Дебютний Night Ride у Мукачеві: велоактивісти проїхалися містом на тлі заходу сонця (ФОТО, ВІДЕО)

6
20

Як і планувалося, заїзд, в якому взяло участь понад 200 учасників, очолив велосипедист з неабияким стажем та місцева легенда Берталон Товт Щасливий Сажотрус, якому на наступний день, тобто сьогодні, виповнюється 64 роки.

Бажаючі взяти участь у заїзді почали збиратися на центральній площі Мукачева у так званому трикутнику між готелем Зірка, Ратушею та будівлею драмтеатру ще о 18.00. Також, що дуже важливо, підтримати дебютний Night Ride в Мукачеві приїхали досвідчені найтрайдери з Ужгорода, де і зародилася ідея подібних заїздів.

Близько 18.30 почалася символічна реєстрація, в якій учасники мали засвідчити знання правил та відповідальність за власну безпеку.

Близько 19.00 на площі з’явився символ заїзду Берталон Товт та керівництво міста на чолі з Золтаном Ленд’єлом. Більше того, на знак підтримки заїзду в ньому взяли участь заступник міського голови Михайло Лабош, очільник відділу внутрішньої політики Іван Лендєл, а також інші працівники міськвиконкому.

Тоді слово взяла ведуча, яка привітала усіх учасників велозаїзду з першою спробою організації Night Ride в Мукачеві, оголосила маршрут та ідею заїзду, і передала слово міському голові Золтану Ленд’єлу. Той окрім привітань провів детальний майстер-клас з приводу користі їзди на велосипеді, розповів, що не обов’язково купувати нові велосипеди, а можна реставрувати старі, а також підтвердив намір міста розвивати велоінфраструктуру.

Після міського голови слово надали символу заїзду Берталону Товту Щасливому Сажотрусу, якого учасники заїзду привітали з наступаючим днем народження та подарували торт з декоративним велосипедом.

Близько 19.20 усі учасники почали вишиковуватися на старт. Першим - Берталон Товт, який проїхався на чолі заїзду до своєї скульптури. Решта ж учасників рушила за маршрутом пл.Миру - вулиці Миру - Стуса - Садова - Галицького - Росвигівська - Карпенка-Карого - Ужгородська - Беляєва.

За окремими виключеннями, усі доїхали до фінішу без пошкоджень. Супроводжували заїзд працівники ДАІ, які щоправда дещо зависокий темп взяли для заїзду.

Додавайте лінки на свої фото та відео заїзду в коментарях, і ми додамо їх до публікації.

Фото: Олександр Цепурдей, X-treme MTB in Mukachevo, Юрій Кравчук

Коментарі

У
Учасник

мулідран, я з тобою повністю згодний,бо я сам "рванув" вперед, по причині що там дітваки витворяли фіг знає що (понтовалися, обганяли підрізаючи, от з боку кінотеатра вилітають на памятник, що я сам мало не став постраждалим) і не відомо що від них так на дорогах очікувати!

М
Марина

як сказала Ксения: "Пишущих много, а организаторов – единицы!". Це дуже хороша ідея!!! Надалі просто потрібно врахувати побажання учасників заїзду!

К(
Ксения (продолжение)

Оформление: 1. Нужен логотип для дальнейшей популяризации данного мероприятия. 2. Промо материалы. Банданы с лого, наклейки с лого на велики или шлемы, или футболки, флажки с лого и т.д. Все это необходимо для создания такой себе общины и увлеченности людей. Конечно, все это должно продаваться за приемлемую цену в палатке, которая должна находиться на видном месте. 3. Музыка, ведущие – имелись. Это гуд! 4. После приезда было бы круто организовывать вело-шоу. Наверно у нас найдутся ребята, которые ради такого дела будут готовы попрыгать на своих великах перед увлеченной толпой и показать свое мастерство! А то как-то все приехали, а дальше что делать никто не знает. 5. Выступление мера города – тоже хорошо! Так должно быть (это мое мнение)! 6. Сажотрус – хорошая идея и символ! Эту идею можно развивать в разработке логотипа, например! :-) Для себя: Это конечно каждый сам себе хозяин, но вот шлем иметь на своей любимой головушке не помешало бы! :-)

К
Ксения

Ребята, все таки это начало, где можно увидеть все недостатки и уже на следующий заезд их устранить. Организаторы молодцы! Пишущих много, а организаторов – единицы! На мой взгляд обязательно должно быть: 1. Спереди ведущий колону автомобиль ДАИ, который должен задавать темп не больше 15 км/ч. Не зависимо от того обгоняют его велосипедисты или нет. Это пробег, а не соревнования! 2. Скорая помощь закрывающая зеленый коридор. 3. Скорая помощь должна последняя закрывать колону велосипедистов и только после ее проезда должны открывать движение автомобилям. А вышло так, что многие ехали медленнее в спокойном темпе, но уже с автомобилями по соседству.

П
потерпіла

Люди не замислюються до поки це з ними самими не трапиться. Прочитавши на сайті Mukatshewo.net, що в Мукачеві 26.07.2013 відбудеться вело заїзд. Я дуже зраділа і вирішила прийняти участь. Під час проїзду мене збив на велосипеді малий дітвак, який ще з декількома дітваками творили на дорозі своє викрутаси. В результаті в мене розбита голова і сильний забій руки дякуючи Богові без перелома. Люди! просто подумайте чи це цього стоїть. Мені дуже повезло,тому що в мене все обійшлося незначними ушкодженнями. Але ми не задумуємося над тим, що в наступний раз може комусь так не повести і як завжди в нашій Країні нікого не знайдеш відповідального. Ще хочу Дуже Гарно Подякувати хлопцеві який допоміг до приїзду скорої. Все ж таки з такої толпи знайшлася хороша людина. :):):)

M
Mulidran

2 ИКС: Я думаю так, що перші 5-10 чоловік рвонули не із-за машини ДАЇ, а тому, що не хотіли ризикувати серед натовпу дітей (в усякому разі в мене та ще 2 чоловік така була мотивація). Навпаки, ведуча машина ГАЇ побачила, що за нею їдуть впритик, і тому збільшила швидкість.

N
Narrangaset

What do I get banned for?

Б
Байкер

Так і було. Спереді їхала ДАІ, і ззаді їхала ДАІ і скора ззаду їхала. Але ця машина ДАІ що їхала спереду їхала дуже швидко і розтягла колону.

I
IKC

Ідея не погана. Релізація - як завжди, через дупу. Мінімум, що мало бути: 1. ПЕРШОЮ мала їхати машина міліції, або як мінімум організаторів. Вона мала їхати близько 15 км/г і задавати темп пелетону. 2. Останньою мала їхати швидка до кінця проїзду і закривати пелетон. Після швидкої ДАЇшники,що перекрили рух по маршруту мали вже пускати транспорт. Якщо хтось хоче летіти, то летів би в власному режимі перед машиною, але я думаю не багато б це робили, якщо було обмеження таке. А то частина полетіла уперед..частина відстала, рух вже пустили..треба швидко доганяти пелетон, машини вже їдуть. Інакше кажучи, кому комфортно жарити на всю - найт райд був не для вас.

УЗ
Учасник заїзду

З дітьми найбільша проблема. Їм і заборонити їхати складно, але і їздити культурно вони не вміють. Навіть не знаю що тут подіє

М
Марина

Взагалі ідея дуже хороша! Але потрібно зробити обмеження у віці, наприклад допускати лише з 18-ти років... Діти які там були робили бозна що! Одна дівчина дуже постраждала від цих дітлахів,малий хлопець хотів обігнати і тим самим врізався в дівчину, так що та розбила голову, травма серйозна!!! Тому дорогі організатори, задумайтесь, чи потрібно допускати до цього дітей!!!?

І
іштван

СПІТЬ СПОКІЙНО ГЕРОЇ ОСВОБОДІТЕЛІ!!!!!

РМ
Редакція Мукачево.net

Перепрошуємо за обдруківку, вже виправили. Щодо організації, то у масових заходах все залежить від учасників. Чим частіше масові заходи будуть проводитися, тим вищою ставатиме культура людей.

Р
рома

А чого не пишуть за якими окремими виключеннями?

М
міша

Організація жахлива! Люди як з ланцюга зірвалися особливо дітвора зі своїми викрутасами на вилосипеді. Знову переконуюся ,що наші люди дикі і немають ніякою поваги до ближнього.

Ч
Читач

Ой люди, які ж тут "грамотеї" Ну що, поставив редактор не тую букву, то тут треба "твітати" про його неграмотність? Критикуйте себе, знайдіть в собі недоліки и залийте сюди своє відео, яке так старанно знімали в центрі міста. Чекаю посилання(ссылку), панове ;)

Б
Байкер

Как всегда - где чиновники, там бардак! Так и в этот раз - назначили ночь в 20.00, солнце правда не смогли " закатить", дети рванули и моментально создали колапс, а через 15 минут после старта "мероприятие года" было закончено. Больше ,таким образом ,лучше ничего не проводить... и однозначно без дешевых понтов чинуш..!.

М
Мулідран

блін, а чого навіть у нещасному Виноградові і то був справді нічний заїзд, з 9 до півночі? чи то там Йосип Седлакович все краще організував?

M
Mulidran

звичайно,ідея не нова, взята в ужгородців, але все рівно, +1 організаторам. І, звичайно, це не був справді ночний заїзд, зрозуміло що з міркувань безпеки та ну, "зависокий темп", більше 25-28 і не було, і то вже в кінці маршрута. там багато хто "рвався до бою", особливо дітлахи))-- тож варта подумати про щось більш змагальне. Але не оті викрутаси на кшталт тріалу чи даунхілу, на яких діти усі помішані, а ближче до класичного велоспорту як варіант--фініш в гору, ідеально підходить підйом на Карпатський Мисливець, там усього 1 км і не крутий підйом. випускаємо по 5 учасників, робимо хронометраж, буде справжня гонка з роздільним стартом. Кожен учасник вносить по 20 гривень, з цього фонду призові на перші 3 місця.

Д
Діма

Бачу було круто)

Читайте також