Родзинкою Європейського тижня мобільності в Мукачеві стане загальноміський велопробіг (Карта)

14
4

А також – відкриття велопарковки та пропаганда відмови від автомобілів.

Попри дощову погоду з понеділка в Мукачеві стартував традиційний Європейський тиждень мобільності, який за останні кілька років постійно мобілізує в місті тих, хто підтримує здоровий спосіб життя, екологічні види транспорту, зокрема велосипед, та культуру пересування містом.

Минулоріч загальноміський вело заїзд з нагоди Європейського тижня мобільності був, мабуть, найчисельнішим 

Але цього року є підстави сподіватися на новий рекорд, адже маршрут новий і довший либонь не у 2 рази, ніж попередні. Він складе 11 км і проляже з центру міста у бік замку Паланок, тоді в бік мікрорайону Росвигово.

Більше – на карті. Заїзд запланували на неділю, 22 вересня. Старт о 14.00 від Ратуші. Цей день також проголосили днем без автомобіля.

Також слід нагадати, що цього літа Мукачево долучилося також до іншого велосипедного руху – Night Ride, який зародився в Ужгороді.

Більше того, саме цього літа вело любителі заговорили вголос про свої права, необхідність облаштування велодоріжок та велопарковок, а мода на велосипеди полонила велику кількість містян.

І до речі, напередодні дня без авто та загальноміського велопробігу в Мукачеві поблизу кав'ярні Time відкриють сучасну велопарковку.

 

Коментарі

22.09-День без авто

1. ОБОВ'ЯЗКОВО буде супровід ДАЇ, попереду та позаду колони, а також карета швидкої допомоги!!! 2. На потенційно небезпечних перехрестях буде виставлено пости регулювальників, які сприятимуть руху велоколони. 3. Після проїзду велопробігу рух на вулицях буде відновлено. 4. 22 вересня - Європейський День без автомобіля! Будьмо уважними і поважаймо один одного, в тому числі і велосипедистів як під час пробігу, так і в повсякденному житті.

М
Мислителю

А де ви побачили обїздну? Маршрут по звичайній вулиці Берегівській. По-друге, скоріше за все буде супровід ДАЇ.

М
Мысль

Мне кажется, что зря велосипедисты поедут по ул. Береговской объездной, так как через нее проезжают много фур и транзитного транспорта. Только мешаться будут (на великах) машинам, которые едут в другой город/регион.

NE
Newman Eugene

якби ще якось зорганізували дітваків окремо, щоби не створювали завалів...

Читайте також