«Кредити» під 2-7 відсотків: фінансовий груповий лохотрон

76 143

Позика до 500 тисяч, більш актуально ніж кредит (Б.А.Н.К.), розстрочка без поручителів, кошти на купівлю авта/житла/землі, гроші без черги та внесків, альтернатива кредиту – так сучасні ділки, за допомогою реклами в пресі, в маршрутках та на стовпах, заманюють людей в павутиння лохотрону. Журналісти Рівненського агентства журналістських розслідувань перевіряли як діють сучасні фінансові піраміди.

Місцеві газети, вікна в маршрутках, стіни і стовпи в центрі міста, на базарах та вокзалах – нині на всіх цих площах реклама та оголошення з пропозицією дешевих грошей. В той час, коли банки та кредитні спілки пропонують кредити під 26-50 відсотків річних, знайшлися фірми, які пропонують гроші за 2-7 відсотків у рік. Погіршення кредитування після кризи у 2008 році спричинило розквіт таких фірм. Щороку по Україні тисячі громадян стають їхніми жертвами. І лише проти кількох таких організацій порушені кримінальні справи.

Спочатку гроші – потім договір

Щоб з’ясувати, що криється під магічними «кредитними» відсотками, журналісти Агентства купили газету оголошень «Афіша» і звернулися в офіс фірми, яка рекламувалася на першій сторінці та пропонувала швидке оформлення «альтернативи кредиту». Фірма «Ріксі» в офісному центрі готелю «Мир» на 6 поверсі. За легендою журналістського експерименту, за кредитом прийшли дві подруги, одна з яких студентка, якій кортить придбати комп’ютер.

Кімната, квадратів 12, два столи, за одним дівчина, на вигляд до 25 років (пізніше з’ясувалося, що 23 – ред.). Дівчина люб’язно посміхається. Ми відразу цікавимось, чи тут видають кредит і як його можна отримати.
 
Дівчина розповідає, що фірма надає кошти (в гривнях) на придбання будь-якого товару у сумі від 5-ти до 400-т тисяч, терміном від трьох до п’ятнадцяти років. Від 2,4 до 7,2 відсотків на рік. Розпитуємо деталі. Виявляється, щоб отримати кошти до 100 тисяч не потрібно жодних документів крім паспорта та ідентифікаційного коду. Для експерименту ми беремо найнижчу суму позики – 5 тисяч. За словами дівчини-консультанта, повертати ці кошти потрібно щомісячними платежами по 162 гривні і можна погасити достроково.
 
– Вам надішлють квитанцію із зазначеною сумою щомісячного платежу, – розповідає консультант. – Ви можете сплатити й більше, але не менше як 22,50 з цього платежу – це відсоток, а решта – погашення п’яти тисяч.
 
– Скільки це річних виходить?
 
– 4 відсотки.
 
– А додаткові платежі якісь є?
 
– При оформленні документів – 350 гривень. Ця сума сплачується після ознайомлення з договором.
 
– Як швидко можна отримати кошти?
 
– Якщо вас все влаштовує, підписуємо договір (після сплати за оформлення – ред.), на восьмий день він вступає в юридичну силу. 7 днів дається для детального ознайомлення і вивчення договору. Бо є такі люди, які беруть по 100 тисяч, їм потрібна консультація, вони хочуть з юристом порадитись. Якщо немає ніяких заперечень, вас реєструють і надають вам позику. Тобто на восьмий день відправляють перший пакет документів і дату виплати. Якщо є якісь заперечення, ви можете розірвати договір і кошти реєстраційного платежу повертаються. З договором ви можете ознайомитись без будь яких оплат, тобто можете перечитати його тут.
 
– А з собою можна взяти?
 
– З собою ні, бо на ньому печатки фірми вже стоять (за словами адвоката, це не має жодного значення – ред.).
 
– А копію можна зробити чи сфотографувати?
 
– Не даємо, на це дається 8 днів. Людина що хоче, то з ним робить, на 8 день договір вступає в юридичну силу і їй надають позику. Договір дається на ознайомлення у нас в офісі, якщо хочете, ви можете прийти з юристом (переважна більшість тих, хто укладає такі договори, не можуть собі дозволити прийти з юристом – ред.).
 
– А яка вся процедура отримання кредиту?
 
– Платите внесок при оформлені документів, на 8 день вас реєструють, відправляють пакет документів з датою виплати, загально це все до 14 днів.
 
– Тобто десь за 14 днів можна отримати цю позику?
 
– Не раніше.
 
– Тобто гроші мені можуть дати і пізніше ніж через 14 днів?
 
– Максимальний термін – місяць. Зазвичай проводимо кошти в кінці місяця, тобто якщо ви прийдете 27 числа реєструватися, то договір тільки в перших числах наступного місяця вступить в юридичну силу і вам доведеться зачекати до кінця наступного місяця.
Журналістка бере почитати договір (договір на двох сторінках з додатком на чотирьох сторінках з дрібним текстом – авт.). Тільки щоб прочитати такий договір треба не менше 15 хвилин, а от зрозуміти все, що в ньому написано без правових знань практично не можливо. Задаємо запитання стосовно деяких пунктів в договорі.
 
– А що це за придбання товару?
 
– Ми надаємо позику на все, що може бути товаром, ви в анкеті вказуєте на що вам потрібні кошти.
 
– А як ви потім перевірите, що ми на них купили?
 
– Я таким не займаюся, мені все рівно. Колись хлопець прийшов: «Мені треба права купить». Ніби й товар, але як написати, що треба права купить…
 
– Тут написано що на товар, це треба буде підтверджувати якусь купівлю?
 
– Дивіться – будівельні матеріали – це товар, квартира – це товар, машина – товар, комп’ютерна техніка – товар, тобто у нас документи на придбання будь чого, що може бути у вжитку, чим користується людина, одяг – все що можна купити.
 
– А що тоді не товар?
 
– Навчання – це не товар. На навчання не надаємо.
 
– А подорожі – товар?
 
– Так, путівка – товар. А за ремонтні роботи ви вже не можете заплатити, бо це вже не товар, ви ж не можете вказати – на роботу. Але кожен що хоче, то і пише.
 
– А тут ще щось про поручителів написано…
 
– Це якщо платіж більше 500 гривень в місяць (позика від 100 тисяч гривень), потрібно два поручителя. А якщо 162 гривні, то це навіть для студента посильно.
 
– А звідки такий низький відсоток береться?
 
– Ну чому, в банках до 7 відсотків. А якщо порахувати переплату вашу, то воно десь так і виходить (найнижчі банківські відсотки за кредит, які нам вдалося знайти – від 26 річних – ред.).
 
– Давайте ще раз, виходить, що позика дається на три роки і кошти мають мені прийти протягом місяця?
 
– Так, 29 числа (ми спілкувалися 6 квітня – авт.) буде виплата. Сума видається вся повністю, а не частинами.
 
Ми заплатили в банку 350 гривень і на другий день повернулись, щоб оформити договір. Дівчина-консультант розповіла, що в готелі «Мир» вони з 2007 року, а на ринку фірма вже 10 років. Потім забрала оригінал квитанції, залишивши нам копію, яку зробила в сусідньому кабінеті на ксероксі.
 
Дівчина ще раз наголосила, що до 20 травня нам має прийти лист з пакетом документів.
 
– А за несплату місячних внесків передбачено якісь санкції?
 
– В будь якій ситуацій ви можете написати заяву (з проханням відстрочити платіж – ред.). Якщо ви не попереджуєте, без будь-яких заяв, то вам просто нараховуються відсотки. Якщо ви не погашаєте протягом трьох місяців – з вами розривається договір в односторонньому порядку.
 

Позика за три дні. На вуха

Йдучи на зустріч у фірму «Ріксі», ми зауважили, що на другому поверсі офісного центру готелю «Мир» також обіцяють кредити. Вивіску фірми «VIP-фінанс» ще раніше ми зауважили в одній з реклам чи оголошень. Хоча 17-ї години ще немає, двері зачинено. Наступного дня приходимо сюди знову. Двері відчиняє дівчина років 25-ти. Кімнатка приблизно такого ж розміру, як і попередня, два столи. Пані відразу питає, чи хочемо ми підписати договір. Спочатку хотіли би з ним ознайомитися. Питаємо щодо можливості отримати 5 тисяч. Дівчина каже що договорів на 5 тисяч немає, є на 10 тисяч і більше. Пояснює, що через складнощі з поручителями, яких повинно бути двоє, і кожен з яких повинен надати довідку про доходи, за меншими, ніж 10 тисяч, сумами клієнти зазвичай не звертаються. Однак запевняє, якщо ми зацікавлені, то договір нам замовлять і наступного тижня ми зможемо його підписати. Пояснює, які платежі слід буде робити, якщо схочемо отримати п’ять тисяч гривень.
 
– Якщо ви заключаєте договір на 5 років – платите щомісяця 93 гривні, 33 копійки. І платите 418 гривень 33 копійки. Це гарантія вашої платоспроможності. Ми їх перерахуємо назад, разом з вашою сумою 5 тисяч гривень. Якщо бажання клієнта їх не повертати, можете залишити їх на рахунку договору, і можете подзвонити і сказати – зарахуйте це як платіж. І цими грошима ви можете сплачувати декілька разів позику.
 
– Які там відсотки реально виходять?
 
– З 10 тисяч виходить 1 200 гривень переплати за весь період договору. За 5 років.
 
– Це дешевше, ніж у банку виходить?
 
– В нас є процент і банківський, – вже роздратовано продовжує пані. – Хочете, заключимо договір як у банку. Там знаєте, яка переплата сумашедша. Ми зараз за цими графіками не працюємо: великі проценти, люди не встигають платити, і нараховується пеня. А людина яка не платить, наша служба безпеки цим займається. Перший раз пеня, другий раз пеня, а потім заставляють повертати всю суму.
 
Ви взагалі десь працюєте?! – вже тоном контролера запитує консультант.
 
– Я студентка, є з чого платити.
 
– З чого? Зі стипендії – зневажливо-суворо продовжує пані.
 
– А яка процедура отримання коштів? – запитує друга журналістка.
 
– Вона відкриваєте рахунок, їй туди перераховується зразу вся сума10 тисяч і вона використовує їх, як вона хоче.
 
– Гроші за три дні приходять?
 
– Так. Тому що договір сьогодні укладається, я його передаю на центральний офіс. Центральний офіс у Харкові. Він реєструється тільки завтра. Договір сьогодні укладений, завтра тільки зареєструється, потім перераховуються гроші. Вранці перерахували – в обід вони прийдуть. Це все займає час, понімаєте? Договір провіряється: історія клієнта, що вона брала і як погашала.
 
– Надумаєте, то приходьте, – очевидно дівчина сприйняла нас за безперспективних клієнтів.
 
На прохання надати копію договору для ознайомлення вдома, послалася також на наявність мокрої печатки, через яку зробити це неможливо.

Казки по телефону

Зачекавши обіцяний дівчиною-консультантом місяць, грошей ми так і не отримали. У нас навіть не поцікавилися, куди їх переслати. Натомість прийшов конверт з квитанцією про сплату першого внеску. Тобто позику ще не надали, а вже потрібно її повертати. Йдемо знову в «Ріксі». Нас зустрічає вже інша дівчина і говорить, що та, яка була тут раніше, у відрядженні. Показуємо їй договір і запитуємо, чому гроші досі не надійшли. Дівчина дивується, що грошей немає і радить дзвонити регіональному менеджеру або на гарячу лінію.
 
– А через що може бути, що грошей не дали?
 
– Я не знаю. Ну там провіряють вас. Зазвичай буває що виплачують.
 
– Але мені прийшли квитанції, за якими я вже маю платити внески.
 
– Ви нічого не маєте платити, доки немає грошей. Але краще подзвоніть менеджеру. Бо я, якщо чесно, з грошима справи не маю.
 
– А часто буває що не виплачують коштів?
 
– Буває, якщо якась недостовірна інформація. От було, що жінка приводила свою дочку, заключили договір, а потім виявилось, що дочка хвора на шизофренію. І там було «разбіратєльство» якесь і не знаю чим то все закінчилось.
 
Дякуємо дівчині і йдемо телефонувати регіональному менеджеру. Набираємо вказаний номер, нам говорять, що номер не дійсний.
 
Дзвонимо на гарячу лінію.
 
– Ви вже отримали лист? – цікавиться жіночий голос.
 
– А який мав бути лист? Я отримала якісь папірці з квитанціями, щоб платити.
 
– Так, правильно, дивіться – ви читали наш договір?
 
– Так.
 
– За умовами нашого договору, кошти ви зможете отримати 27 травня, при цьому вам до 23-го потрібно оплатити ту квитанцію, що у вас є. Повний або половинний платіж. То 27-го ви зможете отримати кошти.
 
– Але дівчина-консультант мені казала, що треба заплатити тільки перший внесок і через місяць будуть гроші.
 
– Дивіться – перший внесок це страховка від інфляції, він вам враховується в погашення. Наступна проплата – гарантія того, що ви зможете повертати ваш борг, але він вам також враховується в погашення.
 
– Нічого такого спочатку не казали. Чому дівчина нас ввела в оману?
 
– Ви читали договір, але ви не в курсі елементарних умов договору. Там все написано.
 
– Але все рівно ваша дівчина мала сказати б про це. Я розумію що там не такі великі гроші, але як так, що вона говорить одне, а виходить зовсім інше.
 
– Я ж вам кажу, що в умовах договору все це прописано, перечитайте, якщо там щось незрозуміло, зателефонуйте до нас на гарячу лінію, – вкотре повторює консультант.
 
– Добре, а підкажіть ще куди гроші мені потім прийдуть?
 
– А ви записали номер вашого рахунку?
 
– Ні, мене не питали про це.
 
– Тоді вам треба або факсом або поштою вислати нам номер рахунку. На центральну адресу.
 
– А це точно я сплачу цей внесок і мені дадуть гроші? Більше ніяких приколів в договорі немає, що потім ще внесок і ще щось…
 
– Я ж вам кажу – прочитайте договір, якщо щось буде не зрозуміло, то ви зателефонуйте.
 
Вирішуємо піти в «Ріксі» ще раз, запитати у дівчини чому вона нам каже одне, а на гарячій лінії зовсім інше. Проте, на місці її не застали. Цікавимось в охоронця чи дівчина ще повернеться до кінця робочого дня.
 
– Та звідки я знаю, – відповідає охоронець, – я ще її взагалі не знаю. Вони там міняються як перчатки… ця вже третя.
 
– А люди часто жаліються на них?
 
– Ну мені не жаліються. А що ви «попали»?
 
– Ну я поки не знаю… Просто щось спочатку одне казали, тепер інше… А що уже хтось «попадав» у них?
 
– Та був чоловік один… Але чим то все закінчилося, я не знаю.
 
Наступного дня знову заходимо до дівчини-консультанта з «Ріксі» і маємо цікавий діалог. Ось його частина:
 
– Я просто не розумію чому у вас ще немає грошей, – щиро дивується дівчина.
 
– А по телефону мені сказали, що ми спочатку маємо сплатити квитанцію
 
– А чого ви маєте?
 
– Ну я не знаю, так сказали. Просто як виходить що я буду платити…
 
– Ви що будете платити рік, а потім отримаєте кредит? Чи як це, я не розумію…
 
– По телефону мені жінка кілька разів повторила: «читайте уважно договір».
 
– Нє, ну читайте договір... Але ж тоже не приходять же сюди юристи, правильно? Вобщєм добре, зараз я передзвоню регіональному менеджеру, вона сама вам передзвонить, не переживайте все буде добре.
 
Дзвінка від регіонального менеджера ми так і не дочекалися.
 
Телефонуємо у відділ по роботі з клієнтами.
 
– Доброго дня, я вам телефоную з Рівного, ваш номер дала дівчина-консультант. Я укладала договір і вже майже 2 місяці пройшло, а грошей так і немає.
 
– Ну вас не враховували до асигнаційного акту і відповідно до виплати. Оскільки ви не здійснили оплату по одній із квитанцій, що приходила вам у листі.
 
– Але дівчина ваша нам доводить, що ми вже не маємо нічого платити.
 
– За умовами договору, в нас комп’ютерна програма враховує до асигнаційного акту лише тих учасників, в яких є здійснена оплата по одній із квитанцій.
 
– А що таке асигнаційний акт?
 
– Асигнаційний акт… ось визначення цього терміну ви можете прочитати у вашому договорі на першій сторінці в додатку другому.
 
– То як мені гроші тепер отримати?
 
– Вам потрібно до 20-го здійснити оплату по одній з квитанцій, що приходили у вашому листі в травні місяці і також по одній з квитанцій, що вам надіслані у наступному місяці, тобто у червні.
 
– Але виходить, що ваші дівчата говорять неправду. Двоє консультантів казали, що гроші через місяць і нічого не треба платити, на «гарячій лінії» сказали, що заплатять після першої оплати, а ви тепер кажете, що після двох оплат.
 
– В умовах договору все передбачено.
 
– А коли ви консультантів берете на роботу, то навчаєте щоб вони говорили неправду?
 
– Якщо ви не зрозуміли те, що вам пояснили, це не значить, що вам сказали неправду.
 
– Все ми добре зрозуміли, ми перепитували три рази і в двох різних дівчат.
 
– Ну, мабуть, враховуючи скільки разів ви запитували, ви пропустили той момент, коли вам пояснювали, – потренувалась пані в гостроті слова.

Обдурюють і самих працівників

Перша дівчина-консультант у «Ріксі», з якою укладали договір, виглядала досить щирою, коли казала, що гроші ми точно маємо отримати. Куди ж вона поділась? І чому слова дівчат-консультантів так розбігаються зі словами натренованих відповідачок по телефону? Вирішуємо відшукати Олену (прізвище не вказуємо, оскільки вона сама стала жертвою обману – ред.). Знаходимо її сторінку в соціальній мережі «В контакті». Перепитуємо чи це вона працювала в «Ріксі». Олена відписує, що «мала там необережність влаштуватися на роботу» і додає, що як тільки їй розповіли абсолютно все, вона звільнилася. Домовляємося зустрітися і поспілкуватися детальніше.
 
– Як ти влаштувалася на роботу?
 
– Закинула в Інтернет резюме, мені подзвонили і запросили на співбесіду. Пообіцяли працювати офіс-менеджером, заключати договори з клієнтами, які будуть телефонувати і підходити на офіс.
 
– І в чому полягає ця робота?
 
– Надавати договір людині для прочитання, збирати потрібну інформацію про людину, копії документів і підписувати з нею договори і все.
 
– А що ти мала розказувати клієнтам?
 
– Відповідати на всі питання, які вони задають. Сказали що в основні обов’язки входить: надаєш людині договір для прочитання, заключаєш з нею цей договір і за 7 днів їй приходить підтвердження, що вона отримує цю позику і все. Мої обов’язки на цьому закінчувалися. Тобто людині гарантували, що вона отримає позику після підписання договору.
 
– Скільки людей приходило в день?
 
– В день приходило по 2-3 людини на консультацію. Протягом місяця десь в середньому до 10 осіб заключали договори.
 
– А підтвердження всім давали?
 
– Так, всім. Був навіть такий випадок, що підійшла жіночка, заключила договір, вона була 2 чи 3 рази на консультації, і після того як я звільнилася, вона принесла довідку що вона хвора, в неї психічні розлади. Але їй все одно дали підтвердження на позику. Хоча в договорі чітко вказано, що така людина немає права заключати договір. Тобто від мене вимагалося документи – паспорт, код, прописка людини, а офіс мав перевірити, чи ця особа дійсно є дієздатна і може сама себе забезпечити, сплатити цю позику, вони цього просто не виконали.
 
– А чому вона довідку принесла?
 
– Її мама принесла. Вимагала повернення цього реєстраційного платежу, адже ця особа не може бути відповідальною сама за себе. Здається їй повернули реєстраційний платіж і були претензії до мене, що я її не перевірила.
 
– А ти мала провіряти?
 
– Ні, в мене в обов’язки входило зібрати документи – паспорт, ідентифікаційний код, копії цих документів і оформити договір.
 
– А люди мали якісь претензії стосовно того, що немає грошей?
 
– Саме в день, коли вони отримували листи (через деякий час після укладання договору поштою приходить лист з фірми з проханням заплатити перший внесок – ред.), там була вказана конкретна дата виплати. Люди просто чекали цього дня і, зазвичай, ніяких претензій не пред’являли. А потім центральний офіс просто сказав, що всі питання, які будуть в подальшому у клієнтів, щоб вони переадресовували до них на телефон. Тобто ми не маємо вже до цього ніякого діла. Навіть якщо люди обурювались, то на місцях нічого не могли зробити, бо все тільки через центральний офіс іде.
 
– А чому ти звільнилася?
 
– В нас відбувся семінар, де були такі поради, мовляв, не обов’язково вдаватися у всі деталі договору. Не обов’язково всім все розповідати що там пише, пояснювати кожен пункт, просто людина хай сама з цим розбирається. Пояснювали, що якщо людям потрібні кошти на лікування-навчання, то все одно укладати з ними договори, хоча в самому договорі передбачено тільки купівлю товару.
 
– А тобі казали, що насправді через місяць грошей не буде?
 
– Ні, просто казали, що відбудеться асигнаційне засідання і буде розподіл коштів і що кожному окремо тоді вже повідомлять чи йому прийшли гроші чи ні. І пояснили що спочатку кошти надаються попереднім секторам, які набирають, що людина десь повинна сплатити близько 30 відсотків, для того щоб отримати цю позику. Нам не казали, що ми маємо все це пояснювати.
 
– Але так само і ви спочатку не знали всіх умов?
 
– Так. Спочатку я і заключала договори, думаючи, що якщо в цьому місяці людина реєструється, то на кінець місяця вона отримає ці гроші. Тобто вони всі умови спочатку нам не пояснювали так само, дали договір – читайте, але крепко в деталі не заглиблюйтесь.

Класична фінансова піраміда

З проханням проаналізувати договір, укладений ТОВ «Ріксі» з журналісткою Агентства, ми звернулися до рівненського адвоката Олександра Бражнікова.
 
– Згідно договорів такого типу та сторона, яка бере на себе обов’язки в придбанні товару чи видачі грошей, чи як вже тут вони домовляться, не несе перед іншою стороною ніяких зобов’язань, – розповідає адвокат. – І не відповідає по них ніяким чином, загрозливим для свого становища. У договорі відсутній розділ про відповідальність товариства. Іде посилання на чинне законодавство, яке відсилає знову ж таки завжди до договору. Тобто сторони повинні домовитися між собою, в разі невиконання взятих на себе обов’язків яку відповідальність одна перед одною вони будуть нести.
 
За словами адвоката, посилання на чинне законодавство у тексті договору теж нічого не дає:
 
– Тому що юристу навіть важко визначити, якого виду цей договір. Чи це договір позики ,чи це договір якогось фінансування, чи це договір якоїсь інвестиції. Якщо вивчити його правову природу, то це лише договір про надання послуг. І ці послуги не визначені як надання тієї чи іншої суми грошей або того чи іншого товару. Предметом договору є надання певних послуг в допомозі по вчиненню покупки. Тоді, виходячи з природи цього договору, яку відповідальність може нести особа, в даному випадку ці товариства, якщо такі угоди вони укладають? Таку – чи вдало вони надали послуги по здійсненню покупки чи невдало. Однак замовнику цих послуг вже доводиться сплатити гроші для того, щоб стати учасником цієї програми, які йому повернути практично неможливо.
 
Як переконує Олександр Бражніков, притягнути до відповідальності такі фірми важко.
 
– Дуже я сумніваюсь, що вдасться притягти цих осіб до відповідальності за який-небудь злочин. Ну, наприклад, за шахрайство. Тому що практично ті умови договору, які тут виписані, виконуються. І сказати, що заволоділи чиїмось майном шляхом обману – дуже непросто. Хоча, звичайно, це залежить від певних обставин, і від майстерності наших слідчих органів, але на загал треба сказати що система продумана таким чином, що навряд чи люди, які постраждали внаслідок цих «оборудок», зможуть щось довести.
Власними коштами, які можуть бути задіяні для надання замовникам або придбання товарів, ці фірми не володіють, – переконаний адвокат. – У них власних грошей немає. І якось їх надати цим замовникам вони просто не можуть фізично. Вони можуть у одних ці гроші взяти, і якусь частину із цих грошей дати іншим, а частину залишити собі. Але це може тривати дуже недовго, бо всі ми знаємо, що таке фінансова піраміда, і як накопичується борг перед новими й новими членами цих угрупувань. Скоріше для профілактики можна сказати: «Люди добрі, стережіться схожих пропозицій!». Тому що якщо вам пояснюють, що це просто краще ніж банківський кредит, бо в банку вам не дадуть, бо ви не можете підтвердити свій матеріальний стан. А тут менше волокити, але більше гарантій. То можна сказати так – хто любить ризикнути, той ризикне, чи то в залі для ігрових автоматів, чи то серед наперсточників на базарі, чи то у такій от програмі такого товариства. Але на загал це одне і теж саме.

Поради експертів

Як відрізнити справжній кредит від лохотрону Агентство поцікавилося у банкіра та керівника кредитної спілки.
 
Начальник управління Національного банку України в Рівненській області Іван Чух:
 
– Чи відрізняються ставки по кредитах залежно від регіонів України? І які це ставки?
 
– Облікова ставка за кредитами чи фактична ставка за кредитами, які пропонують сьогодні банківські установи Рівненщини, не дуже відрізняються від переважної більшості регіонів. Можливо трішки менші ставки в Києві. Але слід пам’ятати, що крім самої ставки по кредиту у кожному банку встановлюються додаткові оплати, наприклад разова комісія чи різні націнки і накрутки. І відповідно до нормативних вказівок Національно банку, кожна банківська установа на Україні зобов’язана надавати повну інформацію потенційному позичальнику відносно вартості його послуг з надання кредитів. Вартість кредитів визначається загальноекономічним станом в країні, в регіоні. Перш за все процентна ставка за кредит не може бути менша рівня інфляції і вона не може бути менша рівня депозитної ставки. Коли говорити про гривневі кредити, то на сьогодні це 16-17 відсотків і приблизно 10-11 валютні (без врахування додаткових банківських комісій).
 
– Чи реально установі надавати кредити під 4-5 відсотків річних у гривнях?
 
– Це може бути реально якщо у нас інфляційні процеси будуть на рівні 1-1,5 до 2 відсотків річних. Коли ж у нас інфляція за минулий рік там 9 з хвостиком, за 2011 рік очікується десь 13-14, то безумовно говорити за такі кредити це нереально.
 
Голова правління кредитної спілки Микола Котнюк:
 
– Під які відсотки сьогодні реально взяти кредит?
 
– Якщо говорити про споживче кредитування (кредити на придбання товарів), то нині відсоткові ставки коливаються приблизно від 36 до 120 відсотків річних. Крім того є ніша кредитування бізнесового, є ніша кредитування іпотечного, там відсоткові ставки менші, але в основному такі кредити недоступні пересічному громадянину.
 
– Чи відрізняється кредитування в Рівному і взагалі по Україні?
 
– В мене немає статистики про кредитування по всій Україні, але загалом відрізняється. Є регіони, де кредитних спілок дуже багато і там, можливо, ставки по кредитах менші.
 
– А яка мінімальна відсоткова ставка на Рівненщині?
 
– Я можу говорити про нашу кредитну спілку. Нині ми кредитуємо під 4 відсотка в місяць на залишкову суму. Це означає 48 відсотків річних, але при цьому позичальник може взяти кредит і повернути його на наступний день, заплативши відсотки всього-на-всього за один день. З розрахунку чотири в місяць. Тобто за день він там заплатить нуль цілих 1 десяту відсотка.
 
– А реально взяти кредит під 4-5 відсотків на рік?
 
– Ну подумайте самі, нині річна інфляція в Україні за статистикою, наскільки я пам’ятаю, десь 13-15 відсотків. Хіба може будь-яка фінансова установа видати кредит нижче інфляції, собі в збиток? Я вже не кажу про вартість ресурсів, тобто це неможливо. Кредит не може бути під 4-5 відсотків річних.
 
– А як ви оцінюєте діяльність організацій, які обіцяють надати кошти на купівлю товарів під 2-7 відсотків річних?
 
– Я вивчав діяльність таких організацій. Вони не внесені в державний реєстр фінансових установ і не мають жодних ліцензій. В них немає відповідного профільного регулятора, ніхто їх професійно не контролює. Взагалі такі організації можуть існувати, але при двох умовах. Перша – вони мають чесно казати людям звідки будуть гроші. Вони мають казати про те, що кредит ви отримаєте тільки після того, як ваші колеги, такі ж самі позичальники, внесуть стільки грошей, щоб можна було видати першому в групі. Друга – такі організації мають право існувати коли їх віднесуть до фінансових установ і коли їх контролюватиме Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг. Ця державна організація контролює кредитні спілки, ломбарди і взагалі весь ринок фінансових послуг. Після того як вони зобов’язані будуть отримувати ліцензії і будуть виконувати ліцензійні умови, я думаю, що менше буде шахрайства на цьому ринку.

Міліція і уряд не захищають

Що думає міліція з приводу діяльності таких організацій? Як розповів журналістам Агентства оперуповноважений Відділу державної служби по боротьбі з економічними злочинами Рівненського міського відділу міліції такі фірми-псевдокредитори з’явилися після кризи, коли банки перестали видавати кредити. Оперативника звати Микола і він попросив не називати його прізвища. За його словами, потреба людей в кредитах і відсутність банківських позик породили ряд фірм, які вирішили будь що заробити на цій потребі. 
 
Це фактично шахрайство, оскільки людей вводять в оману шляхом зловживання довірою, але довести його практично не можливо, – ділиться опер. – Договори виписані так, що не придерешся, там, хоч і розумними словами, але написано, що ви може отримаєте, а може й не отримаєте грошей. Людина, підписуючи такий договір, своїм підписом засвідчує, що уважно прочитала договір і зрозуміла його, хоча зрозуміти цей договір без правової підготовки нереально.
 
Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС у Закарпатській області не надало повної відповіді на запит Агентства. Ми запитували про кількість скарг на діяльність подібних фірм у 2008-2011 роках. Закарпатські міліціонери сказали лише про дві скарги на приватні підприємства-посередники. Одне з них зареєстроване у Сумах, інше – у Чернівцях. Тому міліціонери відправили матеріали перевірки своїм колегам з цих міст.
 
Рівненське агентство журналістських розслідувань звернулося із запитами також до міліції всіх західноукраїнських областей, до міліції Вінницької і Полтавської областей та Міністерства внутрішніх справ України. Ми намагалися з’ясувати, чи скаржаться мешканці цих областей на шахрайську діяльність нефінансових організацій, які пропонують «надання кредитів», «купівлю товарів у групах», «адміністрування в секторах» чи послуги на зразок «Більш Актуально Ніж Кредит».
 
Міністерство внутрішніх справ двічі не відповіло на наші запити, але управління внутрішніх справ інших областей підтвердили діяльність подібних організацій на їхній території. Скарги надходили на діяльність таких організацій: «Автоплан», «Житловий альянс», «Альянс-Україна», «Альянс Плюс», «Християнська злагода», «Золоті терези», «Аваль-інвест», «Кредит сервіс», «Укрінфо», «Кар кредіт», «ВІП фінанси», «Ріксі», «Благо інвест», «Нова скарбниця», «Брок бізнес груп», «АІСЕ Україна», «Приват плюс», «Б.А.Н.К. ЮЕЙ», «Укрсоцгруп», «Форум», «Капітал», «Скарбниця громади», «Український прогрес», «Родинне гніздо».
 
На що скаржились громадяни: на неповернення перших внесків, не отримання товарів, тривалий термін отримання товару чи кредиту, невідповідність реклами реальним умовам, неповідомлення працівниками фірм умов договору тощо. Одним словом, на думку скаржників, ці фірми їх обманули шахрайським способом. Кримінальні справи були порушені лише у виняткових випадках. На більшість скарг громадян міліція відповідає відмовами.
 
Ось як УМВСУ в Івано-Франківській області пояснює в чому проблема: «…Громадяни не належним чином вивчають умови письмового договору, який укладають з установою, а в більшості випадків не читають договір узагалі, зокрема через неуважність.
 
А ось пояснення, з відповіді на інформаційний запит з УМВСУ в Івано-Франківській області, що проблему діяльності таких фірм вже розглядали на найвищому рівні і нічого не змінили: «Питання діяльності з адміністрування придбання в групах неодноразово було предметом обговорення на засіданні Кабінету міністрів України та Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України, зокрема, щодо необхідності ліцензування такого роду діяльності. Після чого розроблені законопроекти, внесені відповідні зміни, які не вступили в законну силу».

Розповідаючи журналістам – заплутались

У довідці з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій керівником вінницького ТОВ «Ріксі» значиться Наталія Черватюк. Знаходимо контакти «Ріксі» в Інтернеті, секретар переключає на керівника. Ми, не криючись, представляємось журналістами, які вивчають тему діяльності організацій, що надають позики під низькі відсотки. Директор не криючись розповідає ламаною російсько-українською те, чого немає в рекламі фірми і чого ніколи не пояснюють клієнтам регіональні консультанти та консультанти по телефону. Деякі відповіді директора фактично заперечують все, що говорять людям консультанти фірми «Ріксі».
 
– Яким чином «Ріксі» може надавати кредити під 2-7% річних, якщо інфляція становить близько 15-ти відсотків?
 
– На нас інфляція не розповсюджується, тому що ми працюємо як придбання товарів у групах (насправді в договорі сказано, що через інфляцію фірма може в односторонньому порядку збільшувати свої комісійні – ред.). Тобто люди оплачують наперед 2-3 місяці, а потім, коли вони отримують ці кошти, які вони проплатили, йдуть їм у погашення.
 
– Тобто це за принципом фінансової піраміди?
 
– Це не фінансова піраміда. Це зовсім трішки інше. Це треба прочитати договір, щоб ви мали розуміння.
 
– А чому представники вашої фірми не дають наперед взяти із собою договір чи його копію, а тільки після того, як кошти оплачені?
 
– Копію не дають, тому що це номерні договори. У нас вже так було – дали в Одесі додому. Одна пішла до сусідки, заключила від її імені, взяла гроші, сказала «я проплачу», а потім не могли знайти ні тих грошей, ні тієї сусідки. Це бланки суворої звітності, навіть копія – це бланк суворої звітності (за словами адвоката – це абсолютно неправдива інформація – ред.).
 
– В багатьох областях України, де працює ваша фірма, є десятки звернень в міліцію, що люди не отримують обіцяних коштів.
 
– Ви знаєте, я вам хочу сказати, що в мене є стільки звернень в суд на людей, котрі вже отримали товар і не оплачують по 12, по 15 місяців, і я зараз суджуся з ними, і таке також є, – ухиляється від відповіді директорка.
 
– А яка це кількість людей у відсотковому значенні до загальної кількості клієнтів?
 
– Дуже багато. У нас тільки за сьогодні підготовлено 5 претензій.
 
– А ви можете назвати приблизну кількість людей, які змогли отримати кошти.
 
– На сьогодні більше трьох з половиною мільйонів у нас видано (очевидно, має на увазі гривень – ред.). Вважайте, за три роки роботи.
Коли ми спробували ще раз уточнити хоча б приблизну кількість щасливчиків, директорка послалась, що це треба піднімати документи. А потім наговорила дуже багато відстороненої інформації, яка ніяк не стосувалася запитуваного і, якщо вірити підручникам з психології, мала за мету відволікти від запитуваного, переключивши увагу журналіста на інше.
 
– Ваші працівники не кажуть людям, що треба буде кілька місяців сплачувати…
 
– А ви знаєте чому? Тому що консультант, на сьогоднішній день, він не знає (далі директорка використала той самий прийом переключення уваги, що й в попередньому питанні, який в народі ще називають «зуби заговорювати» – ред.).
 
– Консультанти, з якими ми спілкувалися, запевняли, що протягом максимум місяця кредит буде отримано.
 
– Ми даємо безкоштовну гарячу лінію. З будь-якого телефону, людина, якщо не зрозуміла, вона може передзвонити туди, і тут їй відділ по роботі з клієнтами повністю надасть роз’яснення. І для людини це безкоштовний дзвінок.
 
– Ми телефонували і на гарячу лінію, але там так детально, як ви зараз, не розповідали…
 
– Так усе це в договорі є. Вони ж підписували угоду. Там усе за пунктами розписано.
 
– Адвокат нам розповів, що у вашому договорі не зафіксована відповідальність фірми перед клієнтом?
 
– Якщо людина не отримує коштів – пише на розрив, і ми повертаємо для неї те, що вона сплатила чистими внесками. Вони на окремому рахунку, це його гроші. Фірма цими грошима не користується (у Рівненській області ми знайшли двох скаржників на фірму «Ріксі», які своїми заявами в міліцію спростовують ці слова директорки. У Вінницькій області таких скаржників за три з половиною роки міліцією зареєстровано 61 – ред.).
 
– А консультанти у вас часто змінюються?
 
– У Рівному у нас, напевно, третя дівчина за три роки. Я не можу сказати. Ось зараз три в декрет пішли: з Хмельницького, Вінниці, Чернівців. А так люди працюють давно, нормально. Є листи вдячності. Тих, які розібралися у цій програмі… А то хочуть під три проценти і відразу, розумієте? Це так програма побудована – може бути часовий фактор.
 
– А скільки зазвичай потрібно чекати, який найдовший термін оплати, після якого люди отримували кошти?
 
– Найдовше – чим більша сума. Ті, які заключають на 75, на 100 тисяч і більше. А п’ятірка, десятка, 25 тисяч – то це 2-3 місяці максимум. Але знову ж таки дивлячись яка група, як збирається фонд (під час експерименту, журналістка Агентства була 937-ю у своїй групі – ред.).
 
Ми попросили ще раз уточнити деякі пункти договору і директорка пообіцяла нам зателефонувати пізніше. За хвилин 10 до нас зателефонував чоловік, який представився заступником директора ТОВ «Ріксі» Андрієм Михайловичем Грішиним.
 
– Наскільки ми зрозуміли, згідно договору, бажаючі повернути свої внески можуть це зробити (втративши реєстраційний платіж і гроші, які фірма взяла як комісійні). Однак ці кошти ви їм повертатимете після письмової заяви протягом того ж часу, що вони їх виплачували. Тобто, якщо людина платила рік, то протягом року такими ж частками їй кошти можуть повернути.
 
– Згідно умов угоди так. Але ті хто заключив угоду в 2009 році – вже всі кошти їм повернули і всі кошти за перший квартал 2010 року теж. Швидше ніж вказано в угоді. Зараз йде повернення за 2-й квартал 2010 року (ми запитали у Людмили, мешканки села Розваж Острозького району, яка уклала договір з «Ріксі» у першому кварталі 2010 року чи повернули їй кошти. Вона каже що зверталася до фірми не раз, але їй нічого не повернули – ред.).
 
– Де відбуваються асигнаційні акти? Яким чином?
 
– В центральному офісі, адреса вказана в договорі. Вінниця, вулиця Театральна, 21. Там засідає комісія, в складі директора, заступника директора по роботі з клієнтами і співробітника економічного відділу. Вони дивляться фонд по кожному сектору окремо і дивляться де людей найбільша кількість проплатила, та людина перша має право на отримання. Наприклад, якщо фонду в секторі вистачає на 5 чоловік, то отримують перших 5 осіб, у яких найбільша кількість сплачених внесків.
 
– Скільки треба сплатити внесків щоб отримати суму?
 
– В залежності від сектора від суми, там де на 10 на 5 тисяч, можна 8-9 внесків (тобто 8-9 місяців, порівняйте зі словами директорки, яка говорить про 2-з місяці – ред.). Там де більша сума – 50 тисяч, то 11-12 може бути. Кожен місяць по-різному, нема такого, що наприклад 10 платежів і людина отримає, може бути і 8, може бути й 11.
 
– А скільки взагалі, приблизно, клієнтів у «Ріксі» станом на зараз?
 
– Я не підраховував, декілька тисяч є.
 
– Ще хочемо уточнити, яка приблизно кількість людей у відсотках зрештою отримує кредит, тобто від тої кількості, які перший внесок сплатили?
 
– Дивіться, перший внесок у нас враховується в погашення, не то що він кудись дівається, у нас іде акція, яка уже продовжується, якщо я не помиляюсь, рік і 9 місяців, згідно цієї акції людина пішла сплатила реєстраційний внесок і він їй враховується в погашення (по-перше, про таку акцію ніхто з рівненських консультантів нам не повідомив, а по-друге, заступник директора, так само як і директор, ухилився від відповіді на запитання – ред.).
 
Коли ми втретє наполегливо повторили запитання, якого намагався уникнути заступник директора, він нарешті відповів: «Це треба підраховувати, точно вам не скажу».
 
Коментуючи діяльність подібних фірм, рівненський адвокат Олександр Бражніков зазначив, що охарактеризувати це явище можна словами із класичного літературного твору: «Пока живут на свете дураки, обманом жить нам, стало быть, с руки».
 
 
Матеріал підготовлений за підтримки Данської асоціації журналістів-розслідувачів та проекту SCOOP в Україні

Коментарі

Л
Лук

Привіт усім, я хочу швидко повідомити всім на форумі про фінансові послуги Penny Mac, місце, де ви можете отримати безпечну та швидку позику, навіть якщо у вас немає хорошого кредитного рейтингу, а позику дуже доступно та легко отримати. Я щойно отримав позику в розмірі 110 000 євро сьогодні після достатнього стресу, щоб отримати позику для себе, і сьогодні я отримав їх на свій банківський рахунок і все завдяки службі Penny Mac і контактній електронній пошті нижче pennymacfinancialservices@aol.com або за телефоном +48573508552, оскільки вони є останньою автобусною зупинкою до всієї вашої фінансової кризи, і слава Богу, сьогодні я отримав свою, і я є живим свідченням сьогодні, і я також буду чекати, щоб почути ваше власне свідчення сьогодні. Лук

MM
Mrs mary johnson

Привіт! Це щаслива компанія Benson LOAN COMPANY. У цій компанії ми надаємо кредити на все життя. Вам потрібен терміновий кредит, щоб погасити борги, чи вам потрібен капітальний кредит, щоб покращити свій бізнес? Вам відмовляли банки та інші фінансові установи? Вам потрібен консолідаційний кредит чи іпотечний кредит? Сьогодні ми кажемо зупинитися і не дивитися далі, оскільки ми тут, щоб усі ваші фінансові проблеми залишилися в минулому. Ми позичаємо гроші особам, які потребують фінансової допомоги, мають погану кредитну історію або потребують грошей для оплати рахунків, щоб інвестувати в бізнес під 2%. Ми хочемо використовувати цей засіб, щоб інформувати вас про все, що ми пропонуємо надійну та корисну допомогу, і ви будете готові надати вам. Ми щирі, дотримуємося свого слова та обіцянок. Зв'яжіться з нами сьогодні електронною поштою: luckybensonloanfirm@gmail.com

CM
Collins Mark

Вам потрібна позика до кінця Рамадан Карім? Вам потрібен терміновий іпотечний кредит? Вам потрібен швидкий бізнес-кредит? Вам потрібна особиста позика під заставу? Вам потрібна цілодобова кредитна компанія? Тобі серйозно потрібно купити автомобіль? Електронна адреса: cm2752176@gmail.com

DN
Dr Noble

згромадження.*Потрапити на вершину на своєму місці роботи, політичній посаді. * Прогноз ставок на ігри та виграш та багато іншого. Не те, що я використовую це інше кільце для всього, що я щойно згадав, але доктор сказав мені, що це інше можна використовувати для цього. Але я використовую свою в бізнес-цілях. Я гордий носій цього персня. Знаєте, одна річ у цьому житті полягає в тому, що деякі люди так вірять, що речі подібної природи існують і неможливі через це, піддаючись вічній бідності. Іноді не всі речі, які ви бачите в Інтернеті, які ви завжди вважаєте фальшивими. Все одно потрібно ризикнути і побачити кінцеві результати. Я б тримав це в секреті, але я не можу цього зробити. Хтось мене з цим познайомив, і тому я не буду таким егоїстом, щоб не познайомити це з людьми, навіть коли це не доцільно. Якщо ви можете залишити свої страхи і спробувати це, я пообіцяв вам, що ви шукатимете мене та будете вдячні за цю інформацію. Цими матеріалами можуть користуватися будь-хто, незалежно від в

TJ
Thibault Jolivet

Ви підприємець, промисловець, фермер, торговець або будь-яка інша людина з фінансовими проблемами. Ви хочете розвивати свій бізнес, ви хочете почати бізнес, у вас є борги, які потрібно погасити, а у вас немає результатів. Ми єдина людина, яка може вам допомогти. Це ця жінка, пані Марі Пайє. Будь ласка, зв’яжіться з нею за її електронною адресою: thibaultjoli4@gmaial.com

TJ
Thibault Jolivet

Пропозиція позики між серйозною та чесною людиною Ми є групою неурядових організацій, які надають позики на суму від 1 000 до 5 000 000 євро та від 2 000 до 100 000 000 євро під 2% на термін не більше 25 років. Ось у чому я можу вам допомогти: * Фінанси * Іпотека * Інвестиційна позика * Автокредит * Консолідаційний борг * Кредитна лінія * Друга іпотека * Позика на викуп * Особистий кредит Якщо ви зацікавлені, повідомте мені, яку суму ви хочете. Тут це наша електронна адреса: thibaultjoli4@gmail.com

TJ
Thibault Jolivet

Я надаю вам позику від 3 000 до 2 000 000 євро на дуже простих умовах від того, хто може повернути. Я також роблю інвестиції та позики між фізичними особами. Пропоную короткострокові, середньострокові та довгострокові. Ми не знаємо вашої мети, і наші перекази гарантуються банком для безпеки транзакції. На всі ваші запитання ви хочете повідомити нам суму вашого запиту та його тривалість. Якщо ви дійсно зацікавлені, дайте відповідь мені на електронну пошту. Я не хочу постійно порушувати закон про лихварство. Електронна адреса: thibaultjoli4@gmail.com

TJ
Thibault Jolivet

Запропонуйте собі грошове фінансування за 3 дні від асоціації допомоги Будь-які види фінансування для чітко визначеного проекту Фінанси, Позики на нерухомість, Інвестиційні позики, Автокредити, Купівля кредиту, Особисті позики Зв'яжіться з ними для отримання додаткової інформації: thibaultjoli4@gmail.com

TJ
Thibault Jolivet

Привіт !!! Поділіться інформацією. Кредити - Кредити - Інвестиції в SOCIAL Thibault SERVICE Ми зареєстровані з 2009 року як фінансова установа. Позичте у нашої спільноти європейських інвесторів і отримайте позику менше ніж за 72 години під ставку 2%. Отримати позику від 5 000 до 500 000 000 євро (фінансові труднощі, будівельні проекти, покупка автомобіля чи інше ...). 200 548 000 євро вже зароблено на проекти в Європі... а якби наступний був вашим? Електронна адреса: thibaultjoli4@gmail.com

LO
LOAN OFFER

Привіт, сер/мадам Пропонуємо кредити від: 10 000 до 9 500 000 євро з відсотковою ставкою 2%. Ви знаєте, що позичати гроші заборонено. Вам потрібно взяти кредит, зверніть увагу на сфери, в яких ми можемо. Щоб допомогти вам: * Фінансово * Кредит компанії * Іпотека * Інвестиційні позики * Автокредити * Консолідація боргу * Кредитна лінія * Друга іпотека * Викуп кредиту * Особисті позики *Студентський кредит Ви шукаєте проект і вам потрібне фінансування, вам потрібні гроші, щоб оплатити рахунки, гроші, щоб інвестувати в бізнес. зв'яжіться з нами електронною поштою [ georgewilliamsloanfirm333@gmail.com]

MF
Mrs faith

Ви шукаєте позику? Ми пропонуємо всі види позик, таких як особиста позика, іпотечна позика, позика на нерухомість, позика компанії, інвестиційна позика, бізнес-позика, комерційна позика, позика на консолідацію боргу та багато іншого під відсоткову ставку 3%. ми надаємо позику від мінімального діапазону від 5 000 доларів США до максимального діапазону 150 000 000,00 доларів США, якщо ви зацікавлені, зв’яжіться з нами електронною поштою:   SteveMiguelloanfirm@gmail.com

L
loan

це огляд офісних позик, у нас є хороші види позик, які відповідають вашим потребам. Незалежно від того, чи це кредит для відкриття нового бізнесу, покупки автомобіля, покупки житла чи погашення боргу. Ми раді надати вам позику під відсоткову ставку 2%, найнадійніша кредитна компанія в Інтернеті тут, щоб допомогти вам. Зв'яжіться з нами електронною поштою (officeloan975@gmail.com)

L
luckybenson

ДОСТУПНА КРЕДИТНА ПРОПОЗИЦІЯ БЕЗ ПЕРШИХ ВЗНОСІВ Привіт, які ваші фінансові потреби? Ми видаємо позики від мінімум 2 000,00 доларів США до максимум 100 000 000,00 доларів США з комфортною тривалістю, яка коливається від 1 до 30 років за дуже зниженою процентною ставкою в 3%. Вам потрібна комерційна позика? Вам потрібна особиста позика? Ви хочете купити машину? Хочете рефінансувати? Вам потрібна іпотечна позика? Вам потрібен величезний капітал, щоб розпочати свою ділову пропозицію або розширення? Ви втратили надію і вважаєте, що виходу немає, і ваші фінансові тягарі все ще зберігаються? Будь ласка, не соромтеся зв’язуватися з нами для можливого ділового співробітництва. Зв’яжіться з нами електронною поштою: luckybensonloanfirm@gmail.com

LM
LANLAZAR MARCUS

Здрастуйте, Вам потрібна термінова позика для вирішення ваших фінансових потреб? Ми пропонуємо позики від 2 000,00 до 100 000 000,00, ми надійні, потужні, швидкі та динамічні, не перевіряємо кредитоспроможність та пропонуємо 100% гарантію іноземних позик протягом періоду цього переказу. Ми також видали позику на всю валюту з відсотковою ставкою 3% за всі позики .... Якщо ви зацікавлені, зв’яжіться з нами через електронну адресу компанії Цей електронний лист: Будь ласка, зв’яжіться з нами, якщо зацікавлені, через: zekoceanfinance1@gmail.com zekoceanfinance@gmail.com З повагою, Пан Ланлазар Маркус zekoceanfinance@gmail.com zekoceanfinance1@gmail.com

D
Daniella

Пропозиція позики між приватною особою Я приватний кредитор, який пропонує позики з низькою процентною ставкою. Перебуваючи в економічній галузі позик від 5000 євро до 10 000 000 євро. Будь ласка, повідомте мені суму вашого запиту на позику, а також її тривалість. Мій Умови позики дуже чіткі та прості. Мій кредит дуже надійний і чесний. Пошта: daniellakredit@gmail.com

D
Daniella

Пропозиція позики між фізичними особами Я даю у формі позики 5000 євро, а максимальна сума - 10 000 000 євро. Якщо ви зацікавлені в отриманні фінансової допомоги без страху, безтурботний та безпечний; Зв’яжіться зі мною сьогодні на мою пошту: daniellakredit@gmail.com

D
Daniella

Спеціальна пропозиція позики між фізичними особами Привіт сусід і сусід. Кредит між сусідами щойно став доступним для всіх бажаючі, здатні повернути гроші та проживаємо у Франції, Люксембурзі, Німецька та швейцарська. Контактний 24 години на добу. Зв’яжіться зі мною сьогодні на мою пошту: daniellakredit@gmail.com

D
Daniella

Позики та фінансування. Ви маєте фінансові клопоти. Ми пропонуємо нерухомість та позики на нерухомість, інвестиційні позики, автокредитування, особисті позики, а також для всіх конкретних проектів та дилерів від 5000 € до 5 000 000 € для всіх серйозних людей чи потребують фінансування для їх проекту без жодної потреби передоплата. Наша процентна ставка становить 3% на рік. Отримавши нашу обізнану та надійну юридичну консультацію, ви отримаєте позику незабаром після зв’язку з нами. Дякую ! Електронна адреса: daniellakredit@gmail.com

MM
MARY MASON

Фірма Sky Wealth, що видає позики, ми видаємо позики під процентну ставку 0f 3%. Доброго дня, сер / ма. Ми є приватною компанією, і пропонуємо позики під низькі процентні ставки, визначаючи розмір позики - від 100 мільйонів позик до 1000 євро позики для розвитку бізнесу: край / конкурентоспроможність бізнесу. (Номер WhatsApp: +79652625435) Ми пропонуємо різні позики * Особисті позики (під заставу та під заставу) * Бізнес-позики (під заставу та під заставу) * Консолідаційний кредит Без попередньої плати Дякуємо, що знайшли час прочитати це оголошення. Для отримання додаткової інформації та запитів надішліть нам електронного листа сьогодні skywealthloanfirm@gmail.com skywealthloanfirm@gmail.com skywealthloanfirm@gmail.com Місіс Мері Мейсон.

КШ
Кармоді Шон

Добро пожаловать в New World Finance Ltd, мы ценим хорошие отзывы, которые ходят по Интернету о наших хороших работах, и мы благодарим всех, кто взял кредит у нашей фирмы, потому что мы сертифицированы, заслуживаем доверия, надежны, эффективны, быстры и динамично и сотрудничать с нашими клиентами. Теперь давайте вернемся к тому, что мы делаем лучше всего. Вам нужен срочный кредит? Кредит, возможно, расширить или начать свой собственный бизнес? или вам нужен кредит на образование или на оплату долга и на другие цели с процентной ставкой в 3%, которая подходит любому клиенту, и вы будете пользоваться нашими услугами. Поэтому свяжитесь с нами сейчас по электронной почте: Newworldfinance.ltd@gmail.com или Newworldfinance.ltd@yahoo.com.

MS
mr scott

Здравейте, Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен заем за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от най-много 1 до 20 години. Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас със заявката си за заем. изпратете ни имейл на адрес: accessloanfirm2030@gmail.com WhatsApp: +79258159150 Сертифицирани сме, надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен. свържете се с нас по имейл: accessloanfirm2030@gmail.com С Най-Добри Пожелания, Г-н Скот accessloanfirm2030@gmail.com

MO
mr oscar

Здравствуйте Вам потрібен екстрений кредит для вирішення ваших фінансових потреб? Ми пропонуємо позики від 1000 до 50.000.000,00 євро, ми надійні, сильні, швидкі та динамічні, без кредитного контролю і надаємо 100% гарантію зарубіжних кредитів під час цього переказу. Чи потрібно фінансувати, щоб розширити свій бізнес? особисте фінансування з особистих причин? Ми прагнемо вирішити всі ваші фінансові проблеми. електронна пошта: ecofinance2020@gmail.com Whatsapp: +2347035513355 Чекаємо вашої пошти. З повагою Містер Оскар ecofinance2020@gmail.com

MR
MRS Ruth

ПРОПОЗИЦІЙНА ПРОПОЗИЦІЯ Кредиту БЕЗ ПЕРШИХ ПОРОШТВ Привіт, які ваші фінансові потреби? Ми надаємо позики від мінімум від 2 000,00 до максимум 100 000 000,00 доларів США з комфортною тривалістю, що становить від 1 до 30 років, за дуже зниженою процентною ставкою в 3%. Вам потрібен бізнес-кредит? Вам потрібна особиста позика? Ви хочете придбати машину? Ви хочете рефінансувати? Вам потрібна іпотечна позика? Вам потрібен величезний капітал, щоб розпочати бізнес-пропозицію чи розширення? Ви втратили надію і думаєте, що виходу немає, а ваші фінансові навантаження все ще зберігаються? Будь ласка, не соромтеся зв’язатися з нами для можливого ділового співробітництва. Зв'яжіться з нами електронною поштою: luckybensonloanfirm@gmail.com

MS
mr scott

Шановний пане / ма   Ласкаво просимо додому провайдера позики !!! Ми пропонуємо особисті позики, консолідацію боргів, бізнес розширення, фінансування позики на транспортні засоби. Позика з будь-якої причини! Позика зі ставкою 3% авансу без штрафних санкцій. Позичивши від 1000-10000000 євро, ви отримаєте фінансування протягом 24 годин. Надішліть нам електронну пошту за адресою: accessloanfirm2030@gmail.com З повагою !! КРЕДИТНА ФІРМА ДОСТУПУ !!! Подати зараз !!! Контакт WhatsApp: +79265038734 Містер   скотт УПРАВЛІННЯ КРЕДИТНІМ ОФІЦЕРАМИ Надішліть нам електронну пошту за адресою: accessloanfirm2030@gmail.com

MS
mr scott

Здравствуйте Вам потрібна зручна позика для задоволення? Ми пропонуємо доступну для місцевих та міжнародних позичальників позикову позику в розмірі 3%. Ми сертифіковані, надійні, надійні, ефективні, швидкі та динамічні та працюємо разом. ми надаємо довгострокову позику від 1 до 20 років. Вам потрібна миттєва, легка та доступна позика для оплати боргу, започаткування бізнесу чи з якихось інших причин? Якщо це так, будь ласка, зв'яжіться з нами з проханням про позику. Надішліть нам електронну пошту за адресою: accessloanfirm2030@gmail.com WhatsApp: +79265038734 Ми сертифіковані, надійний, надійний, ефективний, швидкий та динамічний. З повагою Містер Скотт accessloanfirm2030@gmail.com accessloanfirm2030@gmail.com accessloanfirm2030@gmail.com accessloanfirm2030@gmail.com

HD
happy day

ПРОПОЗИЦІЙНЕ ПРОПОНУВАННЯ Кредиту БЕЗ ПЕРШИХ ПОРОШТВ Привіт, які ваші фінансові потреби? Ми видаємо позики від мінімум від 2 000,00 до максимум 100 000 000,00 доларів США з комфортною тривалістю, що становить від 1 до 30 років за дуже зниженою процентною ставкою 3%. Вам потрібен бізнес-кредит? Вам потрібна особиста позика? Ви хочете придбати машину? Ви хочете рефінансувати? Вам потрібна іпотечна позика? Вам потрібен величезний капітал, щоб розпочати свою бізнес-пропозицію чи розширення? Ви втратили надію і думаєте, що виходу немає, а ваші фінансові навантаження все ще зберігаються? Будь ласка, не соромтеся зв’язатися з нами для можливого ділового співробітництва. Зв'яжіться з нами електронною поштою: luckybensonloanfirm@gmail.com

DC
DENNIS CROUCH

ДЛЯ Швидкого, надійного та надійного бізнесу / ДОМАШНЯ СТРАНИЦІЯ / КОМПАНІЯ / ПРОЕКТ / ОСОБА ОФІЦІЙНА ПРОПОЗИЦІЯ БЕЗ витрат / СТРЕС ЗВ'ЯЗЬСЯ З НАМИ ДНЯ VIA Дзвінок / Текст (denniscrouchfinancecompany@gmail.com) або (denniscrouchfinancefirm@outlook.com) Номер WhatsAp: +2349025654259 Viber: +2349025654259 У вас незавершений проект через недостатнє фінансування? Вам потрібні гроші, щоб інвестувати будь-яку спеціальність, яка вам піде на користь? Компанія DENNIS CROUCH FINANCE COMPANY - надати чудові професійні фінансові послуги, які включають в себе наступні відомості 1 Особистий кредит 2 Бізнес-позика 3 Житлова позика 4 Позика на ферму 5 Позика на освіту 6 Кредит на консолідацію боргів 7 Позика на вантажівку 8 Позика на автомобіль 9 Позика на виселення 10 Позика на обладнання 11 готелів Позика 12 Позика на рефінансування та багато іншого

AB
Adrian Bayford

Хороший день Вам потрібна позика на всі цілі? Чи є у вас фінансові проблеми? Бридж Фінанс гарантується наданням клієнтів фінансових послуг за вигідною процентною ставкою. Наші позики прості та швидкі. Зверніться до нас сьогодні, щоб отримати необхідну позику. Ми можемо співставити будь-яку позику із процентною ставкою 2% до вашого бюджету. Якщо ви зацікавлені, будь ласка, зв’яжіться з нами (adrianbay0008@gmail.com)

DC
DENNIS CROUCH

Здрастуйте Вам потрібна фінансова допомога з низькою процентною ставкою, то тепер є ваш шанс отримати фінанси / миттєві готівкові кошти? Ми надаємо всі види фінансових послуг за нижчою процентною ставкою з довгостроковою та короткостроковою тривалістю та небайдужими валютами. Ми надаємо фінансову допомогу всім; у нас також є спеціальні фінансові плани для тих, хто має погані кредити. Наша мета та мета - запропонувати справжню та ефективну фінансову допомогу для покращення людства. Зверніться до нас сьогодні для отримання додаткового запиту через Viber: +2349025654259 Електронна пошта: denniscrouchfinancecompany@gmail.com Whatsapp: https: //wa.me/2349025654259

MA
Mr Alberto Damian

Хороший день, Вам потрібен терміновий кредит для вирішення ваших фінансових потреб, ми надаємо кредити як мінімум від $ 2 000,00 до максимум $ 200 000,00 довговічного комфорту, від 1 до 15 років при дуже низькій процентній ставці 3% .we є надійними, ефективними, швидкими та динамічними, 100% гарантований кредит також дає (євро, фунти та долари). Вам потрібен великий капітал, щоб розпочати свій бізнес чи розширення? Ви втратили надію і думаєте, що виходу немає і що фінансові тягарі залишаються? Будь ласка, не соромтеся зв’язатися з нами для можливого комерційного співробітництва: Albertodamian112@gmail.com * Домогосподарство * Кредити винахідника * Кредит на консолідацію боргів * Кредити для бізнесу * комерційний кредит? * особистий кредит? * купити машину? * рефінансування? * застава? Зверніться до нас сьогодні, і ми раді робити з нами бізнес. Електронна пошта: Albertodamian112@gmail.com

BS
Bryan Stefan

Вам потрібна зручна позика для задоволення? Ми пропонуємо позику в розмірі 3% відсоткової ставки для місцевих та міжнародних позичальників. Ми сертифіковані, надійні, надійні, ефективні, швидкі та динамічні, і ми співпрацюємо. ми надаємо довгострокову позику максимум від 2 до 50 років. Вам потрібен прямий, легкий та доступний кредит для погашення боргу, створення бізнесу чи з іншої причини? Якщо так, будь ласка, зв'яжіться з нами для отримання позики. Ця пропозиція для серйозних людей. Якщо ви зацікавлені, будь ласка, зв'яжіться з нами по електронній пошті: bryanstefanloanfirm@gmail.com WhatsApp: +19792912614 Ми сертифіковані, надійний, ефективний, швидкий та динамічний. З повагою, Брайан Стефан bryanstefanloanfirm@gmail.com

HD
happy day

Привіт всім, тут з'являється доступна позика, яка назавжди змінить ваше життя, і заповіт про те, як я отримав позику, щоб змінити своє смертне сімейне життя. Мене звуть місіс Клансі Декстер. Чи живу я у Флориді, США, і чи я сьогодні щаслива жінка? Я подумав собі, що будь-який кредитор може змінити життя Брока та моєї родини, я надішлю всіх, хто шукає для них позику. Вони подарували мені і моєму сімейному щастя. Мені потрібна позика на суму 250 000 доларів, щоб почати своє життя знову як вдова з трьома дітьми. Я пішов до цієї компанії, яка взяла чесну і богобоязливу позику в Інтернеті, яка допомогла мені отримати кредит у розмірі 250 000 доларів. . Долар, вони насправді бояться людей, які працюють з авторитетною кредитною компанією. Якщо вам потрібна позика і ви впевнені на 100% погашення, зверніться до них і повідомте їм, що ви дама. Клансі подарував їх вам. Контакт по електронній пошті: happyday99loanfirm@gmail.com

JM
James Michael

ХОРОШЕГО ДНЯ! Вы отчаянно нуждаетесь в кредите? Мы предлагаем кредит от 10000,00 до 100 миллионов долларов США с процентной ставкой 3%. Есть ли у вас кредит от вашего банка или финансовой компании будет отказано? Вам нужна финансовая помощь? Вам нужен кредит, чтобы расплатиться по счетам или купить дом? У вас есть собственный бизнес, и вам нужна кредитная помощь? Вам нужен студенческий кредит? Мы серьезно относимся как к частным лицам, так и к сотрудничающим компаниям и инвесторам. Мы предоставляем автокредиты, персональные кредиты, бизнес-кредиты, студенческие кредиты, консолидацию долгов, ETC свяжитесь с нами через (jamesmichaelloanservices@yahoo.com) для получения более подробной информации

ST
SUN TRUST

Оголошення! Оголошення! Оголошення! Це потрібно повідомити всіх про те, що SUN TRUST видає всі типи позики без реєстраційних та трансферних платежів, ми на 100% законні та чесні .. ми видаємо позики під дуже низькою процентною ставкою 3% для отримання додаткової інформації або запиту надішліть нам електронну пошту на {suntrustfinancialhome@gmail.com} ПОСЛУГИ КРЕДИ, НАЛИЧНІ ВКЛЮЧИТИ: * Комерційні позики. * Особисті позики. * Кредити для бізнесу. * Інвестиційні позики. * Кредити на розвиток * Кредити на придбання. * Будівельні кредити. * Кредити для бізнесу та багато іншого: Для отримання додаткової інформації та запиту надішліть нам електронну пошту (suntrustfinancialhome@gmail.com)

HD
happy day

Привіт всім, тут з'являється доступна позика, яка назавжди змінить ваше життя, і заповіт про те, як я отримав позику, щоб змінити своє смертне сімейне життя. Мене звуть місіс Клансі Декстер. Я живу у Флориді, США, і чи я сьогодні щаслива жінка? Я думав собі, що будь-який позикодавець може змінити життя Брока та моєї родини, я надішлю всіх, хто шукає їм позику. Вони подарували мені і моєму сімейному щастя. Потрібно мені позику в 250 000 доларів, щоб почати своє життя знову як вдова з трьома дітьми. Я пішов до цієї компанії, яка позичила чесну і богобоязливу Інтернет-позику, яка допомогла мені отримати кредит у розмірі 250 000 доларів. . Долар, вони насправді боїться людей, які працюють з авторитетною кредитною компанією. Якщо вам потрібна позика і ви впевнені у погашенні на 100%, зв’яжіться з ними та повідомте їм, що місіс Клансі надала їх вам. Контакт по електронній пошті: happyday99loanfirm@gmail.com

MM
MARY MASON

Фірма Sky Wealth Фірма, ми видаємо позики під процентну ставку 0f 3%. Добрий день, сер / ма я. Ми є приватною компанією, і ми пропонуємо позики за низькими відсотковими ставками, визначаючи розмір позики, становить від 100 мільйонів кредитних резервів на 1000 євро позики для розвитку бізнесу: краєздатність / конкурентоспроможність для розширення бізнесу. (Номер Whatsapp: +79652625435) Ми пропонуємо різноманітні позики * Особисті позики (забезпечені та незабезпечені) * Кредити для бізнесу (забезпечені та незабезпечені) * Консолідаційна позика Без попередніх зборів Дякуємо, що знайшли час для читання цього оголошення. Для отримання додаткової інформації та запитів, надішліть нам електронну пошту вже сьогодні skywealthloanfirm@gmail.com skywealthloanfirm@gmail.com skywealthloanfirm@gmail.com Місіс Мері Мейсон.

MM
MARY MASON

Фірма Sky Wealth Фірма, ми видаємо позики під процентну ставку 0f 3%. Добрий день, сер / ма я. Ми є приватною компанією, і ми пропонуємо позики за низькими відсотковими ставками, визначаючи розмір позики, становить від 100 мільйонів кредитних резервів на 1000 євро позики для розвитку бізнесу: краєздатність / конкурентоспроможність для розширення бізнесу. (Номер Whatsapp: +79652625435) Ми пропонуємо різноманітні позики * Особисті позики (забезпечені та незабезпечені) * Кредити для бізнесу (забезпечені та незабезпечені) * Консолідаційна позика Без попередніх зборів Дякуємо, що знайшли час для читання цього оголошення. Для отримання додаткової інформації та запитів, надішліть нам електронну пошту вже сьогодні skywealthloanfirm@gmail.com skywealthloanfirm@gmail.com skywealthloanfirm@gmail.com Місіс Мері Мейсон.

E
Excel

Привіт. Ви шукаєте бізнес-кредит, особисту позику, позику на житло, автокредит, студентський кредит, кредит на консолідацію боргу, незабезпечений кредит, ризиковий капітал тощо. АБО Вас відхилили банк чи фінансова установа за одним чи кількома позиками? інші причини. Ви в потрібному місці для своїх кредитних рішень! Ми - християнська кредитна організація, ми надаємо кредит тим, хто цього потребує позитивно, а також тим, хто заслуговує на довіру. Ми надаємо кредити компаніям та фізичним особам за низькою та доступною ставкою (2%) відсотків. Будь ласка, зв'яжіться з нами електронною поштою: (excelservices.managementonline@gmail.com) Термінова пропозиція позики.

A
Adrian

Хороший день Вам потрібна позика на будь-які цілі? Ви маєте фінансові проблеми? Bridge Finance гарантується у наданні фінансових послуг клієнтам із вигідною процентною ставкою. Наші кредити прості та швидкі. Зверніться до нас сьогодні, щоб отримати необхідний кредит. Ми можемо співставити будь-яку позику із процентною ставкою 2% до вашого бюджету. Якщо ви зацікавлені, зв'яжіться з нами за адресою (adrianbay0008@gmail.com)

MR
mrs ruth

ПРОПОЗИЦІЙНА ПРОПОЗИЦІЯ Кредиту БЕЗ ПЕРШИХ ПОРОШТВ Привіт, які ваші фінансові потреби? Ми надаємо позики від мінімум від 2 000,00 до максимум 100 000 000,00 доларів США з комфортною тривалістю, що становить від 1 до 30 років, при дуже зниженій процентній ставці 3%. Вам потрібен бізнес-кредит? Вам потрібна особиста позика? Ви хочете придбати машину? Ви хочете рефінансувати? Вам потрібна іпотечна позика? Вам потрібен величезний капітал, щоб розпочати свою бізнес-пропозицію чи розширення? Ви втратили надію і думаєте, що виходу немає, а ваші фінансові навантаження все ще зберігаються? Будь ласка, не соромтеся зв’язатися з нами для можливого ділового співробітництва. Зв'яжіться з нами електронною поштою: luckybensonloanfirm@gmail.com

M
Moore

Я щасливий сьогодні, що отримав позику від цієї законної компанії після багатьох років фінансового спаду, і мене розірвали в процесі, поки я не зустрів цю чудову леді місіс Кайлу Абубакер, яка допомогла мені отримати кредит у розмірі 80 000 доларів та всіх претендентів на позики повинні зв’язатися з цією електронною поштою: via (finanerlibertycapitals@gmail.com)

CK
Claudia Klein

Привіт і Ласкаво просимо до послуг Spotcap Global Loit Services, мене звати Клаудія Клайн, я кредитор, а також кредитний консультант. Вам дуже потрібна фінансова підтримка? вам потрібна позика на різні цілі? якщо ваша відповідь "так", я пораджу вам звернутися до моєї фірми через | spotcapglobalservices@gmail.com | або надішліть нам повідомлення на WhatsApp: +4915758108767 | і мати позику на своєму рахунку протягом 24 годин, оскільки ми надаємо відмінні послуги з кредитування в усьому світі. Ми пропонуємо всі види кредитних послуг (особистий кредит, бізнес-позика та багато іншого), ми пропонуємо як довгострокові, так і короткострокові позики, а також ви можете взяти позику до 15 мільйонів євро. Моя компанія допоможе вам досягти різноманітних цілей з широким асортиментом позичкових продуктів.

HD
happy day

Привіт всім, тут з'являється доступна позика, яка назавжди змінить ваше життя, і заповіт про те, як я отримав кредит, щоб змінити моє смертельне сімейне життя. Мене звуть місіс Клансі Декстер. Я живу у Флориді США і чи я сьогодні щаслива жінка? Я думав собі, що будь-який позикодавець може змінити життя Брока та моєї родини, я б посилав усіх, хто шукав позику до них. Вони подарували мені і моєму сімейному щастя. Мені знадобилася позика в 250 000 доларів, щоб почати своє життя знову як вдова з трьома дітьми. Я пішов до цієї компанії, яка позичила чесний і богобоязливий Інтернет-кредит, який допоміг мені отримати кредит в розмірі 250 000 доларів. . Долар, вони насправді є людьми, що бояться Бога, працюючи з авторитетною кредитною компанією. Якщо вам потрібна позика і ви впевнені в погашенні на 100%, зверніться до них і повідомте їм, що пані Кленсі передала вам їх. Контакт по електронній пошті: happyday99loanfirm@gmail.com

МД
Містер Джеймс Таун

Здравствуйте, кредитна пропозиція тут, Вас цікавить? подати зараз. Вас відхилили в банку? У вас погана кредитна картка? Чи є неоплачені рахунки? Ви в боргу? Вам потрібно створити бізнес? Вам потрібна позика? У нас є 3% відсоткова позика для вас, і діапазон позики від 10 000,00 євро до 50 000 000,00 євро. Інформація, необхідна: 1. Повна назва: ......... 2. Контактна адреса: ...... 3. Штат / місто: ........... 4. Країна: ......... 5. Необхідна кількість: .............. 6. Тривалість позики: .......... 7. Номер телефону: .......... 8. Щомісячні надходження: ........... Через електронну пошту нам: softeasyloanlimited998@gmail.com 1-й поверх, набережна 6 ноутбуків, Корк, Ірландія. (ТОВ "Міллекс" №: 314738) Тел: +353 21 242 7054 З повагою, Містер Джеймс Таун MD / CEO

МВ
місіс Вільямс Сара

Вам потрібна будь-яка фінансова допомога? Особисті позики? Бізнес-позики? Іпотечні? Фінансування сільського господарства та проектів? Ми видаємо кредити за ставкою 3%! Контактна особа Особа: місіс Вільямс Сара Контактна електронна пошта: mrssarah990@gmail.com WhatsApp: +31686130732

D
Desmond

Одного разу Ваша фінансова травма закінчилася Ми Пропозиція позики від $ 1500,00 Хв. до $ 300 000 000,00 Макс. 2% процентна ставка. Ми сертифіковані та надійні. ми можемо вам допомогти з фінансовими поверненнями до нас електронною поштою (desmondloaninverstment@hotmail.com) з цією ІНФОРМАЦІєю. ПІБ заявника Вік: Стать: Місто: Штат: Країна: Адреса: Професія: Місячний дохід Мобільний Тривалість позики: Необхідна сума позики Будь ласка, зверніть увагу: всі відповіді повинні бути надіслані Компанії Електронна пошта: desmondloaninverstment@hotmail.com З повагою, містер Десмонд Лі.

МВ
місіс Вільямс Сара

Вам потрібна будь-яка фінансова допомога? Особисті позики? Бізнес-позики? Іпотечні? Фінансування сільського господарства та проектів? Ми видаємо кредити за ставкою 3%! Контактна особа: Контактна особа: місіс Вільямс Сара Контактна електронна пошта: mrssarah990@gmail.com WhatsApp: +31686130732

F
finance.micro1@gmail.com

Чи потрібно терміново оплачувати рахунки, якщо ви потім звертаєтесь нам для отримання додаткової інформації електронною поштою: finance.micro1@gmail.com з інформацією про продування Ім'я та прізвища: країна: Необхідна сума позики: Тривалість позики: телефон: мобільний телефон:

F
finance.micro1@gmail.com

Чи потрібно терміново оплачувати рахунки, якщо ви потім звертаєтесь нам для отримання додаткової інформації електронною поштою: finance.micro1@gmail.com з інформацією про продування Ім'я та прізвища: країна: Необхідна сума позики: Тривалість позики: телефон: мобільний телефон:

MD
Mr Desmond Lee

Ви шукаєте законну позику? Набридло шукати позики та Іпотечні? Вас відхилили ваші банки? Одного разу Ваша фінансова травма закінчилася Ми Пропозиція позики від $ 1500,00 Хв. до $ 300 000 000,00 Макс. 2% процентна ставка. Ми сертифіковані та надійні. ми можемо вам допомогти з фінансовими поверненнями до нас електронною поштою (desmondloaninverstment@hotmail.com) з цією ІНФОРМАЦІєю. ПІБ заявника Вік: Стать: Місто: Штат: Країна: Адреса: Професія: Місячний дохід Мобільний Тривалість позики: Необхідна сума позики Будь ласка, зверніть увагу: всі відповіді повинні бути надіслані Компанії Електронна пошта: desmondloaninverstment@hotmail.com З повагою, містер Десмонд Лі.

P
pluscredit

Доброго ранку. Вам потрібні були грошові позики між фізичними особами, щоб впоратися з фінансовими труднощами, щоб остаточно вийти з тупикової ситуації, яка викликає банки, відхиливши ваші файли заявок на кредит. Ось сфери, з якими я можу вам допомогти: * Фінансовий Позика на нерухомість. Інвестиційний кредит. Позика на автомобіль. Консолідація боргу. Кредитна лінія Друга застава. Купівля кредиту. Особистий кредит. Контакт: finance.micro1@gmail.com Skype: finance.micro1 Чекаю, щоб прочитати вас і ваші новини. серцево

BL
BARCLAYS LOAN

Вам потрібен терміновий кредит для вирішення вашої фінансової проблеми та започаткування бізнесу або збільшення бізнес-послуг? Тому не залишайте цієї можливості пройти повз вас. Будь ласка, це для серйозних розумних і богобоязливих людей. Якщо так, будь ласка, зв'яжіться з нами електронною поштою: barclaysnationwideloancompany@gmail.com WhatsApp: 33753926689 Кредитні послуги включають: ==================================== * Різдвяна позика * Комерційні позики. * Особисті позики. * Кредити для бізнесу. * Інвестиційні позики. * Кредити на розвиток * Придбання позик. * Будівельні кредити. * Кредити для бізнесу та багато іншого: Для отримання додаткової інформації та запиту електронної пошти barclaysnationwideloancompany@gmail.com

AB
Adrian Bayford

Хороший день Вам потрібна позика на будь-які цілі? Ви маєте фінансові проблеми? Bridge Finance гарантується у наданні фінансових послуг клієнтам із вигідною процентною ставкою. Наші позики прості та швидкі. Зверніться до нас сьогодні, щоб отримати необхідну позику. Ми можемо співставити будь-яку позику із процентною ставкою 2% до вашого бюджету. Якщо ви зацікавлені, зв’яжіться з нами негайно через (adrianbay0008@gmail.com)

BL
BARCLAYS LOAN

Вам потрібен терміновий кредит для вирішення вашої фінансової проблеми та започаткування бізнесу або збільшення бізнес-послуг? Тому не залишайте цієї можливості пройти повз вас. Будь ласка, це для серйозних розуму та богобоязливих людей. Якщо так, будь ласка, зв'яжіться з нами через WhatsApp: +33753926689 Електронна пошта: Managrassistantloan@europe.com

J
Jose

Потрібні термінові позики (JOSEPUJOL41@GMAIL.COM) Ви втрачаєте сон вночі, якщо не як отримати кредит. * Шукаєте кредит для погашення боргу * Шукаєте кредит для початку власного бізнесу * Ви шукаєте кредити для великих проектів * У вас є мрія і ви розумієте, що це неможливо Я приватний кредитор у співпраці достатньо банків, які здатні постачати ваші грошові потреби. Не витрачайте часу, зв’яжіться зі мною поштою: JOSEPUJOL41@GMAIL.COM

MD
Mr donald lee

Здравствуйте, Ми видаємо позики від 1000 до 100 000 000 доларів. Наші позики добре забезпечені та забезпечені під 2% процентною ставкою. Ми надаємо позики фізичним та організаціям з метою оновлення будинків, консолідації боргів, рефінансування та створення бізнесу. Звертайтесь до нас за електронною адресою: (donaldleeloaninvastmentcompany@gmail.com) Ми є міжнародною кредитною компанією, яка надає позики різним особам та компаніям у Європі, Азії, Африці та інших частинах світу. Ми пропонуємо позику в доларах США (британських фунтах), британському фунті (GBP) та будь-якій валюті на ваш вибір. Контактна адреса: (donaldleeloaninvastmentcompany@gmail.com) кредити доступні Дисплей * особисті позики (безпечні та незабезпечені) * Бізнес-позики (безпечні та незабезпечені) * іпотечні кредити * синдикований кредит * Студентська позика * консолідація позики та багато інших: Надішліть нам електронну пошту сьогодні (donaldleeloaninvastmentcompany@gmail.com) З повагою Містер Дональд Лі

WS
William Smith

Do you need an urgent Loan to solve your financial problem? We give out Business Loans, Personal Loans, Home Loans, Payday Loans, Marriage Loans, Student Loans, Car Loans, Bank Loans And Loans To Pay Off Bills. We Also approve loans to blacklisted clients. If you are interested kindly Contact us: ( info.westlakefinancialservice@inbox.ru ) Whatspp Number: +919150521176 If you are interested kindly Contact us: ( info.westlakefinancialservice@inbox.ru ) Best Regards Mr William Smith

LB
Louis Bonny

Привіт! Вам потрібна термінова позика? Ми схвалюємо фінансування до 150 мільйонів доларів для фізичних та юридичних осіб з 3% відсотковою ставкою. Наші послуги дуже надійні та довговічні, зв’яжіться з нами сьогодні через (bonitecloancompany@gmail.com) Ваш успіх - наш пріоритет. З найкращими побажаннями!!! Whatsapp: +2349077216298 Підписано: Управління. Луї Бонні

RH
Ruth Hunt

Доброго дня, я Я Рут Хант, приватний позикодавець, який видає позику фізичним особам, компаніям та державним установам за низькою процентною ставкою 3%. Ми знаємо, що там багато сімей, які живуть на оплату, щоб сплатити чек, та інші, які не можуть подбати про свої фінансові зобов’язання, і з цієї причини я тут для фінансового відновлення. Я пропоную широкий спектр фінансових послуг, що включає: бізнес-планування, комерційні фінанси та розвиток, власність та іпотеку, позики на консолідацію боргів, кредити для бізнесу, приватні позики, рефінансування будинку, кредитування готелів, студентські кредити тощо. більше інформації. Електронна пошта: fredickmoore660@gmail.com

GN
GUIDO NIGGLI

Потрібні термінові кредити для ділових та особистих справ? Я є приватним кредитором і можу фінансувати вашу позику. Я витрачаю всі види позик за вигідною процентною ставкою. Поки ви можете погасити позику, кредитна перевірка не потрібна. Якщо ви серйозно ставитесь до цього кредиту, ви зв’яжетесь зі мною зі необхідною сумою позики та тривалістю позики. І будь ласка лише серйозні запити. Будь ласка, надішліть мені електронну пошту на таку електронну адресу, щоб ми могли продовжувати. guidonigglifinancialservices@hotmail.com

LD
Lola Daniel

Здрастуйте Вам потрібен терміновий кредит для задоволення ваших фінансових потреб? Ми пропонуємо позики від 2000 до 50 000 000,00, ми надійні, потужні, швидкі та динамічні, не перевіряємо кредит та надаємо 100% гарантію на зовнішні позики в цей період. Ми також позикували всю валюту з 3% відсотковою ставкою за всіма кредитами .... Якщо ви зацікавлені, поверніться до нас за допомогою цього електронного листа. Будь ласка, повертайтесь до нас, якщо вам цікаво, за допомогою eaglehomemortgage001@gmail.com Whatsapp: +1 (512) 399-6036 Щиро Ваш, Місіс Лола Даніель eaglehomemortgage001@gmail.com.

GO
GREG OWEN

Отримання легітимної позики завжди було величезною проблемою для клієнтів, які мають фінансову проблему та потребують її вирішення. Питання кредиту та застави - це те, про що клієнти завжди хвилюються, коли шукають позику у законного кредитора. Але ми змінили цю різницю в галузі кредитування. Ми можемо домовитись про позику від 5000 євро. до 500 000 000 євро від 3% відсотків Прохання негайно відповісти на цей електронний лист: Gregowenloanfirm1@gmail.com Наші послуги включають в себе наступне: 1) Консолідація боргу 2) Друга застава 3) Кредити для бізнесу 4) Особисті позики 5) міжнародні позики 6) Позика на будь-які види 7) Сімейний кредит E.T.C

MN
Melissa Nicholas

прочитавши повідомлення, з яким я вирішив зв’язатися з Kathy Finance Inc. електронна пошта: (kathyrichardfinance@hotmail.com) контакт, який поділився у публікації, мій прохання про незабезпечення позики в розмірі 350 000 доларів США було схвалено протягом 72 годин після мого запиту, і мій кредит був погашений на мій банківський рахунок без жодних упущень. Я хочу висловити глибоку подяку, а також порадити шукачам кредитів бути дуже пильними, бо там багато аферистів з єдиною метою - обманювати невинних шукачів кредитів, тому ви, хлопці, повинні бути обережними та пильними .. кому потрібна позика, я рекомендую Kathy Finance Inc, ви можете зв'язатися з компанією електронною поштою: (kathyrichardfinance@hotmail.com) Дякую за прочитання моїх свідчень, бажаю удачі. Ваш, Меліса Микола.

MN
Melissa Nicholas

Привіт всім там, я сподіваюся, у вас, хлопці, все гаразд ??? Мене звуть пані Меліса Ніколас, я родом з Канзасу, кілька місяців тому мене встромили в погану фінансову ситуацію, і мені потрібна була термінова позика, щоб оплатити рахунки і повернутись на ноги фінансово через моє поточне фінансове становище мій банк відмовився щоб дати мені позику, щоб у мене не було іншого вибору, ніж шукати незабезпечену позику в Інтернеті, в процесі мого дослідження я став жертвою шахрайства, і я втратив майже 750 доларів, і мені було більше проблем, і я майже дав Надії сподіватися на отримання позики, поки я не знайшов повідомлення в Інтернеті, це повідомлення було спільним свідченням містера Франка із штатів Чарлстон, що свідчить про те, як він отримав 50 000 доларів від компанії Kathy Finance Inc., прочитавши повідомлення, з яким я вирішив зв’язатися з Kathy Finance Inc. електронна пошта: (kathyrichardfinance@hotmail.com) контакт, який поділився у публікації, мій прохання про незабезпечення позики в

MN
Melissa Nicholas

Привіт всім там, я сподіваюся, у вас, хлопці, все гаразд ??? Мене звуть пані Меліса Ніколас, я родом з Канзасу, кілька місяців тому мене встромили в погану фінансову ситуацію, і мені потрібна була термінова позика, щоб оплатити рахунки і повернутись на ноги фінансово через моє поточне фінансове становище мій банк відмовився щоб дати мені позику, щоб у мене не було іншого вибору, ніж шукати незабезпечену позику в Інтернеті, в процесі мого дослідження я став жертвою шахрайства, і я втратив майже 750 доларів, і мені було більше проблем, і я майже дав Надії сподіватися на отримання позики, поки я не знайшов повідомлення в Інтернеті, це повідомлення було спільним свідченням містера Франка із штатів Чарлстон, що свідчить про те, як він отримав 50 000 доларів від компанії Kathy Finance Inc., прочитавши повідомлення, з яким я вирішив зв’язатися з Kathy Finance Inc. електронна пошта: (kathyrichardfinance@hotmail.com) контакт, який поділився у публікації, мій прохання про незабезпечення позики в

MD
Mr donald lee

Здрастуйте, Ми видаємо позики від 1000 до 100 000 000 доларів. Наші позики добре забезпечені та забезпечені під 2% процентної ставки. Ми надаємо позики фізичним та організаціям з метою оновлення будинків, консолідації боргів, рефінансування та створення бізнесу. Звертайтесь до нас за електронною адресою: (donaldleeloaninvastmentcompany@gmail.com) Ми є міжнародною кредитною компанією, яка надає позики різним особам та компаніям у Європі, Азії, Африці та інших частинах світу. Ми пропонуємо позику в доларах США (британських доларах), британському фунті (GBP) та будь-якій валюті на ваш вибір. Контактна адреса: (donaldleeloaninvastmentcompany@gmail.com) кредити доступні Дисплей * особисті позики (безпечні та незабезпечені) * Бізнес-позики (безпечні та незабезпечені) * іпотечні кредити * синдикований кредит * Студентська позика * консолідація позики та багато інших: Надішліть нам електронну пошту сьогодні (donaldleeloaninvastmentcompany@gmail.com) З повагою Містер Дональд Лі

PG
Paul Green

Ми пропонуємо 3% кредитів. зв'яжіться з нами: paulloanfundshelp1@gmail.com

PG
Paul Green

Шановні клієнти   Законний і надійний кредитний кредитор. Я видаю позики на чітких і зрозумілих умовах за ставкою 3%. Від $ 5000 до $ 6000000 USD і будь-які валюти доступні, ми видаємо бізнес-кредити, персональні кредити, домашні кредити, виплати платні кредити, шлюбні кредити, студентські кредити, автокредити, банківські кредити та кредити, щоб погасити векселі. Ми також затверджуємо кредити клієнтам, які потрапили до чорного списку Якщо ви зацікавлені, будь ласка, зв'яжіться з нами: paulloanfundshelp1@gmail.com Електронна пошта: paulloanfundshelp1@gmail.com Whatsapp +919066210641 Пан Пол Грін

FM
FRED MORE

Отримайте кредит зараз протягом 48 годин Хороший день Ви хочете бути підприємцем, запустити проект або купити квартиру або ви в фінансовому плані, ваша допомога приходить зараз, ви втратили свій сон, намагаєтеся підготуватися, не дайте вашим мріям померти, зверніться до пана Фреда більше, для швидкого і надійного кредиту. Ми пропонуємо цей вид кредиту нижче: 1 бізнес-кредит комерційний кредит 3-ї квартири кредит 4. авто позика 5. автокредит та ін. Ми пропонуємо кредити серйозним і щирим клієнтам, які готові співпрацювати з нами з відсотковою ставкою 3%, від 100,000.00 до 500,000,000,000.00. Зв'яжіться з нами швидко за допомогою електронної пошти (fredmorefinance@gmail.com) (fredmorefinance@hotmail.com) Номер: +919654763221 Підписано Директор Пан Фред більше

FM
FRED MORE

Отримайте кредит зараз протягом 48 годин Хороший день Ви хочете бути підприємцем, запускати проект або купувати квартиру, або ви знаходитесь у фінансовій виправі, ваша допомога приходить зараз, ви втратили мрію, намагаєтеся підготуватися, не дайте вашим мріям померти, зверніться до пана Фреда більше, для швидкого і надійного кредиту. Ми пропонуємо цей вид кредиту нижче: 1 бізнес-кредит комерційний кредит 3-ї квартири кредит 4. авто позика 5. автокредит та ін. Ми пропонуємо кредити серйозним і щирим клієнтам, які готові співпрацювати з нами з відсотковою ставкою 3%, що варіюється від 100,000.00 до 500,000,000,000.00. Зв'яжіться з нами швидко за допомогою електронної пошти (fredmorefinance@gmail.com) (fredmorefinance@hotmail.com) Номер: +919654763221 Підписано Директор Пан Фред більше

О
Олена

Шановні шукачі кредитів Ви в яких-небудь фінансових труднощах? Ви хочете розпочати власний бізнес? Ця кредитна компанія була створена правозахисними організаціями по всьому світу з єдиною метою допомогти бідним і людям з фінансовими труднощами життя. Якщо ви хочете подати заявку на отримання кредиту, зверніться до нас з наведеними нижче даними електронною поштою: elenanino0007@gmail.com Ім'я: Необхідна сума кредиту: Тривалість позики: Номер мобільного: Дякую вам і Бог благослови Довіра Олена

MD
Mr donald lee

Здрастуйте, Ми видаємо кредити в межах від $ 1000 до $ 100,000,000. Наші кредити добре забезпечені і забезпечені за процентною ставкою 2%. Ми надаємо кредити фізичним особам та організаціям з метою відновлення будинків, закріплення боргів, рефінансування та створення підприємств. Зв'яжіться з нами по електронній пошті: (donaldleeloaninvastmentcompany@gmail.com) Ми є міжнародною кредитною компанією, яка надає кредити різним особам і компаніям в Європі, Азії, Африці та інших частинах світу. Ми пропонуємо кредит у доларах США (доларах США), британських фунтах (GBP) та будь-яку валюту за вашим вибором. Контактна адреса: (donaldleeloaninvastmentcompany@gmail.com) Дисплей * особисті кредити (безпечні та незабезпечені) * Бізнес-кредити (безпечні та незабезпечені) * іпотечні кредити * синдикований кредит * Студентський кредит * Консолідація кредиту та багато інших: Надішліть нам електронну пошту сьогодні (donaldleeloaninvastmentcompany@gmail.com) З повагою Містер Дональд Лі

W
walter

Ви потребуєте кредиту? ми пропонуємо всі види кредитів, як особисті позики, позики консолідації заборгованості, венчурний капітал, бізнес-кредити, освітні кредити, домашні кредити та позики з будь-якої причини і термінових потреб !. з відсотковою ставкою 3% Ви відхилили ваш банк? У вас поганий кредит? У вас є неоплачені рахунки? Ви заборговані? Вам потрібно створити бізнес? Не турбуйтеся більше, тому що ми тут, щоб запропонувати вам шанс отримати кредит. Наші кредити варіюються від будь-якої суми вашого вибору. Якщо Ви зацікавлені, зв’яжіться з нами за цим листом: pravexfinancialservice@gmail.com з наступними реквізитами: 1. Ваше повне ім'я: _______ 2. Контактна адреса: _______ 3. Країна проживання: ______ 4. Сума кредиту Потрібно: ________ 5. Тривалість: _____ 6. Стать: _____ 7. Робота: ________ 8. Щомісячний дохід: _______ 9. Дата народження: ________ 10. Номер телефону: _________ Email: pravexfinancialservice@gmail.com

C
Celine

Привіт, пані та панове! Для ваших серйозних і чесних потреб онлайн-кредиту терміново звертайтеся до мене за адресою: caravelleceline59@gmail.com. Дякуємо за довіру.

C
Celine

Привіт, пані та панове! Для ваших серйозних і чесних потреб онлайн-кредиту терміново звертайтеся до мене за адресою: caravelleceline59@gmail.com. Дякуємо за довіру.

C
Celine

Привіт, пані та панове! Для ваших серйозних і чесних потреб онлайн-кредиту терміново звертайтеся до мене за адресою: caravelleceline59@gmail.com. Дякуємо за довіру.

LS
LEOPOD SINGOR

будь-кого, кому потрібен кредит у довірі та чесності на цей рік 2019 року, подивіться на нас за електронною адресою leopodsingor@gmail.com

О
Олена

Шановні позичальники! Ви в будь-яких фінансових труднощах? Ви хочете розпочати власний бізнес? Ця кредитна компанія була створена правозахисними організаціями у всьому світі з єдиною метою - допомагати бідним та людям у фінансових труднощах життя. Якщо ви хочете подати заявку на отримання кредиту, поверніться до нас з деталями електронної пошти нижче: elenanino0007@gmail.com Ім'я: Потрібна сума кредиту: Тривалість кредиту: Номер мобільного: Спасибі, і благослови Ти Бог ДОВІДКА Олена

WR
Winson Robert

Вам потрібна термінова позика? якщо так, зв'яжіться з нами сьогодні за швидким та надійним кредитом, ми надаємо кредити на рівні 3% у межах від 2 000 до 100 000 000 доларів. Наші позики добре застраховані для максимальної безпеки є нашим пріоритетом. Зацікавлені особи повинні зв'язатися з нами по електронній пошті: Winsonloans@gmail.com

H
http://leoequityservices.com

Ви шукаєте бізнес-фінанси, особисті фінанси, кредити на нерухомість, автомобільні кредити, грошові кошти для студентів, уніфікація боргів тощо. Ви знаходитесь в правильному місці, зв'яжіться з нами зараз для отримання додаткової інформації. Заявка на отримання кредиту - це безкоштовна та законна електронна пошта: info@leoequityservices.com Мобільний / Whatsapp: +15187197514 Веб-сайт: http://leoequityservices.com

M
Meryl

Ви шукаєте комерційну позику, особисту позику, житло, автомобіль кредит, студентський кредит, кредит консолідації заборгованості, необов'язкові позики, венчурний капітал тощо. Чи ви відмовилися від надання кредиту банком або фінансовою установою з однієї чи більше причин? Ви в правильному місці для ваших кредитних рішень! Я приватний кредитор, я видаю кредити компанії та приватні особи за низькою та доступною процентною ставкою 2%. Інтерес Будь ласка, зв'яжіться з нами електронною поштою greatfuturefinancialservices@gmail.com

C
cashinzama@gmail.com

Пропозиція кредиту Вам потрібна позика? Порядок запозичення до 10 000 000,00 євро Виберіть період погашення від 1 до 30 років. Виберіть місячний та річний план погашення Гнучкі умови кредитування. Всі ці плани та більше зв'яжіться з нами. Будь ласка, зверніться, надіславши свою електронну пошту на адресу контакт нижче. Назва агента: пан Зама Агент Email: cashinzama@gmail.com З повагою

Z
zama

Пропозиція кредиту Вам потрібна позика? Порядок запозичення до 10 000 000,00 євро Виберіть період погашення від 1 до 30 років. Виберіть місячний та річний план погашення Гнучкі умови кредитування. Всі ці плани та більше зв'яжіться з нами. Будь ласка, зверніться, надіславши свою електронну пошту на адресу контакт нижче. Назва агента: пан Зама Агент Email: cashinzama@gmail.com З повагою

HD
Helen Daniel

Вам потрібен будь-який тип кредиту? Ми найшвидша кредитна компанія у світі. Ось ваш шанс отримати кредит від нашої компанії зі ставкою 2%. Наші кредити забезпечені та гарантовані. Швидкі кредити в лічені хвилини. Зверніться до нас сьогодні, якщо у вас зараз потрібна пропозиція про позику. Будь ласка, поверніться до нас, якщо ви хочете використати нашу електронну пошту, щоб отримати кредит: helendanielsloanfirm@gmail.com. Ми радимо звернутися до справжнього героя, довіри та ефективної компанії-кредитора для отримання вашої позики. Я вітаю як людей, так і уряд за нашу велику ефективність. Щоб отримати кредит, будь ласка, поверніться, якщо ви хочете використати нашу електронну адресу: helendanielsloanfirm@gmail.com З повагою, Місіс Хелен Даніел

О
Олена

Шановні позичальники! Ви в будь-яких фінансових труднощах? Ви хочете розпочати власний бізнес? Ця кредитна компанія була створена правозахисними організаціями у всьому світі з єдиною метою - допомагати бідним та людям у фінансових труднощах життя. Якщо ви хочете подати заявку на отримання кредиту, зв'яжіться з нами за адресою електронної пошти elenanino0007@gmail.com Ім'я: Потрібна сума кредиту: Тривалість кредиту: Номер мобільного: Спасибі, і благослови Ти Бог ДОВІДКА Олена

KA
Kenneth Abrighten

Привіт усім. Ось компанія, яка надає кредити, яка надає всі види кредитів як короткострокові, так і довгострокові кредити для серйозних людей та співпрацюють з органами. якщо ви серйозно і зацікавлені в отриманні кредиту від нас, зв'яжіться з нами для отримання нашої заявки за адресою: customercare@kabusinesshome.com або відвідайте нашу веб-сторінку: kabusinesshome.com Примітка. Ми будемо відвідувати тільки серйозні клієнти. Дякую, ми сподіваємося надати вам позику. Місіс Пілар Джером Громадський виразник

R
Ryan

Привіт ! Чи потрібна вам законна та швидка послуга з обслуговування кредитів? В даний час ми пропонуємо 3% кредитів всіх видів, бізнес-позики, особисті кредити, автомобільні кредити, сільськогосподарські кредити чи фінансування проекту? Ми пропонуємо кредити компаніям та приватним особам по всьому світу, консолідацію заборгованості, навіть якщо у вас є низькі кредитні рейтинги і вам важко отримати кредити від місцевих банків або будь-яких фінансових установ? , а тепер у вас важко спілкуватися з вашим банком чи будь-якими іншими фінансовими установами? Вам потрібна термінова позика, якщо є, надішліть нам електронний лист через (ryanloaninvestment001@outlook.com) ми надаємо всі типи позик.

EF
Europa financial growth

Dear Sir / Madam Я радий повідомити вас, як негайно позичити позики, хотів би представити нашу компанію та наші продукти, сподіваємось, що ми можемо встановити ділові відносини в майбутньому. Протягом більше 16 років ми спеціалізуємося на позичальнику, ми маємо передові обладнання як вдома, так і за кордоном. Очевидно, що позичальники компанії EUROPA FINANCIAL GROWTH COMPANY надають найнижчу 2% кредиту, будь ласка, зв'яжіться з нами по електронній пошті: europafinancialgrowth@gmail.com, тел .: +16328584522 Якщо ви зацікавлені, будь ласка, дайте мені знати, я можу дати вам більш детальна інформація. Я радий служити вам. З повагою, Macus

R
Ryan

Привіт ! Чи потрібна вам законна та швидка послуга з обслуговування кредитів? В даний час ми пропонуємо 3% кредитів всіх видів, бізнес-позики, особисті кредити, автомобільні кредити, сільськогосподарські кредити чи фінансування проекту? Ми пропонуємо кредити компаніям та приватним особам по всьому світу, консолідацію заборгованості, навіть якщо у вас є низькі кредитні рейтинги і вам важко отримати кредити від місцевих банків або будь-яких фінансових установ? , а тепер у вас важко спілкуватися з вашим банком чи будь-якими іншими фінансовими установами? Вам потрібна термінова позика, якщо є, надішліть нам електронний лист через (ryanloaninvestment001@outlook.com) ми надаємо всі типи позик.

EA
Eitha Ahmed

JESSICA ROJAS FINANCIAL SERVICE В даний час пропонує кредит у розмірі 2%. Ми пропонуємо різноманітне фінансування, яке включає: особисті позики, житлове кредитування, позики на консолідацію боргів, автокредитування, сільськогосподарські кредити, бізнес-позики та корпоративні кредити з річною відсотковою ставкою 2% та фіксована. Будь ласка, зв'яжіться з нами по електронній пошті: Jessicarojasloanfirm1998@hotmail.com ) або whatsapp +2349079785567 для отримання додаткової інформації

AL
arnorld loan

Ви шукаєте комерційну позику, особисту позику, житловий кредит, автокредит, студентські позики, кредити консолідації заборгованості, необов'язкові позики, венчурний капітал тощо. Або вам було відмовлено в наданні кредиту банком або фінансовою конфігурацією одного або кількох причин Ви чудово втілюєте свої кредитні рішення! Я чесна людина, приватний кредитор, кредити для бізнесу та приватних осіб за низькою та доступною процентною ставкою 2%. Зацікавлені? Зверніться до нас, щоб обговорити позику, щоб пройти передачу протягом 48 годин. Електронна пошта: (arnoldloancompanylimited@gmail.com)

AL
arnorld loan

Ви шукаєте комерційну позику, особисту позику, житловий кредит, автокредит, студентські позики, кредити консолідації заборгованості, необов'язкові позики, венчурний капітал тощо. Або вам було відмовлено в наданні кредиту банком або фінансовою конфігурацією одного або кількох причин Ви чудово втілюєте свої кредитні рішення! Я чесна людина, приватний кредитор, кредити для бізнесу та приватних осіб за низькою та доступною процентною ставкою 2%. Зацікавлені? Зверніться до нас, щоб обговорити позику, щоб пройти передачу протягом 48 годин. Електронна пошта: (arnoldloancompanylimited@gmail.com) Подробиці заявки Ім'я: Дата народження : Стать: Громадянський стан: Адреса Поштовий індекс: Країна: Телефон: E-mail: Призначення позики Статус: Розмір позики: Тривалість кредиту: щомісячний чистий дохід. Повертайся до милості якомога швидше за допомогою попередньої інформації, щоб отримати більше інформації. Ми сподіваємось почути від вас. Дякую, і може Бог благословить ва

AM
andrew mohs

ДО ВАС НЕОБХІДНО КІНЦЕВОГО РОКУ І РОБІТУ РОЗВ'ЯЗАННЯ АБО ВАМ ПОТРІБНУТЬ ВАШЕЙ БІЗНЕС ТУТ ТАКИХ ЧАСІВ АНДРЕВ МОНСЬКІ КРЕДИТУВАННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ БУДЬ ЛАСКА ЗА БЕЗ низької процентної ставки Насолоджуйтесь нижчими перевагами ANDREW MOHS LOAN FIRM Advantage . Різдвяний кредит . Триваліший термін перебування . Приваблива відсоткова ставка . Проста та швидка обробка ЗАСТОСУВАЙТЕ ЗАРАЗ НА КОМПАНІЮ ANDREW MOHS LOAN FIRM НА ВАЖЛИВИЙ НИЗЬКИЙ ПРОЦЕНТНИЙ СТАН EMAIL: ANDREWMOHSFIRM@GMAIL.COM SMS, WHATSAPP: +2349061800717

FG
Felix George

Закінчіть свої фінансові турботи Ми кредитна акредитована компанія. ми пропонуємо кредит фізичним особам в низька процентна ставка 2%, ми пропонуємо персональний кредит, комерційну позику, іпотечна позика. кредит на нерухомість.додайте додаткову інформацію Не соромтеся зв'язатися з нами через: (felixgeorge958@gmail.com)

MD
Mr Desmond Lee

Ви шукаєте законний кредит? Втомилися від шукаючих кредитів і Іпотека? Вас відкинули ваші банки? теж один раз був шахрай Пропозиція КРЕДИТІВ від $ 1,500.00 мін. До $ 300,000,000.00 максимум 3% процентна ставка. Ми сертифіковані та заслуговуємо довіри. ми можемо вам допомогти з фінансовими зв'язками звертайтеся до нас по електронній пошті (desmondloaninverstment@hotmail.com) з цією інформацією. Ім'я заявника Вік: Секс: Місто: Держава: Країна: Адреса: Професія: Щомісячний дохід Мобільний Тривалість кредиту: Потрібна сума кредиту Будь ласка, зверніть увагу: всі відповіді повинні бути переслані компанії Електронна пошта: desmondloaninverstment@hotmail.com З повагою, пан Десмонд Лі.

MA
MR ANDY COLE

Здравствуйте Вам потрібна термінова позика для задоволення своїх фінансових потреб? Ми пропонуємо кредити від 2 000,00 до 50 000 000,00, ми надійні, потужні, швидкі та динамічні, не перевіряємо позику та не пропонуємо 100% гарантійних іноземних кредитів протягом періоду переказу. Ми також позичили всю валюту зі ставкою 2% на всі позики .... Якщо ви зацікавлені, поверніться до нас за допомогою цього електронного листа. Будь ласка, поверніться до нас, якщо це цікаво, за допомогою trustfirm2010@gmail.com З повагою, Містер Енді Коул Trustfirm2010@gmail.com

MA
MR ANDY COLE

Здравствуйте Вам потрібна термінова позика для задоволення своїх фінансових потреб? Ми пропонуємо кредити від 2 000,00 до 50 000 000,00, ми надійні, потужні, швидкі та динамічні, не перевіряємо позику та не пропонуємо 100% гарантійних іноземних кредитів протягом періоду переказу. Ми також позичили всю валюту зі ставкою 2% на всі позики .... Якщо ви зацікавлені, поверніться до нас за допомогою цього електронного листа. Будь ласка, поверніться до нас, якщо це цікаво, за допомогою trustfirm2010@gmail.com З повагою, Містер Енді Коул Trustfirm2010@gmail.com

A
Abban

We are Ireland based major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable. Name : Abban Kangan E-mail : abbankangan@gmail.com Skype id :abbankangan@gmail.com

MS
MRS SARAH

Мене звати Сара Гомес Родрігес Я з Аргентини Я хочу використовувати цей час, щоб писати в інтернеті За кредит 2 дні тому, і я тільки що отримав дзвінок від мого банку, що є сума в 5 мільйонів песо в електронній пошті florenceloans1@gmail.com моєму акаунті, і я негайно одержав попередження від мого банку Флоренція позику Я запитав мене, чи отримав я позику, і я сказав так, тому я сказав, що повинен принести більше людей до компанії  Якщо хтось потребує кредиту, так що якщо вам дійсно потрібна позика, то це компанія, яку потрібно подати. Великий, і я зараз думаю Що існує реальна компанія, яка надає позики, і ця компанія є кредитною компанією Патрісія Кінгсман, так що якщо  Кожен з вас потребує кредиту, або це нагальне і важливе значення  Є правою компанією подати заявку на. Адреса електронної пошти: f

DG
dieci giovanni roma

Пропозиція позики між зокрема DIECIGIOVANNI54@GMAIL.COM Яке потрібно фінансування для вашого будинку, для вашого бізнесу, для придбання автомобіля, купити мотоцикл, щоб створити свій власний бізнес, для ваших особистих потреб більш сумнівів. Ми надаємо персональні кредити з процентною ставкою 3% незалежно від кількість. Будь ласка, зв'яжіться з нами для ваших особистих кредитів до ваших послуг 24/24 годин Ось наша адреса електронної пошти: DIECIGIOVANNI54@GMAIL.COM

C
Credit

Здравствуйте, Ми були християнською організацією, яка допомагає людям, які потребують допомоги, такими як фінансова допомога. Тому вони потребують допомоги при переході до економічних труднощів або у будь-якій фінансовій хабарі та засобах власного бізнесу, або ж ви повинні сплатити борг за кредитом Або платити рахунки, почати хороший бізнес, або важко отримати кредитний капітал від місцевих банків, щоб знайти, щоб залишатися на зв'язку, розповідає нам сьогодні по електронній пошті larryjohncapitalinvestment@gmail.comBible "" Luke 11: 10

S
shev

Здравствуйте   Ви намагалися шукати позику, і ви були розчаровані вашою фінансовою установою або вам потрібен справжній кредитор кредиту, зв'яжіться зараз merlekloanventure@gmail.com з вашим найближчим кредитом. Телефон: +17815611941 Whatsapp: +2349022703318, Щасти

SY
SERGEY YAKUBOVA

ЗАПРОПОНОВАНА ПРОПОЗИЦІЯ КОШТІВ НЕ ПІДВИЩУВАТИСЯ Здравствуйте, Які ваші фінансові потреби? Ми виділяємо кредити від мінімум $ 2000 до максимум $ 100 000 000,00 із зручною тривалістю від 1 до 30 років за дуже зниженою процентною ставкою 3%. Вам потрібна бізнес-позика? Вам потрібна особиста позика? Ви хочете придбати машину? Ви хочете рефінансувати? Вам потрібен іпотечний кредит? Вам потрібен величезний капітал для початку вашої бізнес-пропозиції або розширення? Ви втратили надію, і ви думаєте, що немає виходу, і ваш фінансовий тягар все ще зберігається? Будь ласка, не соромтеся звертатися до нас для можливого ділового співробітництва Зв'яжіться з нами по електронній пошті: constantloanfirm1@gmail.com

SY
SERGEY YAKUBOVA

ЗАПРОПОНОВАНА ПРОПОЗИЦІЯ КОШТІВ НЕ ПІДВИЩУВАТИСЯ Здравствуйте, Які ваші фінансові потреби? Ми виділяємо кредити від мінімум $ 2000 до максимум $ 100 000 000,00 із зручною тривалістю від 1 до 30 років за дуже зниженою процентною ставкою 3%. Вам потрібна бізнес-позика? Вам потрібна особиста позика? Ви хочете придбати машину? Ви хочете рефінансувати? Вам потрібен іпотечний кредит? Вам потрібен величезний капітал для початку вашої бізнес-пропозиції або розширення? Ви втратили надію, і ви думаєте, що немає виходу, і ваш фінансовий тягар все ще зберігається? Будь ласка, не соромтеся звертатися до нас для можливого ділового співробітництва Зв'яжіться з нами по електронній пошті: constantloanfirm1@gmail.com

ML
Mr Lanlazar owen

Вам потрібна позика між фізичними особами для подолання фінансових труднощів і, нарешті, від незмінності, спричиненої банками, через відмову від їхніх кредитних рекордів? Контакт (lanlazarowen@gmail.com) Ми пропонуємо Кредит від 1000 до 100 млн. Євро без банківської гарантії та доступною ставкою відсотка 3%. Ми можемо допомогти вам зробити певну суму кредиту, який ви хочете. Зв'яжіться зі мною, якщо вас цікавить. Електронна пошта: lanlazarowen@gmail.com

ME
Mrs Elizabeth zamfir

Вам потрібно швидко, довго або короткостроково Позика з відносно низькою процентною ставкою Як мінімум 3%? Ми пропонуємо комерційну позику, Особистий кредит Домашній кредит Автокредит Студентський кредит Кредит консолідації боргу e.t.c. Незалежно від вашої кредитної score.we гарантовано в видачі Фінансові послуги нашим численним клієнтам по всьому світу. Завдяки гнучким кредитним пакетам, Кредити можуть бути оброблені та передані позичальнику в межах Найкоротший час можливо. Якщо вам потрібна швидка кредит, зв'яжіться з нами по електронній пошті: Accessibleloanfirm@gmail.com

MB
Max Bent

Океанічні кредитори та іпотечні кредити обмежені для малих і великих сум кредитів за ставкою 2%. Вам потрібна позика, щоб розпочати бізнес або сплачувати свої рахунки? Ми пропонуємо всі види кредитів, приватні позики,   Комерційний та особистий кредит з дуже низькими процентними ставками на рівні 2% у період від одного року до 25 років в будь-якій точці світу. Ми пропонуємо кредити від 1000 до будь-якої суми, яку Ви запитуєте, зв'яжіться з нами сьогодні Електронна пошта; Oceanfmortgages@gmail.com Oceanfmortgages@gmail.com +447087694046

MA
Mr Arnoid Weman

Вам потрібна позика з дуже низькою ставкою 2%? Ми виділяємо житловий кредит, комерційну позику будь-яку позику Зацікавлені, зв'яжіться з нами по електронній пошті: arnoidweman@gmail.com для отримання додаткової інформації

GA
globa allinace

Вам потрібна позика, щоб розпочати свій бізнес? Кредити для 2% компаній та приватних осіб, що цікавляться, зв'язатися з нами на адресу електронної пошти.globalalliancecompanyg@gmail.com або за адресою whatsapp +2348142594465

B
bishop

Чи є потрібні кредити для проекту, інвестиції, персональні кредити, бізнес-кредити, кредит на покупку будинку, студентські кредити, консолідація позик і кредитів для різних проектів? ми видаємо кредити в розмірі 2% дуже швидко і зручно. зв'яжіться з нами сьогодні: bishopf21loan@gmail.com

L
lisa

я хочу подякувати пану westhood за надану мені кредит я знайшов свідчення того, як один отримав кредит від apexloans і я звернувся за кредитом і отримав кредит. якщо вам потрібен терміновий кредит сьогодні уникнути інтернет-шахраї сьогодні подати заявку на кредити законним по електронній пошті; apexloans@yahoo.com

AI
arshad irfan

Шукаєте бізнес-кредит? Особисті кредити, іпотечні, автокредитування, студентські кредити, консолідації боргу кредит, що робить незабезпечений борг, венчурний капітал, і так далі. Ви були відхилені на отримання кредиту від фінансової установи? Ми Booster Центральний Trust Capital Finance, спеціальні кредитні орендодавців, ми пропонуємо 2% і кредити на розвиток бізнесу, починаючи від $ 5000 до $ 70 000 000 і можливість для фізичних осіб процентні ставки кредити за низькими відсотковими ставками. зв'яжіться з нами сьогодні і відправити дані за наступною адресою електронної пошти: (Arshadfinancialservice@gmail.com). Ваше щастя наша радість Бог благословить

MF
Mrs Farida Stephen

Привіт Чи є потрібна термінова кредит? або потребують фінансової допомоги?, ми пропонуємо кредити в межах діапазону 10000 доларів до 100.000.000 доларів приватним особам, фірмам і співпрацюють органи потребують фінансової допомоги при низькій і доступній процентною ставкою 2% річних. Застосування доступно для заявників старше 18 років тільки, зв'яжіться з нами, якщо ви зацікавлені в швидкому і простому кредиті по електронній пошті: (24hourstloancompany1@gmail.com).

F
FLORENCE

СРОЧНО КРЕДИТНА ПРИМЕНИТЬ !!! (Florenceloans1@gmail.com)   Шановні заявники по кредитах, Привітання з Флоренції твердого кредиту. Ви бути обдуреними, афера, в будь-якому випадку без отримання кредиту, від компанії кредиту неактивною. Ми сертифіковані кредиту кредитор, який пропонує кредити для людей, які потребують кредити. Ми даємо кредити на проекти, бізнес, податки, борги і рахунки, і багато інших причин .Ми працювати на швидкості 2%. Для того, щоб отримати кредит для компанії, так що вам потрібно подати заявку на florenceloans1@gmail.com. Або ви в борг? Ви хочете, щоб почати свій бізнес, і ви повинні капітал? вам потрібен кредит або фінансування за будь-якої причини? Допоможіть, нарешті, тут, і ми даємо весь кредит в розмірі дешевого і доступного тільки 2% в рік, якщо ви зацікавлені, будь ласка, зв'яжіться з нами сьогодні в florenceloans1@gmail.com і отримати ваші кредити сьогодні. Для отримання додаткової інформації та послуг, будь ласка, зв'яжіться з нашим підприємством.

K
kfcfinancialhome

Вам потрібен кредит, щоб оплатити рахунки? почати свій бізнес? купити будинок або автомобіль і багато іншого, Що б вам потрібен кредит для, Kfc фінансовий будинок тут, щоб допомогти вам з кредиту так, зв'яжіться з нами сьогодні електронною поштою: Kfcfinancialhome@hotmail.com для швидкої обробки кредиту.

C
christi

Кредити для всіх видів цілей Ми пропонуємо мінімальну суму $ 10,000.00 до $ 10 млн При низькою процентною ставкою 2% кредит. Тривалість: до 10 років в залежності від суми кредиту вам потрібно. клієнти повинні Будучи літнім літрів '18 Ця угода є 100% гарантією безпеки для всіх clents Для отримання додаткової інформації по кредиту, будь ласка, зв'яжіться з нами по електронній пошті: (Christiworldpersonal@gmail.com)

A
atlasfinance@financier.com

Привіт, Це повинно повідомити широкій громадськості, що ATLAS ФІНАНСИСТ, іпотечні компанії, дає кредит, і відкриває економічні можливості для всіх, хто потребує будь-якої фінансової допомоги. Вам потрібен терміновий кредит, щоб очистити ваші борги або вам потрібен кредит капіталу, щоб поліпшити свій бізнес? Чи був він відкинутий банками та іншими фінансовими інститутами? Немає необхідності шукати далі, бо ми тут для всіх ваших фінансових проблем. Ми даємо кредити на 2% процентної ставки людей, компаній і компаній, в ясній і зрозумілій формі, терміни та умови. Ні перевірки кредитоспроможності потрібно, 100% гарантована. Надіслати нам листа за адресою: (atlasfinance@financier.com)

ML
Mr lanlazar owen

Вам потрібен кредит між людьми в впоратися з фінансовими труднощами і нарешті, вихід з глухого кута, викликаного банки для відмови від їх застосування кредитної історії? Контактна особа: (Lanlazarowen@gmail.com) ми пропонуємо справжній кредит від 1000 до 100 мільйонів, немає банківської гарантії, і на інтерес швидкість 2% доступною. Може допомогти вам зробити певну суму кредиту ви хочуть. Зв'яжіться зі мною, якщо ви зацікавлені. Електронна пошта: lanlazarowen@gmail.com

ML
Mr lanlazar owen

Вам потрібен кредит між людьми в впоратися з фінансовими труднощами і нарешті, вихід з глухого кута, викликаного банки для відмови від їх застосування кредитної історії? Контактна особа: (Lanlazarowen@gmail.com) ми пропонуємо справжній кредит від 1000 до 100 мільйонів, немає банківської гарантії, і на інтерес швидкість 2% доступною. Може допомогти вам зробити певну суму кредиту ви хочуть. Зв'яжіться зі мною, якщо ви зацікавлені. Електронна пошта: lanlazarowen@gmail.com

MY
Mr yiadom

QUEEN КРЕДИТНА COMPANY (queenceloan@yahoo.com) Повідомляє все заявник кредиту. Це добре відомий кредит компанія зі Сполучених Штатів Америки допомогла тисячам людей з різних країн. Ця компанія отримала нагороду з найбільш чудових кредитних мурах від компанії кредиту 2015 року, щомісяця мінімум 17 і 25 клієнтів надати кредит, і вони були сьогодні з хорошими інвестиціями, якщо ця компанія надає вам кредит, ви повинні використовувати Половина кредит в інвестиції. Вам буде надано кредит, якщо ви в цьому QUEEN КРЕДИТУВАННЯ ПІДПРИЄМНИЦТВА queenceloan@yahoo.com, Ви шукаєте бізнес-кредит? Кредити, позики консолідації заборгованості, незабезпечені кредити, венчурний капітал і т.д. Або ви втратили кредит в банку або обдурите не зізнається яким позичкова компанією виклику? , Ми приватні кредитори, кредити компаніям і приватним особам за низькою ставкою 2% і клієнтів для наших клієнтів кращий сервіс електронної пошти; Queenceloan@yahoo.com

GL
george lucy

Вам терміново кредит, щоб погасити свої борги або вам потрібен кредит, щоб поліпшити свій бізнес? Вам потрібен кредит консолідації або іпотечний кредит? Ви були відхилені банками та іншими фінансовими інститутами? Пошук в анкетах не більше, бо що ми тут, щоб зробити всі ваші фінансові проблеми пішли в минуле !! ми даємо кредити компаніям, приватним особам та фізичним особам за низькою і доступною відсотковою ставкою 2%. Ви можете зв'язатися з нами по електронній пошті через: (georgelucy007@gmail.com) ЗАСТОСУВАННЯ ДАНИХ 1) Ім'я ........................... 2) Країна ....................... 3) Адреса ...................... 4) Пол ........................ 5) Сімейний стан ............. 6) Рід занять ................ 7) Номер телефону ........... 8) положення на місці роботи ..... 9) щомісячний дохід .................... 10) Сума позики ......... 11) термін кредиту ..... 12) Мета кредиту .................. 13) Дата народження ........................ Дякую.

F
fastloans70

вам потрібен справжній кредит? якщо так, то ми ШВИДКІ КРЕДИТИ готові запропонувати Вам кредит на будь-яку суму за дуже дешевою ставкою 3%, так що тепер, якщо ви зацікавлені в отриманні кредиту від нас просто по електронній пошті: fastloans70@gmail.com справжнього кредиту ...

RS
Richy Scott

Уникнути Шахрайство **** НІ авансовий платіж ЗАЛУЧЕНА Здрастуйте, ми пропонуємо Міжнародний кредит як фізичним, так і компаній по всьому світу. Наша процентна ставка становить 3% в рік. Ми даємо кредит від будь-якої суми $ 2000 до $ 30,000,000.00 для будь-яких законних цілей. Ми також даємо кредит від довгостроковій перспективі 1-25 років. Так що якщо вам потрібна фінансова допомога будь-якого роду, щоб розібратися, що це компанія, яку ви можете довіряти і передавати далі. Програма є доступною для заявників, яким виповнилося 18 років і старше. Зв'яжіться з нами сьогодні для всіх ваших фінансових потреб. З найкращими побажаннями, Г-н Скотт Richy. Електронна пошта: Denationsloan@gmail.com

JF
Jamie Freeman

Ви в пошуках справжнього кредиту ?? Вам потрібен кредит будь-якого роду і по будь-якої причини ?? Ви шукаєте, щоб купити новий будинок, і вам потрібен кредит ?? Ви шукаєте бізнес-капітал? Ми нарешті тут, щоб допомогти, оскільки ми пропонуємо надійні кредити на тільки 2% річних. Зацікавлені позичальники просто зв'яжіться з нами зараз по телефону (Freemanloanfinance@gmail.com) і отримати ваші кредити схвалив сьогодні .. Дякую. Джеймі Freeman E-mail: Freemanloanfinance@gmail.com, Freemanloans@hotmail.com Веб-сайт: www.freemanfinance.webs.com

ПМ
Пол Морітц

Вам потрібна допомога у фінансовому відношенні робити? Якщо так, зв'яжіться з нами сьогодні через paulhelpfund@yahoo.com для отримання додаткової інформації ... Ми пропонуємо всі види фінансових послуг, і ми впевнені, що готові допомогти вам з вашими фінансовими потребами. Зв'яжіться з нами сьогодні для отримання додаткової інформації ... Електронна пошта: paulhelpfund@yahoo.com Г-н Пол Морітц

E
elena

я отримав картку і ця карта дає гроші, я можу використовувати цю карту для зняття євро кожен день 3000, ця карта дуже солодкий, навіть коли ви не маєте грошей на вашому рахунку, карта буде як і раніше дають вам 3000euro щодня, ця карта програмована карта і вона буде схвалена урядом. якщо вам потрібна ця карта, або ви хочете дізнатися, як зробити цю карту просто зв'яжіться з dupuymichael26@gmail.com якщо вам потрібна будь-яка допомога також зв'язатися з dupuymichael26@gmail.com ця карта зробить вас багатим

SW
SARAH WILLIAMS

Sky World кредиту фірма, ми видаємо кредити по процентній ставці 0f 3%.   Добрий день пан / ма ранку. Ми є приватною компанією, і ми пропонуємо кредити за низькими відсотковими ставками при визначенні суми кредиту становить від 100 млн положень кредиту в розмірі $ 1000 доларів кредиту для розвитку бізнесу: конкурентоспроможність розширення краю / бізнесу. Ми пропонуємо широкий вибір кредиту * Особисті кредити (забезпечені і незабезпечені) * Бізнес-кредити (забезпечені і незабезпечені) * Консолідація позики    Ні авансових платежів. Ми дякуємо Вам за той час, щоб прочитати це оголошення. Для отримання додаткової інформації та запитів, відправити електронною поштою нам сьогодні skyworldloanfirm@gmail.com skyworldloanfirms@yahoo.com Сара Вільямс.

MA
Mr Arnoid Weman

Вам потрібен кредит за дуже низькою ставкою 2%? видаємо іпотечний кредит, бізнес-кредит будь-який вид кредиту інтересу, прохання зв'язатися з нами по електронній пошті: arnoidweman@gmail.com для отримання додаткової інформації

LM
Luis Mason

Отримати кредит від законного і надійною компанією сьогодні, ми роздавати. * Нерухомість / Іпотечні кредити * Home Improvement кредити * Автомобілі / Медицина / Студентські кредити * Заборгованість Консолідація Кредити * Бізнес-кредити / персональні кредити. Зв'яжіться з нами сьогодні, щоб отримати кредит від нас:      easyloanscompany2016@gmail.com

DR
davies ruth

Кредити для всіх видів цілей Ми пропонуємо мінімальну суму 10,000.00 доларів до 10 мільйонів доларів При низькій процентній ставці 2% позика Термін: до 25 років в залежності від суми кредиту вам потрібно. клієнти повинні Бути старше про л 18 років Ця угода є 100% безпеку для всіх clents Для отримання додаткової інформації по кредиту, будь ласка, зв'яжіться з нами по електронній пошті: (Daviesruthfirm@gmail.com)

BR
buttini ROmina

КІНЕЦЬ РОКУ !!! ПРОПОЗИЦІЯ КРЕДИТУ КІНЕЦЬ РОКУ !!! ПРОПОЗИЦІЯ КРЕДИТУ Необхідність термінового кредиту, щоб погасити свої борги? Вам потрібен кредит, щоб почати новий бізнес? Вам потрібен персональний кредит? Ми пропонуємо всі види кредитів по процентній ставці в розмірі 2%. Зв'яжіться з нами сьогодні електронною поштою: (buttinirominaloan@gmail.com)

РД
Розалин Джеймс

Вам нужен быстрый кредит? Мы можем помочь вам с кредита вам нужно. Мы предлагаем персональные кредиты и кредиты на развитие бизнеса. Личные кредиты (от $1000 - $550 000) Бизнес-кредиты (от $5000 - $100 000 000) Годовая процентная ставка составляет 3%. E-mail: preeminent.loans@gmail.com Ниже приведена форма заявки на кредит. Заполните его правильно и отправить его нам. 1. Ваши Полные имена 2. Ваш Текущий домашний адрес 3. Твоя страна 4. Ваш город 5. Номер твоего мобильного 6. Ваш возраст 7. Мужчина или женщина 8. Ваше семейное положение 9. Твоя профессия 10. Ваш ежемесячный доход 11. Сумма кредита Обязательный, как 12. Цель займа 14. Срок кредита / Продолжительность Как только мы получим эти детали от вас, мы начнем процесс вашего кредита сразу. E-MAIL: preeminent.loans@gmail.com

SM
shaw mark

Ви шукаєте терміновий кредит? якщо так, застосовуються в даний час @ 2% контакт по електронній пошті :: shaw.m07@hotmail.com   Дякую.

DP
don peer

Я отримав вже запрограмовану і гасяться карти АТМ зняти максимум $ 50000 в день протягом не більше 20 днів. Я так радий цьому, тому що я отримав моє минулого тижня і я використав його, щоб отримати $ 100,000. Г-н Марк Wesley роздає карти тільки, щоб допомогти бідним і нужденним, хоча це незаконно, але це це щось хороше, і він не схожий на інші шахрайства облуди мати порожні карти ATM. І ніхто не попадається, коли за допомогою карти. отримаєте твоє від нього. Просто послати йому по електронній пошті на wesleymarkhackers@gmail.com

MZ
mrs zonat

Здрастуйте, я місіс zonat, приватний кредиту кредитор, який дає час життя можливість кредити. Ви повинні термінове кредит, щоб очистити ваші борги або вам потрібен кредит капіталу з метою поліпшити свій бізнес ви були відхилені банками та іншими фінансовими установами? Вам потрібен кредит консолідації або іпотеку? пошук не більше, як ми тут, щоб зробити всі ваші фінансові проблеми пішли в минуле. Ми позикових коштів з фізичних осіб, які потребують фінансової допомоги, які мають поганий кредит або потребує грошей, щоб оплатити рахунки, інвестувати в бізнес в розмірі 3% .I хочуть використовувати цю середу повідомити Вам, що ми надаємо надійним і допомогу бенефіціаром і будуть готові запропонувати вам loan.So напишіть нам сьогодні на: (mrszonatloancompany@gmail.com) якщо це личить ваші очікування, то ми можемо рухатися далі, я хотів би, щоб ви сказали точну суму вам потрібно в якості кредиту і терміновості цієї угоди для подальшого розгляду будуть завершені і представлені необхідну інформ

F
Freeman

Я хочу, щоб оцінити паном Кіму його світлість за допомогу мені, щоб стати ілюмінатів складається, після того як я сіяти насіння віри в світлі світу Іллюмінати тепер я багатий багатих і знаменитих власний бізнес-імперію мій власний, робить мене унікальним в моїй провінції між двома тижнів від початку і робить мене жити моє життя мрії. Якщо ви хочете бути членом ілюмінатів повідомлення мене зараз, тому я можу допомогти вам і theilluminatiplaceofwealth@gmail.com

L
luther

якщо ви хочете кредит або гроші, щоб почати бізнес або оплатити ваші борги зв'яжіться зі мною зараз johnlutherloanfirm1@outlook.com незалежно від того, ваш стан не тільки зв'язатися зі мною і я дам вам кредит на дешевою ціною в порядку. якщо ви потребують фінансової допомоги або кредитну Зв'яжіться зі мною зараз по електронній пошті johnlutherloanfirm1@outlook.com

MM
Mr Mark

Ми пропонуємо кредит за низькою відсотковою ставкою 2% і закріплені, не забезпечення, ми пропонуємо персональні кредити, позики консолідації заборгованості, венчурного капіталу капіталу, бізнес-кредитів, освітній кредит, іпотечні кредитні та з яких мотивів. "Тим не менш, наш метод дозволяє визначити необхідну кількість кредитів, і тривалість ви можете собі це дозволити, дає вам реальний шанс отримати кошти вам потрібно зв'язатися з нами для отримання додаткової інформації по електронній пошті: vitalloansaccreditation@gmail.com

MM
Mr Mark

Ви ділова людина або жінка? Ви знаходитесь в фінансової плутанини, або вам потрібно коштів, щоб почати свій власний бізнес? Кредити, необхідні для оплати боргу або оплачувати рахунки або почати хороший бізнес? У вас низький кредитний рейтинг, і ви знайдете його важко отримати позичкового капіталу в місцевих банках / інших фінансових інститутів? Ви повинні кредит або фінансування за будь-якої причини, таких як: (а) особистого кредиту, бізнес Розширення, (б) для відкриття бізнесу, освіти, (с) Консолідація заборгованості, (d) Жорсткий Гроші Кредити, (е) Подорожі та житлові кредити (F) Різдвяні кредити   Ми пропонуємо кредит за низькою відсотковою ставкою 2% і закріплені, не забезпечення, ми пропонуємо персональні кредити, позики консолідації заборгованості, венчурного капіталу капіталу, бізнес-кредитів, освітній кредит, іпотечні кредитні та з яких мотивів. "Тим не менш, наш метод дозволяє визначити необхідну кількість кредитів, і тривалість ви можете собі це дозволити, дає вам реальний

MF
Mautice Finance

Ви потребуєте в кредит? Ви хочете бути фінансово стабільною? Ви потрібні гроші, щоб розширити свій бізнес? Ми пропонуємо всі види кредитів як фізичним, так і співпрацює тіла, ми пропонуємо кредити КОМПАНІЯ, авто кредит, бізнес-кредит, консолідація боргів кредитів і персональні кредити на 2% процентних ставок, а також із зручною тривалості, яка є предметом переговорів. Ця пропозиція є відкритим для всіх, що зможуть повернути назад у своє time.Email з нами для вашого рішення по кредиту (mauricefinance@hotmail.com)

MF
Maurice finance

Здравствуйте, Я пан Моріс сертифікованим, авторитетної, законною і акредитованим лихвар. Я борг гроші до людей, які потребують фінансової допомоги. Чи є у вас поганий кредит або ви маєте потребу в грошах, щоб оплатити рахунки? Я хочу використати цю середу повідомити Вам, що ми надаємо надійну допомогу бенефіціару, як ми будемо раді запропонувати вам кредит. Контактна адреса електронної пошти: mauricefinance@hotmail.com

GA
Grava Anita

Здравствуйте, я місіс Аніта Grava, приватний кредит кредитор, який дає життя часу диктував кредити. Вам потрібен кредит терміново погасити свої борги або вам потрібен кредит, щоб розширити свій бізнес? Ви були відхилені банками та іншими фінансовими установами? Вам потрібен кредит консолідації або іпотеку? шукаю більше, бо ми тут, щоб зробити всі ваші фінансові проблеми пішли в минуле. Ми кредитуємо коштів фізичних осіб, які потребують фінансової допомоги, які мають поганий кредит або потребує грошей для оплати рахунків, щоб інвестувати у справі в розмірі 2%. Я хочу використати цю середу повідомити Вам, що ми надаємо надійний і отримувача допомоги і буде готовий запропонувати кредит. Так, зв'яжіться з нами сьогодні електронною поштою: (anitagrava@live.co.uk)

R
realpersonalfianceloan

Алло Вам потрібна термінова кредит для погашення вашої заборгованості, сплатити рахунки, вирішувати проблеми і фінансову допомогу для підтримки Вашого бізнесу або організації вашої компанії. якщо так, зв'яжіться з нами по електронній пошті realpersonalfinanceloan@live.com

Читайте також