Flex запустив у Мукачеві першу чергу нового заводу з лиття пластмаси (ФОТО)

236
8

Йдеться про виробничі потужності на 6 000 квадратних метрів та 1000 нових робочих місць. У планах вже до кінця літа цього року – запустити другу чергу нового заводу, а це виробництво ще на 11 000 квадратних метрів.

Більше того, в найближчій перспективі компанія «Flex Україна» планує подвоїти виробничі потужності в Мукачеві – з 24 тисяч кв. м, які займає її завод зараз, до 55 000 кв.м.

Про це повідомили представники компанії на презентації, яка пройшла безпосередньо на заводі, аби продемонструвати все наочно. З гостями поспілкувалися генеральний директор заводу Flex у Мукачеві Міклош Мате, фінансовий директор підприємства Тарас Петрина та директор з корпоративної власності «Flex Україна» Пітер Кларк, а представники різних підрозділів провели екскурсії виробництвом.

Flex успішно працює в Україні з 2000 року: спершу це було на базі радіозаводу в Берегові, а з 2012 року компанія звела сучасний завод у Мукачеві, де планували працевлаштувати менше 1500 працівників за 5 років, але наразі тут працює більше 3500 робітників.

Як розповіли представники компанії, Flex виконує замовлення для Google, Nike, Teradata, Lenovo та інших компаній у 12 сферах промисловості, зокрема медицині, автомобілебудуванні, виробництві побутової техніки, тощо. На заводі в Мукачеві зокрема виробляється комплектуючі для електротехніки, кавоварки, картриджі для принтерів, електронні цінники та інша продукція.

Flex будує свою роботу за принципом «Sketch-to-Scale», тобто від ідеї до створення готового продукту й налагодження його масового виробництва.

Присутній на презентації міський голова Мукачева Андрій Балога подякував «Flex Україна» за інвестиції в Мукачево, зауваживши, що підприємство є найбільшим платником податків у місті, а також пообіцяв всіляку підтримку з боку влади міста.


До слова, протягом минулого року «Flex Україна» організував відразу кілька соціальних подій у Мукачеві. Про них ви можете дізнатися у наших публікаціях:

Коментарі

М
Макарон

Кіть файно робити мош і бульше мати

Г
Гуцул

Та пак платять туйка хоть 10000 грн?

М
Міша

Нашим цінам ще далеко до європейських. І слава Богу. Це вибор кожного де робити і за скільки. Моя думка що ліпше робити дома спокійно коли живеш у своїх хаті з сім'єю а не десь по заграницях де ти раб

ІТ
і тим не менш

їдуть робити забугор, бо робота така сама, а зароблять за місяць 1000євро проти наших 300, пороблять 2-3 місяці і вертаються сюда, коли проїдять зароблене, знову їдуть... ну а умови проживання, якщо ти не на полі якомусь колінкуєш і живеш в бараку, то скоріш за все більш менш нормальні... ну а ціни у нас вже давно європейські, краще б зарплати такі були...

М
Міша

Понятне діло що зарплата буде відрізнятися. Но посудіть самі. Одне діло робити дома на $300 і жити з родичами за наші ціни. Друга історія якщо робити забугром в неліпших умовах і жити там самому за європейськими цінами.

ДП
До Петра

Не підтянуться, часто якраз саме колишні робітники наших заводів знаходять аналогічну роботу закордоном і вже не хочуть повертатися на менші зарплати. При виконанні однакової роботи, зарплати, нажаль, дуже відрізняються і не на користь місцевих заводів.

П
Петро

Успіху їм і надалі, глядиш і потягнуться додому заробітчани

М
Марія

Слава Богу, що у м. Мукачево появляються нові робочі місця.

Читайте також