Як відчистити стінки басейну від вапняного осаду?

458
0

Очищення басейну є необхідною умовою для тих, кому хочеться насолоджуватися чистою водою при купанні. У комплекс заходів з очищення басейну входить промивання чаші і фільтрів, чистка та обробка води, а також дезінфекція.

Як правило, основний акцент робиться саме на чищенні води, а ось обробці чаші приділяють набагато менше уваги.

Що ж в себе включає очищення чаші?

Це видалення жовтих плям, вапняного нальоту, іржі, а так само боротьба з водним каменем. Плюс до всього необхідно ретельно очистити покриття басейну, видалити бруд зі швів і продезінфікувати чашу для захисту від появи водоростей.

Багато для цих цілей застосовують прості господарські препарати, зокрема газовані напої (наприклад, кока-кола). Говорять про те, що вони не менш ефективні, ніж спеціальні засоби для очищення басейнів. В своїй неправоті вони зможуть переконатися через пару років, коли в басейні почне розвалюватися обробка стін і псуватися обладнання. Звичайно, спеціалізовані розчини обійдуться дорожче, зате, обробляючи ними басейн, можете бути впевнені, що ні оздоблення, ні обладнання, ні люди, які купаються від них не постраждають.

З хімії для чищення вам знадобляться:

Очищувач для басейнів на основі лугу, бажано порошкоподібний (Рандклар від Fresh Pool). Він допоможе впоратися з брудом, жиром і вапняним нальотом. Як правило, такий розчин буде ефективний для басейну з плівки ПВХ, мозаїки, поліпропілену, композиту або плитки. Обов'язково скажіть продавцеві про матеріал, з якого складається ваш басейн, щоб він запропонував вам найбільш вдалий варіант

Очищувач на основі соляної кислоти. Він призначений для боротьби з твердими вапняними відкладеннями – Очищувач вапняного осаду від PG Chemicals.

Засіб проти появи водоростей, наприклад, розчин Super Algicid від Fresh Pool.

Безпосередньо сама обробка басейнів починається з чистки швів кислотними розчинами - Очищувач вапняного осаду від PG Chemicals.

Рекомендуємо робити це відразу після спорожнення басейну, поки шви ще вологі - так буде легше видалити забруднення.

Потім переходимо до мийки самих стін і дна за допомогою пластмасової щітки з жорсткою щетиною. Будьте обережні - робота ведеться з досить агресивними хімікатами, тому скористайтеся гумовими чоботями, рукавичками, захисними окулярами і пластиковим відром.

Якщо якесь локальне забруднення не прибирається, скористайтеся жорсткою щіткою. Після обробки стінок басейну ретельно сполосніть, а брудну воду злийте, (залишки можна прибрати ганчірками). Потім з професійного помпового розпилювача потрібно нанести розчин Super Algicid для профілактики появи водоростей.

Не зайвим буде попередити вас, що діти і тварини повинні бути огороджені від басейну на час обробки.

Після ретельного очищення запускаємо воду у басейн. Обов’язково проведіть подвійне хлорування і вирівнювання кислотності води.

Перед застосуванням хімічних реагентів потрібно проконсультуватися із спеціалістом або викликати спеціаліста по обслуговуванню басейнів.

Якщо Вам потрібна допомога спеціаліста, Ви можете довірити обслуговування басейну фахівцям компанії Ліка-Комфорт.

Стаття надана компанією «Ліка-Комфорт»
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також