На термальній базі у Берегові звільнили половину персоналу, змінили керівництво та ділять власність

6
7

Про незрозумілі речі, які кояться на УСБ «Закарпаття» (м. Берегово), де розміщено готель та відомий термальний басейн, повідомили через газету «Вісник Берегівщини» у вигляді відкритого листа колишні працівники комплексу.

Зокрема у опублікованому зверненні йдеться про те, що у грудні 2012 року з підприємства було звільнено близько 30 чоловік, при чому без завчасного попередження. В основному це жінки, більшість з них мають на утриманні неповнолітніх дітей.

Потерпілі розповідають, що змушені були підписати заяви з формулюванням «за згодою сторін». При чому, на кожного працівника здійснювався психологічний тиск. «Зокрема, представник керівництва у неофіційні розмові  попередив, що у будь-якому випадку нас звільнять «за статтею», а підстави на кожного знайдуть «вагомі», – йдеться у листі.

Масове звільнення нібито відбувалися у зв’язку з реорганізацією підприємства, яке раптово змінило свою назву та реквізити. Заяви про звільнення підписував попередній керівник - Годинка Віктор Золтанович. А новопризначений директор – Віктор Клепка зняв з себе будь-яку відповідальність. Він також повідомив звільненим, що нове підприємство – рекреаційна база «Закарпаття» – не несе жодної відповідальності за борги попередника. 

Варто зазначити, що за останні три роки на підприємстві постійно тривала зміна керівництва. Спочатку було звільнено Василя Машіку і призначено Олександра Лабойко. Останній директор  Віктор Годинка – відпрацював всього 7 місяців. Звільнені працівники стверджують, що саме за його керівництва одразу почалися затримки зарплати. Мотивація була одна – немає коштів на рахунках.

У листі наводяться приклади «рентабельності» спортивно-рекреаційного комплексу. Скажімо, у  літні місяці басейн відвідує понад 1000 людей щодня (тобто приблизний добовий збір складає близько 40000-50000 гривень), ще третину доходів приносить готель на 60 відпочивальників. Ніби то саме такі суми було озвучено під час столичної перевірка від всеукраїнського товариства «Колос», якому і належить майно спорткомплекс в Берегові.

19 грудня 2012 року звільнені працівники подали лист-скаргу до Закарпатської обласної прокуратури – з проханням допомогти повернути розрахункові кошти, навіть у судовому порядку. Адже заборгованість підприємства перед робітниками складає від 3.500 до 9.000 гривень (зарплати за листопад та грудень).  Нині більшість з них перебуває на обліку в міськрайонному Центрі зайнятості.

«Для нас головне, аби з нами розрахувалися згідно із законом, - кажуть скаржники. – А повертатися на попереднє місце роботи не збираємося».

Існують також припущення, що колись державний спорткомплекс «Закарпаття» таким чином просто передають у приватні руки.

Коментарі

В
Вуйко...

Пак шо ви говорите...таких чесних люди ги Регыонали..де ви выдыли...йсе порядні люди...добре шо прийщли до власті...сяких давно нибуло....пак моя жона би так нигда несхудла..як типир..

Ч
читач

Басейн віддали в оренду на 49 років неясно кому і тому зміна колективу і керівництва

В
Василь

Басеин целое лето и днем и вечером был занят битком ! я там каждый день проижал! И теперь не пустует !

0
07

а почему вы удивляететь продались яныку за 100 гривней радуйтесь скоро воздух по талонам будут выдавать страна дураков ура

Я
ЯРОСЛАВ

Потрібно залишити без роботи ВСІХ хто так сильно голосував за покращення вже сьогодні .Що хотіли то маєте-СЛАВА ПАРТІЇЇ РЕГІВ,вони вас научат як кору з дерев їсти іт.д.

Ч
читач

Саме в останній сезон намалювали такі ціни, що басейн став просто порожнім. Година -40 грв.Годину у воді гарячій не посидиш, та, власне, й шкідливо - велике навантаження на серце.А через годину - адью. А треба ж ще сюди доіхати, щось поісти, десь переночувати. Про сервіс - мовчу.От ми з сім Єю і перебралися на басейни Угорщини.Платиш чуть більше,але можеш бути з 8 до 20-ти, басейни й атракціони на будь-який смак, роздолля для дітей. Так що у берегівській калюжі скоро хіба що самі директори чи то власники ( хто малює ціни) будуть плавати

У
Ужгород

Це все "покращення", а ви не цінуєте. На виборах у ВР, Закарпаття проголосувало за ПР, за що і було зафарбоване в синій колір, на політичній мапі.Виходить, лише ми, одного кольору з Донецькою, Харківською, Луганською областями. То що вибрали - те й жріть. З покращенням, вас.

Читайте також