Як закарпатські регіонали перетворюються на 5 колону для Януковича

23
45

З моменту останнього візиту глави держави у найзахіднішу область країни, який відбувся весною 2011 року, тут багато чого змінилося.

Тоді, рік після перемоги на президентських виборах, Янукович дивився на Закарпаття як на регіон, де він переміг у першому турі, де «тихе життя», і який може стати його форпостом у ймовірних залицяннях з Європою.

Жодних сумнівів, 2 роки потому, напередодні другого офіційного візиту глава держави дивиться на Закарпаття інакше. Не так оптимістично та впевнено. І на це є об’єктивні причини.

Тому не дивно, що тема №1 зараз – зміна губернатора, яку підігріває сам Янукович заявами про наближення серйозних ротацій на рівні керівників областей:

– Найближчим часом ми будемо підводити підсумки регіонів за цей рік. Ми обговоримо це питання у вузькому колі, у нас є багато претензій до голів обласних державних адміністрацій за окремими дуже негативними висновками, і це окрема розмова, і вона буде найближчим часом.

Соціально-економічне лузерство та криміногенне лідерство Ледиди

Звіт уряду про роботу керівників областей за перше півріччя 2013 року, в якому Закарпаття опинилося у п’ятірці аутсайдерів, мало б насторожити Олександра Ледиду, змусити замислитися, що він займається не тими питаннями, якими мав би, що треба негайно змінювати пріоритети.

Не розганяти мирні протести на площі Народній та заливати пам’ятку архітектури бетоном, а вибивати кошти в уряду та державного казначейства, щоб відремонтувати дороги не тільки до Золотої гори та будинків своїх однопартійців, а й, скажімо, на Іршавщині, де у селян вже увірвався терпець.

Окремої уваги заслуговує лідерство Закарпаття за рівнем злочинності. Близькість до цивілізованої Європи не врятувала Ледиду від статусу очільника регіону з найвищим рівнем злочинності.

Як на зло, про кожний з промахів губернатора Закарпаття – і з Народною, і з дорогами, і з масовим підпалами, і з державним казначейством – добре знають у столиці, зокрема на Банковій, адже усі ці проблеми за останній рік є топовими у загальнонаціональних ЗМІ.

Тому так ретельно чиновники ОДА, і сам Ледида інспектує зведення містечка у Тереблі для переселенців з Солотвина. Це його останній шанс, з надією на помилування, виглядати не повним лузером в очах Януковича. Хоча, мабуть, куди вагомішим аргументом не змінювати Ледиду для глави держави стане відсутність заміни та відсутність бажання у потенційних кандидатів на посаду губернатора брати на себе відповідальність за «напрацювання» Ледиди.

Подвійна гра за гроші Кремля

Та не тільки в соціально-економічних питаннях закарпатські регіонали «підкладають свиню» Віктору Януковичу. У політичній сфері те саме.

І мова не про рейтинги Партії регіонів на Закарпатті, які як і загалом по країні не можуть втішати главу держави. Йдеться про реальний вплив. І повстання у Довгому тому яскравий доказ: закарпатські селяни, які завжди патерналістськи налаштовані та лояльні до влади, влаштували бунт в районі, де очільником є саме представник партії влади. Їх не зупинили ні адмінресурс, ні страх.

Інше питання: вплив у облраді. Кволе «тушкування» досі не гарантувало регіоналам більшості, тому як представники партії влади вони змушені щоразу домовлятися з опозицією, а насамперед з Єдиним Центром.

Але ці два аспекти є втратами, насамперед, місцевих регіоналів на чолі з Ледидою, і лише опосередковано Януковича.

Натомість активізація закарпатських регіоналів з есдеківким минулим на тлі публічної агресії їхнього лідера можуть бути відчутною загрозою для Януковича.

Відносно чітка націленість глави держави на підписання угоди про асоціацію з ЄС відверто оголила тили Партії регіонів: виявилося, що чимало регіоналів куди більш вірні іншому лідеру – куму Путіна Віктору Медведчуку, а водочас грошам Кремля.

Аналогічні пориви помітні й серед закарпатських регіоналів, які схоже лише прикриваються лояльністю до Януковича, аби втриматись на посадах.

Це помітно неозброєним оком на різних рівнях.

Згадайте, як рік тому, до відомої трагедії, Ледида готував повернення опального есдека Івана Різака в Закарпатську ОДА (той мав стати першим заступником губернатора), а у березні Олександр Ледида з легкістю виділив Медведчуку 63 га закарпатського лісу.

Він же з іншими колегами підтримав, фактичний, переворот в мукачівському осередку Партії регіонів, в якому тепер ґаздують колишні есдеки та родич Медведчука Іван Чубирко. Зрештою, це стосується не тільки партійного осередку в Мукачеві, адже, скажімо, силові структури краю рік тому віддали Василю Варцабі, який прикривав увесь «бєспрєдєл» 2004 року.

Більше того, Ледида, як очільник обласного осередку ПР жодним чином не перечить тому, що на ньому відверто паразитує кремлівський Український вибір. Останній знайшов собі додатковий майданчик у вигляді так званого русинського руху. Кажуть, саме дітище Кремля в Україні є фактичною касою, через яку було організовано влітку конгрес русинів та видано «просвітницькі» матеріали з маркуванням «Украинский выбор».

Останній з приводів для роздумів – шум навколо розповсюдженої прес-службою нардепа Бушка, який є однією з «гарячих голів» закарпатських регіоналів. У ній він заявляє про незгоду з курсом глави держави на асоціацію з ЄС та заявляє про можливе позбавлення його мандату.

Між тим, нічого дивного у такій переорієнтації закарпатських регіоналів нема, адже чимало з них мають есдеківське коріння (Гайдош, Чубирко, Варцаба, Ковбаско та інші.)

Власне, кажуть, сам Ледида звик не воювати на виборах, а заробляти. Байдуже, на якій партії. Кремль і Медведчук сьогодні дають таку можливість.

Інша справа, що напередодні доленосного саміту у Вільнюсі та майбутніх виборів в Україні керівники Закарпаття, найвіддаленішої від Росії області України, стають фактично 5 колоною для Януковича та його Партії регіонів.

Іван Романчук, для Мукачево.net

Коментарі

І
ІЛЬКО

пИСАТИ РЕАЛЬНІ РЕЧІ - НЕ ПРО ЦЕЙ САЙТ. НЕ ЗНАЮ, ХТО ЗАШИФРУВАВСЯ ЗА ЦИМ ПСЕВДОНІМОМ, АЛЕ ЯКШО ВІН ДУМАЄ, ШО ВІН КАПЕЦЬ ПОЛІТОЛОГ І АНАЛІТИК, ТО МУШУ РОЗЧАРУВАТИ. ХОЧА ХТО ПЛАТИТЬ, ТОЙ ЗАКАЗУЄ МУЗИКУ. ЯК ЗАВГОСП СКАЗАВ, ТАК "ІВАНКО" ПРОСПІВАВ. САМ СОБІ НЕ ПРОТИВНИЙ?

Б
Борис

це ж треба так промивати мізки брехнею, ми прям як за сталінізму... Те, що найважливіше сказати не можна. А видати все у вигідному кланчику світлі. Заїжджені звинувачення, у яких навіть розібратися не охота і бодай формулювання змінити. Де, скажіть, прозвучало, що 70% із тих 3 мільйонів на Народну - меценатські. Де? Ніде. Не дай бог! То Ледида державні гроші розбазарює. А ви запитали хоч одного підприємця, який дав гроші, що він думає про вашу безкінечну брехню? Це його вибір, який треба поважати. Потім не дивуйтеся, якщо котрийсь із них просто не захоче мати з вами справи. Життя штука дивна.. Воно ще може звести вас із ними впритул...

С
саша

Прийде Балога обовязково до влади,Точно знаю Ледида добиває останні дні.А Балога вже ділить чомодани.Тобі жаливо невидіти більше свого посвідчення радника губернатора.Поцілуй його на прощання,або краще сфотографуйся з ним.І вивісь в параші.

С
саша

Прийде Балога обовязково до влади,Точно знаю Ледида добиває останні дні.А Балога вже ділить чомодани.Тобі жаливо невидіти більше свого посвідчення радника губернатора.Поцілуй його на прощання,або краще сфотографуйся з ним.І вивісь в параші.

С
сват

Та хоть араби але тільки не балоги.

С
Слов"янин

Всі коментатори розповідають красиво. Чому жоден з них нічого не сказав про приватну паразитичну лавку - Федеральну резервну систему?

Л
Лара

Єцівських тролів за версту чути.. Якось все однобоко, як завжди, притягнуто за вуха. Який Роман може знати, що там думає собі президент То не він раптом Балозі у фейсбук мемуари пише? Якщо балогівці думають, що Ледиду знімуть, то хай краще до психоаналітика сходять - параноя серйозна хвороба.

Л
Лара

Єцівських тролів за версту чути.. Якось все однобоко, як завжди, притягнуто за вуха. Який Роман може знати, що там думає собі президент То не він раптом Балозі у фейсбук мемуари пише? Якщо балогівці думають, що Ледиду знімуть, то хай краще до психоаналітика сходять - параноя серйозна хвороба.

С
Сло

"Wolf до 777" - класичний представник чергової гаркаво-кольорової "гевоюції".

Wolf до 777

Цілком згідний!!! Всіх балиг-ледід-путіномедвечуків на кіл! Всі там злоцинці!!! Всі хто в нашій облраді більше 5 років-ЗЛОЧИНЦІ! Лиш про свої кримінальні бізнеси думають! Всіх звідти виносити треба! Дорогу молодим!!!

ДО
для ольга

І Бушко ,О.Ледида та більшість їх однопартійців побудували ряд спортивних майданчиків,будують школи, за свої гроші??? Шановна це НАШІ податки! Ви краще розкажіть скількт вони відкату НАШИХ грошей з тих шкіл та салків взяли!!!

С
Слов"янин

Пензіяш частково все правильно говорить, але частково. Таке враження, що окремим пенсіонерам України потрібна чергова гаркаво-кольорова "гевоюція".

Д7
до 777

Підписуюсь під кожним Вашим словом,більше й додати нічого!Вчитайтесь,коментарі, та вдумайтесь.

М
Міліцішта

ПР + УВ = Піз...єц ЄЦ:))))))))))))))))))))) Як гарно звучить і рифмується:)))

П
Політолог

Все це агонія балогівського клану. Хлопці розуміють, що їм писець.

П
пенсіонер

Все правильно говорить 777 з дурнів зробили керівників і депутатів,які покупляли собі дипломи, а початкову школу закінчили на довідку, і сидять у радах, від місцевої до Верховної ради, лише задницю протирають,бидло тупе.ТРЕБА СКОРОТИТИ ВЕРХОВНУ РАДУ ДО 250 ДЕПУТАТІВ, І ЗРОБИТИ ЇМ ЕКЗАМЕН НА ЗНАННЯ ОСНОВНИХ ЗАКОНІВ, А КОНСТИТУЦІЮ МАЮТЬ ЗНАТИ НА ПАМЯТЬ,ЯКЩО НЕ ЗНАЮТЬ, ТО НІЧОГО ЇМ РОБИТИ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ.А ТО ПОНАЛІЗАЛА ТУДИ ТУПОТА ВСЯКА, І ЛИШ МІСЦЕ ЗАЙМАЄ І ГРОШІ НАРОДНІ РОЗДЕРИБАНЮЄ.

Р
Руснак

Файный діск. Де мож купити? Упустили хлопці діск, най їм дасть Бог здоровля. Нико до типирь із " патріотів" Подкарпатської Русі не годен бов , а ісі зробили! Я буд за тых ко робить діла русинів роботу, а не лем языком меле! Хлопці молодці. А Балога прос....ав русинів, та най ся іззує типирь!:)))))

О
Ользі

Жоно ти удуріла????

7
777

Революції необхідно робити в головах, згадайте професора Преображенського. Поки всі готові лягати під тих хто платить, революція безсила, більше того, стане ще гірше, ніж до того. А віддасте чи ні, пробачте, але вас і не питатимуть. Чергових 200 гривень чи горілка і казан з гуляшем - і все право вибору. Подумайте про одне, чого ж нас все прагнуть поділити: національність і навіть проживання відносно карпатського хребта. Пересвареним бидлом легше керувати. Перечитайте ще раз коменти і скажіть, що я помиляюся...

С
Слов"янин

Для 777 Таке враження, що найкращим виходом з сьогоднішнього бардака є чергова гаркаво-корольова революція? Український народ вже пройшов цю школу і не бажає повторювати. 777 не бачить паралелі проблем ФРС з "несподіваними" "революціями" в різних куточках планети, зокрема, в арабських країнах? Ми Україну не віддамо на розтерзання зовнішнім силам, які б гранти не отримували їх креатури, себто 5 колони.

7
777

Погляньте хто при владі в області - це вчорашні СДПУ(о)шники. Воістину, є унікальний матеріал, який у вогні не горить, у воді не тоне. Цим людям глибоко чхати на партійність, ідеали, курси. Ціль одна - влада і чим більше, тим краще. Викормиші сірого кардинала підуть по головах та трупах, аби лише не впустити з рук солодке відчуття покерувати (фактично захистити свій кримінальний бізнес, майно та гроші), бо лише влада дає цей захист. Ось у чому головна біда нашої держави. Медведчук навчив їх досягати мети, нагинаючи народ у потрібну сторону та хоснувати в усі дири. Так з дурнів робили керівників, дали можливість заробити, добре жити... Вони молилися на нього, називали сонечком та майбутнім України. Тому порада до коментаторів: не сперечайтеся, приймайте дійсність, якщо не можете її змінити і не ламайте списи там, де досить зубочисток.

К
Корчі

Боїться Балога. :))) і це радує:)

О
ольга

І Бушко ,О.Ледида та більшість їх однопартійців стараються зробити щось важливе для свого регіону.Вони за короткий термін побудували ряд спортивних майданчиків,будують школи,дбають про здоровя діток.А балогівці травлять дітей китайським непотребом та роздають милостиню з грошей,які покупці залишають при виході із"Барви" у скриньках для хворих.Люди, навчіться розрізняти справжнє добро!!!!!

С
Слов"янин

Для Миколи Старости. Якщо Ви зрозумієте природу "провладних" та "опозиційних" (гранти поки що ніхто не відмінив) політичних сил та ЗМІ, Ви зможете краще орієнтуватись в ситуації, котра створилась в Україні.

МС
Микола Староста(Жалива)

"Останній з приводів для роздумів – шум навколо розповсюдженої прес-службою нардепа Бушка, який є однією з «гарячих голів» закарпатських регіоналів. У ній він заявляє про незгоду з курсом глави держави на асоціацію з ЄС та заявляє про можливе позбавлення його мандату"- таке твердження при тому, що цю інформацію давно спростовано. Вказує на те, що історія з заявою придумана одним автором. Вся ця так звана аналітика повний БРЕД! Який вказує на страх з боку Балог.

H
hhhh

вітаю з поверненням медведчука та його команду! многая, благая літ!

СК
Сергій К

Балога зі своєю бандою звичайно не святі, але СДПУ(о)шники із своїм вождем Медведчуком...рідкісні паскудники. Особисто для мене біль антипатичного та брехливого політичного проекту в Україні немає. Нащо вже комуністів не люблю, але і тут есдеки - гниліші.

ДГ
Дон Гандон

Я гандон! Дон-дон-дон!

К
Конда

Яник лошара!

К
Конда

А пачиму на фото Клинтон?

1
1111

Бушко - дебіл

С
Стасік

Закарпатські регіонали перетворюються на 5 колону для Януковича, а івани романенчуки - на один з багатьох елементів 5 колони вашингтонського обкому. А від них усіх страждає Україна.

П
Політолог

Не треба підписуватися моїм ніком і нести чюшь

П
Політолог

Чергові сльози піарників Балог. Ця стаття чітко вказує, що провокації (підпали машин,заяви від імені інших, проплачені незадоволення людей) робота мукачівського клану.

Д
Дон

Ти не дон ти ган*он! Ледида нічого не веде то його водять як козу за роги. Йой перебачте не козу а коня сліпого

Д
Дон

А Ледида красавчик! Вміє об'єднати біля себе всіх адекватних людей що ненавидять Балогу, і яких Балога боїться як вогню:))). Це лиш підкреслює його розум і мудрість як керівника. А все інше тут написане , це чорна жба і ревнощі Балоги який ніяк не може змиритися що втратив область:))) Раніше писав що Ледида його учень:))) але Ледида виявився мудрішим і як показує час веде правильну політичну гру.

К
Кукурузе

А ты слычайно не эсдек?

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

есдеківське коріння (Гайдош, Чубирко, Варцаба, Ковбаско та інші;пропустили в інших- Балога та практично вся його команда. інтересно, що громадська організація Український вибір більше гризе душу Бувшим чим партія якась.

К
Коля

Прррр... стаять ботва регіональська!!! Понесло вас паскудь не мита. Прийшлись те з сповіді шизофреніка бушка і нарас за компи коменти писати? Ідіть проспіться

1
123

Такого криміналитету, як Балога і його команда у Закарпатті, та і у всій Європі немає. А те, що пише його преса, шановна Закарпатська громадо, не слухайте, бо БАЛОГИ від своєї жадності та ненависті до своїх опонентів не зупиняться ні перд чим і ким. Вони вбили "ГЕШУ" Токаря М.І., і дальше вбивають всіх їм неугодних, як фізично, так і морально(підпали машин, звільнення з посад, залякування). Мукачево живе, як у колонії та приватизованому подвір"ї цього жаднючого клану БАЛИГ(із Завидова). Правоохоронні органи ДЕ Ви? Чим Ви Займаєтесь? Ці злодюги мають сидіти в тюрмі!!!

Х
Ха-ха

Яка там аналітична стаття. Я б назвав це фобією Балоги. Стільки говоримо про крах регіоналів, а вони і вибори виграли і обласну раду під себе формують.

НР
настоящему русину

вшитки агенти момсковии то е вшитки твои верховинци...ще при союзи були у влади...

НР
Настоящий русин

Куда позирає СБУ? Вшитких агентів Московії треба закрити у тюрьмі!

П
пенсіонер

Всі ви хороші,лиш би у власті бути.

П
Політолог

Ледида регіонал? Успокойтесь. У 2002 році він керував штабом ющенківської нашої україни в ужгородському районі. Потім його запихнув Балога у партію регіонів. На кожні вибори ледида заробляв непогані гроші бо усі гроші з каси штабу проводив через свої фірми. Тепер регіонали в області нич не кидають грошей лиш забирають. А Медведчук дуже щедрий бо має кума файного. Так і продалися з патрохами ледиди і бушки

Читайте також