В очікуванні на «Аквариум» та Бориса Гребенщикова

17
0

Петро Гойс, Вікторія Рижова, Віктор Янцо та Тудор Кілару – про очікування від рок-концерту.

18 грудня з 19.00 Ужгород на кілька годин вразить потужним струмом музики у виконанні легендарних «Аквариум» та Бориса Гребенщикова.

У передчутті незабутнього вечора ми розпитали про очікування від нього у знаних на Закарпатті меломанів.

Петро Гойс , редактор газети «РІО», меломан зі стажем:

– З творчістю Бориса Гребенщикова та Акваріума познайомився десь на початку 80-х. Ще був конкретний застій в СРСР і якось друзі принесли самвидавчу брошурку про пітерський  рок-клуб. Там були і просто тексти Бориса. Це був естетичний бунт. Згодом послухав і деякі композиції «Акваріума» і зрозумів, що в СРСР крім офіційної естради є потужний інтелектуально-естетичний андеграунд. Я дуже радію з того, що Борис з часом не дуже піддався спокусі комерціалізувати свою музику та тексти. Приїзд «Акваріума» до Ужгорода – це неймовірна подія року, що минає. Дуже хочу стати її свідком.

Тудор Кілару, ведучий радіостанції Тиса-ФМ, діджей, поціновувач музики:

– Виступи Бориса Гребенщикова, як і всього гурту «Акваріум» справили величезне враження на всіх ужгородців. Свого часу мені вдалося взяти інтерв’ю у великого БГ і я від того хвилювання забув усі слова. Але він людина дуже приємна, особливо якщо з ним поговорити про музичні смаки і про музику сучасну українську, то йому все це дуже цікаво. Цікавіше, ніж розмови на якісь індиферентні теми, про життя, про сенс життя. А про формування мого музичного смаку, то я скажу, що аналогів на пострадянських теренах такій постаті як БГ і гурт «Акваріум» нема. Це те, що залишиться назавжди на уламках історії і музичної культури в цілому. Тому що ті тексти, та музика і атмосфера, які передаються від нього на концертах – її неможливо повторити на жодному іншому дійстві.

Віктор Янцо, лідер гурту «Рокаш»:

– Акваріум – це гурт, який рятував мене від депресії підліткового віку. Думаю на концерті відчую ностальгію за юністю. Взагалі такий концерт на Закарпатті не можна пропустити.

Вікторія Рижова, радіо-ведуча, журналіст:

– Я належу до покоління людей, які у час формування світогляду та музичних вподобань активно споживали все андеграундне, малодоступне, протестне та закордонне. Звісно, в 17 років філософська лірика БГ мене не чіпляла ані скільки. Однак, на те вони і підліткові буремні роки, щоб сприймати все емоціями і нічого – розумом. Чим старше стаєш, тим зваженіше та чіткіше визначаєш що добре, а що – погано. І от Борис Гребенщиков – це дуже чесна музика, хоча його ім’я давно вийшло за межі музичної площини. Це явище, яке заслуговує абсолютної поваги.

 

P.S. Концерт відбудеться у обласній філармонії. Замовлення квитків за телефоном 050 372 70 86.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також