"Русские – домой!": як у Будапешті 1956 року зустрічали "братів" та скидали Сталіна (ФОТО)

55
65

У жовтні виповнюється 60 років від початку у Будапешті народного повстання, яке отримало пізніше назву "Угорська революція 1956 року". Це повстання стало першим у повоєнній Європі масштабним виявом незадоволеності радянським пануванням й загрожувало крахом системи у країнах Центрально-Східної Європи.

23 жовтня 1956-го в Будапешті відбулася багатотисячна демонстрація, яка поступово переросла в загальнонаціональну. Марш протесту переріс спочатку в зіткнення, а потім в збройне протистояння між демонстрантами та службою угорської держбезпеки. Під владою повстанців опинилося багато районів Угорщини та кілька урядових організацій.

Радянські війська в Угорщину втручалися двічі. Перший раз війська кинуто «для наведення порядку». Вранці 24 жовтня розпочалося перше введення в країну радянських військ, які захопили найважливіші об’єкти в столиці. На вулицях з’явилися барикади, зав’язалися бої з регулярними частинами.

Перехід значної частини угорських військ на бік революціонерів суттєво ускладнив завдання радянських військ із придушення повстання. Для знищення радянських танків повстанці також активно використовували «коктейлі Молотова». Переломним моментом у розвитку подій в Угорщині був розстріл радянськими військами демонстрації на площі перед парламентом 25 жовтня. Це сприяло поширенню спротиву по всій країні. До речі, велику роль у розгортанні Угорської революції відіграли ідеали антигабсбурзької революції 1848–1849 років.

Радянські війська йшли на Угорщину через Закарпаття. Згадує учасник подій, киянин Ярослав Кузьменко:

"Завантажилися в ешелон. Їхали швидко, ніде не стояли. Перші тривожні сигнали одержали під Львовом: назустріч ішов зустрічний ешелон з пораненими. Стало ясно, що там бойові дії. У Мукачевому вигрузились і своїм ходом, через Берегове, перейшли кордон. Я уявляв, що буде стіна прикордонників. А там один наш солдат в тілогрійці — і на наш бік кордону, й на угорський бік... Люди на вулицю не виходили, дивились у вікна. Бувало, на паркані написано: "Русские, уходите домой!". Ми йшли маршрутом Берегове-Секешфегервар-Сольнок...".

Другий раз радянська армія, узгодивши дії з новим урядом Яноша Кадара, почала артилерійський обстріл та завдала авіаційного удару й піхотно-танкового нападу по Будапешту.

3 листопада комуністи утворили "революційний робітничо-селянський уряд" на чолі з Яношем Кадаром, який звернувся до СРСР по збройну допомогу для придушення "контрреволюційного заколоту".

Уже 4 листопада до країни було введено радянські війська, спеціально підготовлені для ведення вуличних боїв. Каральна операція здійснювалася силами не лише піхоти, але й військовою авіацією, артилерією і танками. Найважче було захопити робітничі передмістя Будапешта, де розмістилися основні центри опору.

Повстання було повністю придушене до січня 1957 року. Органами державної безпеки робочі ради були розсіяні, а їхні лідери заарештовані.

За період з 23 жовтня по 31 грудня 1956 року у зв'язку з повстанням і бойовими діями загинули 2652 угорських громадяни і було поранено 19226. Втрати радянської армії, за офіційними даними, склали 669 убитих, 51 безслідно зниклих, 1540 поранених.

А з середини грудня органи держбезпеки розпочали репресії проти лідерів повстанців. Близько 1200 осіб, у тому числі Імре Надя, було страчено, тисячі потрапили до в’язниць, а більше 200 тисяч угорців утекли за кордон.

Нинішні відносини Росії і України дуже нагадують епізоди історії Радянського Союзу і країн Варшавського блоку... Що казати, якщо згідно останнього опитування "Левада-Центр", більшість росіян (57%) нічого не знають про угорських подіях 60-річної давнини, кожен п'ятий (22%) "щось чув" про ці події. І лише 21% обізнані про те, що відбулося в Будапешті в 1956 році.

Ті, хто щось знає про угорські події, розцінюють їх як "підривну акцію західних країн, спробу розколоти соціалістичні країни" (20%), як "спробу антирадянських і ревізіоністських сил в керівництві Угорщини зробити переворот і відірвати країну від соціалістичного табору" (20%). Ще одна частина респондентів вважає, що в Будапешті відбувся "контрреволюційний мятеж, піднятий опозицією" (16%).

На питання не змогли відповісти 23% учасників опитування, проведеного 23-26 вересня 2016 року у 137 населених пунктах РФ.

Коментарі

В
венгр

ви всьо фрьоти. ето фсьо неправда. ми венгри били ради што русские изгнали цру и нато и бендер из нашей страни. и ми хатим русских и сичас. и карпаталаю тоже хотим.

З
Закарпатец

https://www.youtube.com/watch?v=o22r5aFiw_U

О
Останньому

Путін просто поламав глобальний сценарій закритих структур. Звідси і вся істерика від їх майданутих креатур, зокрема щодо Угорщини.

1
19:45

Російський народ побачив , як рідна країна опустила свій лохторат, хмарочосом у чечні . Багатоповерховий "Ахмат-тауер" як той фалос ,грізно дивиться у бік бідної Росії .

8
888

Російський народ побачив, що твориться в Україні, опущеній за гроші америкосів, і автоматично повернувся до консервативних цінностей.

В
Василь

"До "Патріота" Ось давай тільки без дешевої пропаганди: хрести в РФ нічим не відрізняються від рагулів з України - точно таке ж сумне,але хітрозроблене (як вони самі про себе думають) лайно. За тими бандитами-хрестами,які окупували крісла в структурах влади РФ,КК ісплакався вже, - точно так само,як і по бандитам-рагулям,які окупували владу на Україні. При цьому бандити від влади з РФ і бандити від влади з України, - партнери між собою.А в мотлох задрочений злочинною владою народ живе приблизно однаково хреново і недовго.

Д1
до 18:18

Гордишся двуглавым мутантом , стервятником .

П
Патриот

Приезжай бандеровец в Россию - посмотри как мы живем, не тронем, посмотришь, попьешь пивка с хачапури, как Савченко, расскажешь своим браткам майданутым, может жив останешься, они этого не любят.

П
Патриот

http://mikle1.livejournal.com/6757564.html Натянули сову на глобус - эмблема ГУР остатков Украины как символ системной идиотии режима

Д1
До 15:10

Чего ником стал брезговать путриот . Ох и обосрались ваши в Сербии . Настоящая славянская любовь . Только кацапы опять всё испоганили . Уровень жизни снижается там ,где он есть . У вас нечему снижаться . А сербы не простят насильственную вашу любовь к переворотам .

В
Василь

Оскільки я так і не дочекався відповіді на питання: хто займає ЧУЖІ будинку в Містах Закарпаття з 1991-го року по н.вр.? - відповідаю на нього сам: понаїхавши в наші міста тупі бандити з ОПГ"Селюки у владі".Вони ж - терористи-диверсанти,які знищили стратегічні підприємства області з метою особистого збагачення,що спричинило за собою МАСОВИЙ виморок і деградацію народу.Ставлю додаткове запитання: з якою метою сепаратисти Порошенко та інші терористи з ОПГ"Селюки у владі" здійснили збройне захоплення влади в Києві взимку 2013-14 рр.? З метою відокремлення Криму і Донбасу,а згодом - розділу всієї України? Підказую: оцінюється тільки результат."Спасибі" за відповіді ...)))

П
Патриот

АУ ! Патриоты зачуханные! Чего же это почти 5 миллионов украинцев сейчас работают в империи зла? Ваша Хероиня Савченко пасется в Москве без опасения за свою жизнь. Все уроды и преступники мира объединились против России, а она живет, экономика, сельское хозяйство поднимаются на другой уровень. Да уровень жизни людей несколько снизился, но только в плане уменьшения возможности поездок за рубеж, смены престижных авто раз в 3 года, в остальном все как прежде. Лично мне я так наездился, что мне уже противно там находиться. Милее дом родной, безопаснее и чище.

ДП
До петріота

Якщо в Турції прийде до влади такий собі подібний до Путіна і в голові бзик і рішить повернути півсвіта в турецьку імперію в тому числі ваш Крим і свої "95%" в задницю засунеш, а може Крим проголосує 100% за приєднання до Турції?...

ДЗ
До Закарпатця

Ти бл...ть, за..б..в, своєю статистикою про імперію зла. Сам обчислення робиш? На рахунок декалітрів зрівняв х...й з пальцем. В імперії зла самогон не гонять, а в Україні та в твоєй любемой рашке в каждой деревне по несколько апаратов, а венерички везде хватает и суицидов, и осужденных тоже не мало. Просто у нас можна от тюрьмы отмазаться, а в империи зла нет. А на счет рожденных вне брака - там браки мало кто регистрирует, а у нас регистрируют, а через год-два развод и насчет содержания домов, что у нас могут содержать тоже влазят в кредиты, а потом вешаются или инфаркт потому что у нас вторую работу не найдеш ее просто нет. Почему не приводиш статистику по зарплате сколько в империи зла зарабатывают. Лично мое мнение, никому не навязываю, империя зла это Росия... В каждой стране есть свои плюси и минуси... Нет в мире страны где все идеально...

Г
Голос

Нормальні мадяри прохолодно ставляться до "угорської" "революції", власне як і нормальні слов"яни. Пропаганда підняла на щит людину з угорським прізвищем тв ім"ям Імре Надя (його справжнє ім"я і прізвище вам назвуть рабини, - погугліть). Перебуваючи на території колишньої Російської імперії, Імре Надь 1918-1919рр. разом з одноплемінниками пролив ріки слов"янської крові, а потім - угорської під час Радянської Угорської республіки. Не випадково, ЦРУ в 1956р. замутило переворот на підтримку "своїх".

Д
До12:03

Странная это империя зла . Как Россия простила многомиллиардный долг Кубе , так Куба сразу начала восстанавливать дружественные отношения с США . Рашка в ярости . Все её любят за деньги , а проклинает она доллары .

В
ВВ

Ого скільки ботів розвелося) Стаття про Угорщину, а в коментарях о***нні історії про те, що США імперія зла)

З
Закарпатец

Каждые 19 минут, в США умирает один американец от передозировки таблетками. — Приём скорой помощи в Нью-Джерси $ 8200, укол от столбняка $180, бинт $242, бактерицидная мазь $8. — В 2014 году общий долг по кредитам на обучение в США составил $1,2 трлн, вырос с 2008 г. на 84%. P.S.: Вот такая она, "самая великая страна" больших возможностей. А по сути, империя зла, сеющая у себя и по всему миру горе, смерть, разруху и потрясения.(с)

З
Закарпатец

Обама хвастается на весь мир, что он разорвал в клочья экономику России, на деле же, Обама за время своего правления увеличил гос. долг США на 74%, с $10,6 трлн в 2009 года, до $18,7 трлн в 2015 году. — 52% американцев не на что содержать дом, в котором живут (влазят в кредиты, устраиваются на вторую работу и т.п.). — Пока Обама обтирал кожаное президентское кресло, число американцев, нуждающихся в талонах на еду, выросло с 32 до 46 млн. — Доля детей, рождённых в США вне брака, составляет 41%, в 1960 году, таких было 5%. — В 1980 г. американский ОМОН (SWAT) провёл по США около 3000 рейдов, теперь по стране их проводится более 80 000 в год. — Число осужденных негров в США, сейчас больше, чем было рабов в 1850 году.

З
Закарпатец

— За последние 35 лет в США не было построено ни одной новой АЭС. — Департамент обороны США: - 71% американцев в возрасте от 18 до 24 лет не могут быть приняты на военную службу (здоровье, судимости и т.п.). — За последние 40 лет в США из-за ошибок следствия к смертной казни приговорили 27 человек. — В США мам отправляют в декретный отпуск без сохранения содержания, две неоплачиваемые недели на восстановление после родов — и вперёд к станку. — 25% девушек-подростков в США имеют по крайней мере одно венерическое заболевание. — Исследовательский центр The Center for Inquiry: "Более 50% американцев до 44 лет не прочитывают за год и одной книги." — 25% детей в США воспитываются родителем-одиночкой. —

Д1
До 11:42

Запомни ПУТРИОТ , уровень твоего развития , просверленная дырка в земле . В которую вставлена труба , чего то качающая . Не 95 % , а 15% . И это под дулами автоматов .

З
Закарпатец

За 10 лет более 20 тыс. детей погибли в США от рук членов их собственных семей (это в 3 раза больше потерь в Ираке, Афганистане). — 26% янки не знают, что Земля вращается вокруг Солнца, опрос агентства "Фонд национальной науки. — Согласно исследованиям профильного агентства (SAMHSA) более 20% американцев, в возрасте от 18 лет имеет отклонения в психике. — За последний год количество бездомных в Нью-Йорке увеличилось почти на 15%, до отметки в 60000 человек. — Америка, лидер по производству порнографии. Почти 90% всей порнографии в мире сделано в США. — По данным агентства Impact Databank продажи крепкого спиртного в США в 2012 году, составили 226 млн декалитров..., что в пять раз больше, чем в Российской Федерации.

З
Закарпатец

АМЕРИКА В ЦИФРАХ. — Население США составляет менее 5 % от мирового, при этом 25% всех заключенных в мире — это американцы. — Форд, «Дюпон», «Дженерал моторс», IBM, Exxon, ITT Corporation, Голливуд, Кока-кола, Nestle, General Electric — сотрудничали с Гитлером. — Американцы, самая больная нация людей, ими потре...ется 50% таблеток от всех выпитых в мире. — 20 тыс. детей постоянно ночуют в приютах Нью-Йорка — Лишь 32% всех американцев в возрасте до 25 лет имеют работу с полной занятостью.

П
Патриот

Специально для тупоголовый и майданутых придурков! Поясняю: 1. Не Россия забрала Крым, а ЛЮДИ КРЫМА ПРИНЯЛИ РЕШЕНИЕ СБЕЖАТЬ ИЗ БАНДЕРОВСКОЙ УКРАИНЫ В РОССИЮ 2. Решение было принято еще легитимным, на то время,украинским парламентом Крыма 3 Потом был референдум, который показал, что минимум 95 % чувствуют себя россиянами, хотят говорить по русски и ненавидят бандеровскую Украину. 4. Поэтому УСВОЙТЕ ! Раз и навсегда ! РОССИЙСКИЙ Крым - это историческое решение народа Крыма и как бы вы не прыгали, как бы не бесились, как бы вам не помогали США и их марионетки - ВСЕ КРЫМ НАШ! ОН И БЫЛ НАШИМ, А ВРЕМЕНННО, ПРЕДАТЕЛЬСКИ, НЕЗАКОННО "ПОДАРЕН" ХРУЩЕМ УКРАИНЕ! Сейчас он возвратился в родную гавань , раз и навсегда!.

Д2
До 21:25

После оккупации Крыма зелеными человечками , у демократического мира земного шарика , отпали все сомнения о явлении нового фюрера . Народу этой территории придется всё это расхлебывать понижением уровня жизни .

М
Мда

Розвелося ж тролів

З
Закарпатец

У вас, что есть еще какое-то сомнение, что у бандеровцев дрогнет рука уничтожить любого кто не согласен с их идеями? Тогда освежаю память! https://www.youtube.com/watch?v=Kvo85RI1bz0

В
Василь

"До"К Василий 00.38" Дивні діла Твої,Господи! - на те,як нацисти знищували мукачівців,Ваши старшие родичи "уваги не звернули" бо про це - ні слова від Вас,а значить - і від них теж. А ось те,ким були зайняті порожні - ввiду того,що господарями топили печі в Освенцімі - будівлі,Вашим родичам запало в душу... Чому така вибірковість?! Про живих людей - ні слова,а ось ЧУЖІ квадратні метри досі як скалка в серці! Зараз перевіримо Вашу чесність: Ви не помітили - ну,чисто випадково! - чия банда НЕЗАКОННО ПРИВЛАСНИЛА собі (і продовжує це робити прям в цю секунду!) ключові будівлі і споруди Мукачево,якi до 1991-го року належали ВСІЄЇ громаді? Звідки понаїхали в наш Вариш ці укурки? Ваші дії по захисту справедливості?

В
Василь

"До"Васильови"1.Росіяни- городяни.Саме під них і була відкрита угорсько-російська гімназія(довідка:orosz - російський),нині СШ №1.Русини- суцільно селюки.Вчити їх в общем-то нема чого бо все,до чого торкнеться селюк,або перетворюється в пісок(індустрія міста) або розвалюється(ниняшняя Україна,яка перебуває під окупацією ОПГ"Селюки у владі").До речі:хто,коли і- головне -навіщо побудував школу,яку закінчували Ви особисто? 2.Україну системно розкрадали і розвалювали саме тупі бандити з ОПГ"Селюки у владі".Апофеозом дій селюків-сепаратистів став озброєний переворот 2014-го року з метою посадити свої особисті дупи на кормние місця,для чого було потрібно замістити одних рагулів іншими.Саме це і послужило ПРИЧИНОЮ"втечі"Криму і війни на Сході:ДО терористичного селюкско-порошенківського гангстерського нальоту в центрі Києва ні Крим ні Донбас нікуди відділятися не збиралися.Висновок:вина за"відхід"Криму і Донбасу повністю лягає на тих,хто став ПРИЧИНОЮ відділення регіонів,а саме - на рагулiв.

Р
Руснак-Закарпатцьови

До Закарпатця, чулувічку, для кого ся стараш, кому доказуєш? Сим скакунам зомбанотым! Америцька секта воспитала злобных, нетрібных дикуну. Та дай субі покуй, Закарпатцю, не пали нервы! Ты рузумный чулувік, не опускайся до уровня ідіоту бо вни тя задавлять своїм опытом!

З
Закарпатец

Из 611 населенных пунктов Закарпатья природным газом пользуются 435

З
Закарпатец

Да ты вообще из Закарпатья? Приезжай к нам посмотри, сам увидишь. А то судя потому, что ты специалист по Волгоградским дворникам живешь где-то там

Д1
до 16:22

Да ты заиб...л. Небыло газа у всех гуцулов . У тебя на родине газ через дом . Полно врать , не смешно же . Лучше помогай дворникам в Волгограде . Заработаеш на 100 грам Волгоградских , считай сталинских .

З
Закарпатец

Я родился и вырос в Мукачево. И не надо тут врать , что русские принесли в Закарпатье и наш город только беспредел, беззаконие и бескультурье. Это вранье, что жителей в массовом порядке изгоняли из жилья. Надо понимать, что шла война, войска шли через города и села, естественно на постой они становились в домах и сараях - это обычная практика всех всех войн. Скажу одно, Закарпатье при Советской власти было островком благополучия - люди жили спокойно, в достатке, с верой в завтрашний день. Газ был в каждом доме самого зачуханного гуцульского села. А какой аэродром был построен на болотистой местности? Власть всегда принадлежала местным и если, что плохо делалось , то это косяк местных властей. А что сейчас? Заводы и фабрики (кроме Фишер) развалили, мясокомбинат разрушили, сельское хозяйство в завале. Дерево гонят на запад. Народ промышляет контрабандой и пробивается заработками в России, Венгрии, Словакии, Чехии, Италии, Польше, Германии...И это независимое государство?

Д1
До 15:54

Смотрел на работу ваших дворников в Волгограде . Вот верь ,не верь , зависть берет . Вот это патриотизм . Нам до вас далеко . А еще вас обзывают в не экономии . Врут ведь негодяи . Вот это страна , даже флага не жалко ( ВЛАСОВСКОГО) для уборки листья . А ведь правы дворники . Ведь власовский то бросили вместе с гитлеровскими у подножия Кремля во время парада Победы в Москве 1945 года .

З
Закарпатец

ad hoc user------------------> And you're from Canada? Or the United States?What really excites you?

AH
ad hoc user

moderator, delete pls "zakarpatets" comments. He's bullshit from Russia.............

КВ
К Василий 00.38

Батькам моєї бабусі було де жити. Вони, навідміну від руських і німців, на чужі землі не приходили. Спочатку пробуєш виправдати руських тим, що не вони єдині віджимали житло (але ж від цього кращими ні одні, ні інші не стали). І взагалі, ти, Василю, експерт!!! Вмієш приймати неочікувані висновки. Оце так уява!!! Ти записуй, може потім пригодиться.

В
Василь

Продолженіе "До "К Закарпатец" в 19.01"...це було порожнє житло,яке раніше належало спаленим гітлерівцями евреям.А батьки Вашої бабусі хотіли це житло зайняти самі? Як я Вас розумію!.. Ну,а способи розквартирування гітлерівських і радянських офіцерів я Вам привів. Робіть висновки самі.

В
Васильови

Тоїсть ти хочеш повісти, шо руські пак повелися точно так як німці? Но й се ай... от се так поворот. П.С От ти пишеш, шо жили у Мукачеві чехи, мадяри, руські, євреї і німці. Стоп, а наших не було, всмислі місних? Чи то ти їх обозвав руськими? П.П.С. Вобщем так, всі ко туй не жив, були окупантами. Помогти хотіли? Молодці! Но нафіг они тут полишалися?! А тепер стараються розвалити нашу страну.

В
Василь

Коротше гітлерівці вигнали нах зі своїх будинків німців-співвітчизників і союзників.Захотілося і вигнали:мовляв,біля параші ваше місце і похрену яких ви кровей,хоч і 1000 разів"свої"!Ну,далі-більше:в 44-ом Мадьярщина(Мукачево в т.ч.)була окупована гітлерівськiм Рейхом(Хорті намагався вийти з війни,як румунський король Міхай)- миттєво"зачищені" "незручні"мукачівці(в основному ті ж мадьяри,що підтримують Хорті) і вигнані зі своїх дмов в гетто євреї: гестапо свою справу знало.Євреї поїхали топити собою Осенцім(не складно дізнатися скільки було в Мукачево євреїв до війни,скільки вижило і скільки вернулось.Мне дівчина-єврейка розповідала і цифри озвучувала- вони реально катастрофічні),а в Місто увійшла Червона Армія... Ваша бабуся права:"російські свині займали чуже житло"(яке згодом переходило на баланс різних організацій і по новому розподілялося між співробітниками незалежно від національності)...

В
Василь

"До "К Закарпатец" в 19.01" У 1942-му в Мукачеві з'явилося гестапо.Те саме,з дядечком Мюллером на чолі.Ну гестапо і гестапо,- чого тут дивного?!Так то саме:хортистська Угорщина і гітеровскій Рейх були союзниками,проте- ти диви!- не довіряли,виходить,гітлерівці мадярам- наглядачів прислали і саме- за профілем.Розмістилося Мукачівське Управління на вулиці Недецеи(Кірова).Воно б добре- а че поробиш?!- але штати в"GS"дуже пристойні та й- знову ж -секретність...в общем гітлерівці,особливо не заморочуючись,просто виселили ВСЮ вулицю.Ненуачё?!- фашистський офіцер що,повинен вставати о 6.00 ранку,щоб потім,вмиваючись в тазику на зйомній квартирі на окраiнi,встигнути добігти до початку робочого дня в Управління?!Хрін там:Управління- в Центрі.Так комфортно.Офіцери проживають поруч з тієї ж причини.І тут нюанс(знаєте анекдот про"нюанс"?Там де ніс в жопе?):в Мукачево тоді жили тільки німці,чехи,євреї,росіяни і мадяри.Саме на Недецеи- жили німці і мадяри.

Д2
До 21.27

І не говори!!! А за перевалом прячуться бандерлоги і жруть руськоговорящих. А ще по руському тв говорять, шо машини у руських крадуть, а самих в тюрьми сажають. Нащот посліднього може і брехня, но вот то шо їх бендери жруть то 100%.

ДБ
До Белебова

Та тут не лиш амероботи, а і кремлеботи. А Закарпатец - перший. Раз нас обсирає, каже шо ми ідіоти, а пак ош нигда з руськими конфліктів не було. Ну ну... а пак ще чудуєся, ош шо то нам при руських не любилося?!

Б
Белебово

Мінстець і пропаганда старавуться. Уже амероботы по руськи пишуть.

Д2
до 21:17

Да , Киселеву то до тебя далеко . Да ты талантище похлеще " радиоктивного пепла ". Сам то хоть вериш в свою ерунду .

Д2
До 21:29

Ты раб. Рабом тебе робіть доллар.В економіці ты профан, як і долларова економіка. Та економіка держіться на імперії США. А імперіям притаманно розпадуватися, а послі долларами мож обклеїти отхожоє місто. Но бісить з твого боку, твоя мерзка продажность. Быти руським і о...ти свуй наруд? То може такоє робити,лем существо!

Д1
До 18:24

Зря старашся то . Закарпатье вам не расшатать . Ты с кем то согласен , а разве у тебя есть выбор . За долларом крепкая економика . А за вами что , Дымящаяся баржа . Ваша главная скрепа нефть дорожать не будет , чем рейтинг держать будете . Вариант Венесуэлы вам подойдет скорее всего .

Д1
До 19:01

Та чуму, ты выродку віщаєш на свинському языкови. Бо ты є свіня, а не руський язык. Кажеш ош ЦРУ всяды ся привиджять? Та пуйди у Києві в СБУ на 7 єтаж, там ЦРУ явиться тубі в реалі. Баба твоя, а вать з розуму на старости зыйшла, а вать-брехачка!

З
Закарпатец

Мои родители жили в Мукачево с послевоенных времен и ни разу я не помню, чтобы они рассказывали мне про конфликты с местным населением. Наоборот, с местными сразу сложились очень теплые отношения. Мы тогда жили около пожарки, в районе четвертой школы. Бандеризация и насильственная украинизация началась где-то в средине 60 годов, когда неожиданно директорами школ были назначены ортодоксальные фанатики украинства. В нашу первую школу имени Пушкина была назначена Марынич - и понеслось. Сразу возникло размежевание, конфликты на национальной почве, а тут еще мукачевские евреи засобирались в Израиль

З
Закарпатец

В области появились эмиссары адвентистов седьмого дня, свидетелей иеговы, менеджеры по сетевому маркетинга типа Amway. Теперь я понимаю - это как раз и был план по развалу СССР. Насаждение радикального национализма, формирование национальных элит с западно-ориентированной психологией, ну и под конец необходимый компонент - дискредитация советского образа жизни в виде резкого ухудшения жизни (сытый на революцию не способен). Вспомните кто был партноменклатурой в те годы? Сытые, надменные, далекие от народа, чванливые чинуши. Их то и продвигали. В армии почти 80 % политработников украинцы, выпускники Львовского,Киевского и других политических училищ. СССР разложили изнутри своими же руками по плану Вашигтонского обкома

Я
Янош

В природі не існує революцій. В природі існують спецоперації. "Турецька", "Мексиканська", "Російська", "Угорська", "Чехословацька" "кольорові" та ін. "революції" мали різні лозунги, а господаря одного - тих хто контролює Федеральну резервну систему США. Лохи ж хавають те, що їм дають ЗМІ та освіта.

КЗ
К Закарпатец

Это ж как надо страдать, живя на Закарпатье, ненавидя нынешнюю власть, считая наш народ идиотами, но, тем не менее, оставаться тут. Чего же ты, Закарпатец, не уезжаешь в любимую Россию? Туда, где все тебе милее, и люди умнее, и все лучшее и президент любимый прячется?! А мне бабушка рассказывала, как сюда русские свиньи приходили и занимали чужое жилье. Да вот так и не вернулись на родину свою, живут здесь и дальше ненавидят тут всех и все. Везде вам цру видится. Может подлечиться надо, чтобы ничего не мерещилось? Такой ты Закарпатец, как мы американцы.

З
Закарпатец

Удивительные идиоты, для того ,чтобы хорошо жить надо хорошо работать , а не скакать на майданах . Пиндосы хорошо живут, только потому, что дважды хорошо отсиделись за океаном во время мировых войн, а потом по Бреттон-Вудскому договору, начали на халяву печатать ничем не обеспеченную валюту - вот тут то синекура и повалила. Думать надо, поездить по свету посмотреть кто как живет, а потом гадить на свою родину. Раньше на Закарпатье люди жили отлично, посмотрите вдоль Латорицы - какие хижины обездоленных сирот стоят по берегам.Мы уже тогда жили не хуже мадьяр.

З
Закарпатец

Сегодня Путин назвал жидобандеровцев - удивительными идиотами. Я полностью согласен с ним.

Д2
До 22:19

Та де, ко вірить у ЦРУ? Так само нико не вірить у Нуланд на майдані, нико не вірить у Маккейна на балконі, нико не вірить у Байдена за столом начальника Україны, нико не вірить у снайперу із Блювотер.Лем віруєме історії вятровіча і чесным ЗМІ!

1
15:05

Да ты прав . Это был один из первых проектов ЦРУ , которым командовал "Распятый Мальчик" . Но самое смешное то , что ты в это веришь .

Д
До19:01

Гопота кацапська , ви і через 50 років не будете так жити ,як мадяри . Мадяри у Євросоюзі а ви у бударови СНГ.

В
Валік

Ви ліпше покажіть як они німців зострічали чи німці уже вам друзя

З
Закарпатец

https://www.youtube.com/watch?v=DRSBA0J-YnQ Венгерский капкан 1956 года - Забытая история

З
Закарпатцю

Любителям піндосів нічого відповісти. Аргументів - НУЛЬ!

В
Василь

"До "НЕробот" З причинно-наслідковими зв'язками у Вас повний абзац!.. Пробачте,Ви сільський? Якщо - "ТАК",то це все пояснює...

Н
НЕробот

Если это "проект ЦРУ", как любят говорить конспиролохи, тогда молодцы ЦРУ - вытащили венгров из жопы! : )

Ф
Федор

Вшитко ся мінят. Пройде мало часу и мадяры будут гойкати "Амеры, гет удсі!"

З
Закарпатец

Это был один из первых проектов ЦРУ. Посмотрели бы вы какое количество людей было уничтожено в первые часы "революции", среди убитых были и русские и украинцы и мадьяры, При чем это были не просто убийства, а именно зверские, садистские убийства. Вырезали ночами целые городки ЮГВ. НЕ знаю, сохранились ли сейчас мемориалы и могилы погибших в те годы людей , но раньше их было достаточно по всей Венгрии.Например в городках Tokol или Godollo были большие памятники погибшим советским солдатам, убитых ночью ножами. Так что кто в те времена был в Венгрии знает истинную правду об этом "восстании" Мне об этом в подробностях рассказывал отец.

Читайте також