В Ужгороді відкрили виставку марок (ФОТО)

14
0

У середу, 5 лютого, у СК «Юність» відбулося спецпогашення немаркованого олімпійського конверта.

резентували цього дня тут й олімпійські марки.  Як розповів «Новинам» Микола Ростов, особливість цієї події в тому, що не так часто видаються такі конверти чи марки. По-друге, на них зображено  спортсменів, які представляють Україну на Олімпіаді в Сочі. Зокрема, закарпатку Аннумарі Чундак. Прогнозує він і чималий попит на цю філателістичну продукцію, оскільки тираж, каже,  такий, що хіба філателістам вистачить (конверт вийшов накладом 50 тисяч, а марка — 30 тисяч).

До речі, цього дня в «Юності» відкрилася і регіональна філателістична виставка «Закарпатолімфіл-2014», присвячена зимовій Олімпіаді в Сочі. Вона триватиме до 9 лютого, а організували її  обласне товариство філателістів ім. Ф.Фекете та Закарпатська дирекція «Укрпошти». На стендах — унікальні марки, конверти, альбоми, які присвячені Олімпіадам різного періоду. Свої філателістичні колекції представили  «марочники» не лише  області, але й з України та Росії. Голова Товариства філателістів ім. Ф.Фекете Геннадій Буткевич зазначає, що загалом тут свої колекції демонструють 20 його колег.

Дуже цікавою вважає експозицію росіян, оскільки вони привезли  конверти і марки із серії «Шлях Олімпіади в Сочі» (на конвертах — погашення із датами, коли відбувалося запалення вогню в тому чи іншому місті). Натомість кияни представили філателістичний літопис радянського спорту, а закарпатець Олександр Шевченко – Олімпіаду 1936 року. Про неї ж розповідає своєю колекцією «Дзвін — головний символ Берлінської Олімпіади 1936 року» і Василь Прухмицький зі Львова.

Геннадій Буткевич каже, що дзвін був символом тієї Олімпіади, як колись Ведмедик-80 в СРСР. Тут, до речі, є навіть марки, які погасив сам Гітлер. А також марка із зображенням Джесі Уоенса зі США, який на згаданій олімпіаді завоював 4 медалі, що шокувало світ, бо в той час жоден  темношкірий олімпієць цим похвалитися не міг. Ще один учасник цієї виставки — ужгородець Дарій Серкез знайомить зі своєю колекцією, яка  присвячена Олімпіаді в Калгарі у 1988 році. Тут є навіть конверти з автографами самих олімпійців.

Нині філателісти, до речі,  «атакують» поштамти і погашають конверти з марками. Оскільки, як пояснили мені, цінним вважається конверт зі штемпелем, відправлений саме в ті дні, коли проходить Олімпіада.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також