура. Усунули мій пост про те, шо цей Діма Лендєл цурається того, шо він українець... Ганьба, панове...

БР
Бісьмак Росана

А Ви хіба не побачили у заголовку "скільки йому років" і "з якого він міста"? Дивно...)

ДА
До автора

Можна було написати ще скільки йому років, з якого міста. Трошки додати біографіїї.

Читайте також