Відомі закарпатці зустрічатимуть Рік кози переважно в родинному колі та з "тазіком олів’є"

15
9

Кореспондент Мукачево.Net поцікавився у наших знаних краян які смаколики вони покладуть на новорічний стіл.

Як виявилось, ніхто з них, навіть шеф-кухар за професією, особливо над готуванням не заморочується. Далі – детальніше.

Валентин Штефаньо, кондитер та шоколатьє

«Нічого аж дуже фірмового на зустріч 2015-го не готуватимемо, позаяк цей рік для всіх був трохи особливим. Разом з тим, на Новий рік традиційно приготуємо шукрут –страву ельзаської кухні, з квашеної капусти, тушкованої у білому сухому вині з різними видами ковбасок і шматочками свинини. До нього подаємо зварену в мундирі картоплю.

Також до святкового столу готуємо м'ясо по-французьки, про існування якого французи навіть не здогадуються (сміється-ред.). Обов'язковий атрибут новорічного столу – це традиційний салат олів’є, який робимо за найбільш поширеним рецептом - горошок, варена ковбаса чи шинка, огірки, морква, цибуля, яйця, картопля і майонез. Над десертом ми особливо не «заморочуємось», торти не печемо.

Натомість готуємо порційні десерти – нам так смачніше».

Окрім цього, кондитер розповів, що разом із сім’єю щороку 6 січня відзначає релігійне католицьке Свято трьох королів. Цього дня печеться особливий пиріг зі слоєного тіста та горіхової начинки. Зверху він прикрашається короною та маленькою символічною фігуркою: «Коли дорослі його нарізають, то хтось з малечі з-піл столу наугад каже, кому з присутніх дістанеться наступний шматок. А після того починаються веселощі, адже той, хто став власником шматочка з фігуркою стає «королем» компанії на один вечір та загадує присутнім різні завдання, наприклад, гукнути з балкону «Слава Україні» що є сили. Насправді це дуже весело!»

Сергій Танчинець, фронтмен гурту «Without Limits»

«Відверто кажучи, у нас все доволі стандартно, як і у всіх тих, хто виріс ще за радянського часу. Особливих страв нема, головне в цього вечора бути з рідними. Хоча особисто для моєї родини свято Рождества Христового завжди було набагато вагомішим ніж Новий Рік.
На новорічному столі у нас мають бути  грибочки – маленькі оп'ята, бурячок з хроном, холодець, пікниця з кнелями або пюре, мамині помідори з огірочками, котлетки - теж мамині».

Анатолій Цуперяк, шеф-кухар

«У нас вдома все стандартно. Хоча Новорічна ніч припадає на піст, але ми на цей день робимо виключення. На нашому столі багато традиційних закарпатських м'ясних страв: буженина, шовдарь, пікниця. Для чого заморочуватись готуванням? В цю ніч головне щоб було чим закусити. Думаю, тепер треба радіти тому, шо є на столі,бо не знати що далі з нами буде. Я 2015-ий зустрічатиму на роботі, але обов’язково загадаю щоб у країні були мир і благодать, здоров'я всім, ну і машину нову собі купити (сміється – ред.)».

Віктор Янцо, лідер гурту "Rock-H"

«Не можна сказати, що наша сім’я складається з великих гурманів – нам головне щоб було смачно.

Обов’язково має бути «тазік» олів’є, а все інше – з року в рік міняється, немає чітко визначених новорічних рецептів. В основному це різні салати, щось із закарпатської кухні. А от більш прискіпливо та традиційно до вибору страв підходимо на Різдво.

Особливістю цьогорічного святкування для нас є те, що перший раз за декілька останніх років ми будемо вдома, а не на корпоративні».

Сергій Денисенко, головний редактор Закарпатської ліги КВН, фотограф

«У мене є одна давня традиція - проводжати старий рік з другом Михайлом. Завжди 31 грудня під вечір ходимо один до одного у гості. Цій традиції вже багато років, і порушили ми її тільки один раз - коли я служив в армії. А зустрічаємо Новий рік завжди дома, у колі сім’ї.

До нас приходить Дід Мороз, приносить подарунки, діти бігають щасливі, весело! На столі - стандартні новорічні страви. Для мене родзинкою святкового столу завжди є мамині тістечка, вона дуже смачно пече».

Мукачево.Net

Коментарі

Д
Дюрьо

Солодкуваті голубуваті хлопчики, що "сидять" на закордонних грантах, зробили піар таким же солодкуватим і голубуватим хлопчикам... Так народжуються "відомі закарпатці". Проте, у нормальних закарпатців є свої нормальні куміри. Порівняйте нормальних творчих вихідців із Закарпаття - художників, поетів, співаків, - зокрема нашого чоловіка, Івана Поповича - з солоденькими дегенератами. І ви зрозумієте, наскільки гоміки окупували слов"янський інформаційний простір.

В
Вася

Та цим пацанчикам ще робити и робити щоб бути видомим

Д
ДДТ

можливо не самі відомі на ЗАКАРПАТТІ але цілком ПРИСТОЙНІ ЛЮДИ!! ЯКІ РЕАЛІЗУВАЛИ СЕБЕ!! .... ну а критиків завжди вистачає! вона іде ж із заздрощів!!! З НОВИМ РОКОМ ВСІМ ВАМ І ПОБІЛЬШЕ РОЗЩУМУ В ГОЛОВАХ!! БО ЙОГО ВІДСУТНІСТЬ Є ПРИЧИНОЮ БАГАТЬОХ НЕГАРАЗДІВ.

ДД
До дебілам коментаторам

Вибач але ці лохотрони про яких туй написано, далеко і зовсім невідомі Закарпатці. А якщо хочеш узнати про наших відомих земляків та там є цімбор GOOGLE. Пошукай там, найдеш дійсно відомих і талановитих. А ці мені спохадують на якихос банду клоунів

Д
дебілам-коментаторам

думали,що відомі закарпатці - це ті, хто у під"їзді тарву курить і валюту міняє на ринку)) але саме цих людей знають в краї і за межами. ва ви і далі сидіть у болоті.

Я
я

какая страна, такие и "герои" и видоми люды.

ЕП
Елоу Пуки

Треба заборонити "олівье" бо це традиції совкового союзу! Треба зібрання на вищому рівні по цьому питанню.Ось... не жріть олівье, і тоді все буде та як треба!!

Х
ххх

Смотрим внимательно на фото только не отвлекаться!!!и они-закарпатцы.

М
Михайло

І хто тут відомий?

Читайте також