Вулицями Берегова пройшла хода зі смолоскипами під вигуки: “Будапешт - покайся!" (ФОТО, ВІДЕО)

70
216

У суботу, 16 березня близько 18.00, у Берегові розпочалася акція симпатиків ВО "Свобода", приурочена 74-й річниці Карпатської України. Розпочалася вона на площі Кошута, біля Будинку культури. Там сьогодні встановили намет "Свободи" та роздавали газети і листівки.

Після короткого мітингу присутні рушили через центр до площі Ференца Ракоці, де встановлений пам’ятник Богородиці. Там священики греко-католицької церкви провели служіння за загиблих героїв Карпатської України.  

Після молебну на вулиці Габора Бетлена вишикувалась колонна, приблизно із сотні людей. Вони запалили смолоскипи і рушили по вулицям Берегова під голосні вигуки: "Одна мова, одна нація, одна Батьківщина – це Україна!", "Берегово – українське!", "Волошин і Бандера – герої України!", "Пам'ятай чужинець – тут господар українець!", "Будапешт – покайся!". Колонна зупинилася біля української гімназії на вулиці Стефаника, де відбулася коротка лекція про українських просвітників, які мешкали у Берегові.

Керівник Берегівської міської парторганізації ВО «Свобода» Василь Вовкунович відповів на кілька питань Мукачево.net  по завершенню заходів.

– Що відбувалося сьогодні у Берегові?

– У Берегові відбулося святкування 74 річниці проголошення Карпатської України. Отже, вирішили привернути увагу до української гімназії в Берегові – хочемо відновити так би мовити, історичну справедливість. Хочемо, аби люди більше дізналися про постаті, які творили у цих стінах в період 1922-1938 років.  Зокрема мова йде про письменника Василя Пачовського та  літописця Карпатської України Василя Ґренджі-Донського (навчався та творив у Берегівській українській гімназії). Є ідея започаткувати грант для школярів, студентів та науковців - аби вони були зацікавлені у більш докладному вивченні надбання цих особистостей. У довоєнний час українців у Берегові було чимало і українська гімназія дала багато відомих постатей.

– Відбулася також піша хода зі смолоскипами...

– Так, на честь пам’яті січовиків Карпатської України, які були випускниками Берегівської української гімназії і загинули, захищаючи рідну землю від ворога.

– Бачимо серед учасників ходи чимало приїжджих...

– Ні, їх всього кілька чоловік. Це театральна група із Стрия, яка показувала уривки з вистави на Закарпатті. А загалом нас було близько сотні, може 150, хоча планувалося, що у ході візьмуть участь не менше чотирьох сотень. Вчора були в Ужгороді. Сьогодні були у Солотвині, Хусті, на Красному полі...

– Вигуки та смолоскипи - чи не є методами залякування? Чи не можуть вони спровокувати якийсь конфлікт?

– Ні. Це наша традиція, такий собі бренд, логотип "Свободи".

– Тобто у вас була абсолютно мирна акція, під час якої нікого залякувати ви не збиралися?

– Сто процентів. Минулого року ми такою ж ходою пройшли по Мукачеву. І загалом подібні акції проходять по багатьом містам України.

Коментарі

З
Закарпатец

http://www.youtube.com/watch?v=DxfhxP4LGLo Взгляд на Украину из Литвы

Л
лузик

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЧИТАТЬ ВСЕМ !!! Шолтис Юлий Людвикович, проживающий без прописки в г. Севастополь по проспекту генерала Острякова, дом 94, кв. 2 (прописан: Закарпатская область, г. Мукачево, ул. Береговская дом 28, кв. 15 (домашний тел. в г. Мукачево (03131) 4-41-41). Промышляет тем, что втираясь в доверие к гражданам, предлагает услуги по проведению ремонтных работ в их квартирах. Впоследствии, при проведении работ использует такие методы, как подмену оговоренных материалов и изделий на другие более низкого качества и намного дешевле. Кроме этого, злоупотребляя доверием, полученные деньги на приобретение материалов и изделий в большинстве случаев присваивает. При общении, пытается быть исключительно вежливым, но при этом постоянно, нагло и бессовестно врет. Всячески пытается затянуть выполнение ремонтных работ по срокам для возможности получения доступа в квартиру на более длительный срок. Работы выполняет с браком.

ДМ
дід Михайло

ВО Свобода.-ніколи б не пішла на таку дику провокацію. Хто ці провокатори? Це русинська організація, яка спочатку розпаду РС працюбє на Московію, за що ФСБ і РПЦСатани їм добре платить. Хто ці люди? Почитайте книжку вашого земляка Івана Чендея ,,Два Івани", і вам стане зрозуміло чиї нащадки добиваються дестабілізації між країнами ЄС,- і чому саме напередодні вступу України в ЄС?

ДМ
дід Михайло

ПРОВОКАТОРИ----ПРОВОКАТОРИ----ПРОВОКАТОРИ !!!

Т
толя

поки свобода буде і україна пояли пархаті.

О
Оросвейг

Назад тоті паскуди з бандеровщини прийшли воду каламутити.

L
laszlo

gumi Не треба забувати, що нерви не гумійові...Доказувати кожному "історику" і "місному" історичні факти не варто: вони "шлюхають" тупорилих політиків-запроданців,неуків та жлобів.З них такі закарпатці, як з мого @ член-кореспондент.Споконвіку наш край був багатонаціональною,толерантною,дружньою сім"єю, а тепер купка смердюків із смолоскипами топчуть наші традиції.З пляжу!!!

G
gumi

і взагалі НУ НЕ було Берегово, Ужгород, Мукачево у складі Карпатської України!!! Вони б краще в Куала-Лумпур зі смолоскипами, там клімат краще. І мадяри с тих чотирьох батальйонів, що 74 роки тому ліквідували одноденну країну, прийшли не з Берегова, Ужгорода чи Мукачева. І кричати "Будапешт покайся" треба як мінімум в Будапешті або перед послом у Києві. Люди, згадайте, в амії виручав сусід румун/мадяр/русин/циган або галичанин, якому "земляка ви@бати - дома побувати"?

G
gumi

2Місцевий Не слухали ви свого діда, або брешете, а дідо ваш родився на франківщині... Ту жменю бункерів, яку голосно назвали "лінія", будували вояки, секретність, знаєте :) Знову протиріччя, бури краяни ненадійними і мадяри їх давили або довірили будувати укріпрайон, не боячись, що ті проведуть у спину ворога.... до речі, свиня ви порядочна, гірше свободівців, ті хоч відкрито, а ви як бздун, тихенько сієте видумані легенди, а якщо дійсно щось було, то обовязково повторите по сто раз

G
gumi

2Історик я на форумах стараюсь не ругатися, але, ДЕБІЛЕ ТИ, якщо мадяри вирізали місцеве населення, то звідки взялися корінні українці??? Або не вирізали, або хохли не корінні.

А
ААА

В СЛІДУЮЧИЙ РАЗ ОТПИЗДИМЕ НАХУЙ ВЕСЬ СВОДОДІВСЬКИЙ МАРШ, УСІХ ДО ОДНОГО!!!СЛАВА ПУДКАРПАТСЬКІВ РУСІ!!!

Я
Ярослав

Сам за "Свободу" голосував і недавно в марші пам'яті героям "Карпатської України" брав участь. Але деякі особистості на подібних маршах поводять себе так наче це вони особисто з ворогом боролись і своє життя віддавали за Україну. Ну, таке в них альтер-его. Я не знаю, чи це намагання відчути себе героями і хоч трошки відповідати своїм кумирам які боролись за Україну? Але на ненависті і скелетах історії в наших шкафах нічого конструктивного не побудуєш - лише висвободиш цих скелетів і ті трагічні події на волю? сьогодні! :( З іншого боку, якщо болгари, наприклад, проведуть марш вшанування пам'яті жертв вторгнення Київської Русі на їх території з гаслами "Київ покайся" я це сприйму адекватно. Чи корінні афганці до яких ми вторгалися. Угорці, якщо ви хочете толерантності з боку українців то повинні в першу чергу самі поважати наше право на нашу історію і наших героїв. Галичани, приїжжайте сюди не для провокацій. Бо як писав Шевченко: "В своїй хаті своя правда, і сила і воля".

Н
НС

Ти неудосконалений обрізаний.

Н
нс

мадяр за Урал, циганву у Тису!!!

У
українець

...такий гвалт у чаті тому , що ніхто не знає історію !...краще подивіться це : http://www.youtube.com/watch?v=zlVsOgOCTRI

N
Nicola

Да млять,коли мадяри видавали "зелені паспорти" - "поляки"(галичани)автобусами сюди їздили і билися у груди шо вони "корінні мадяри".Те саме із спрощеним отриманням угорського громадянства. Коли піндосам парує, то і вони-"мадяри"(ну такі,лісові,дикі). А зараз - "нічого особистого, тільки бізнес"... Ось вам і суть УКРАЇНСЬКОГО менталітету,ходити, пи@діти,всіх чомусь учити,і плакати, які всі(жиди,мацкалі,мадяри,чехи,нанайці) агресивні узурпатори УКРАЇНЬЩКОЇ НАЧІЇ!

IS
Istvan Skoran

цитата з transkarpatia.net— Загальновідомо, що для Закарпаття не є характерною подібна не толерантна, агресивна поведінка. Останні парламентські вибори показали, що певна частина громадян України симпатизує «Свободі», але ментальність закарпатців є іншою. На мою думку, маємо справу з маргіналами, котрих «експортували» до нас через перевал. Необхідно усвідомити, що представники національних меншин мають свої права, які необхідно поважати. Особливо в країні, котра бажає швидшого руху на шляху до євроінтеграції. Іштван Гайдош

Q
Qq

Берегівчани,де є ваш дорогий нардеп Гайдош з ПР,за якого ви всі голосували,і раз?Де ваш розум?

ДВ
Демократу в ответ

"говори по мадярськи, кить хліб мадярський їш" Так треба було свiй хлiб пекти.... А на то вже було лiнь.. А зараз: "говори трохи по мадярськи, инакше громадянство угорщини не отримаешь"

Я
Я

Это все продажные пидарасы, которым выколили глаза 50-100грн и кричат текст которого сами не понимают бо пяные. надо им просто морду немного набеить. пусть кричат у себя. Другой вопрос кто им плотит, ими управляет. Я не думал, что луценко такой тупой, что сваяжется с ними. Или его тоже купили?

V
Valerij

Anders! Не треба тролити.Тема про що?Про нео-нацистів зі свободи.Про них і говоримо.Регіональна партія,тоталітарного типу.Коли буде тема про колективізацію поговоримо про розкуркулення. Те що ви намагаєтесь дискусію звести в дебрі хто перший кому образу зробив - інша річ.

A
Anders

А Вам не набридло на мене нападати, провокувати. Може, краще нехай закарпатці підтримуватимуть бандитів, які зараз при владі і так погано ставляться до рядового закарпатця, змушуючи його шукати краще життя не на рідній землі, а поза його межами. Чомусь Ви не виступаєте проти тих, хто при владі? У тому числі й закарпатці (Балога, Ледида, Бушко, Петьовка, Гайдош), яким явно начхати на наші з Вами проблеми. Давай згадай і мацкалів, які сюди принесли СРСР, які пограбували мого прадіда, розкуркулили його, вбивали священиків. Чому Ви за це мовчите? Лем галичани винні у вшитких бідах. Ні, я не захищаю галичан, просто мені теж набридло намагання мене спровокувати на щось. У кожній області, території чи нації є свої хороші люди і є свої дибіли, які соромлять край, який вони представляють. Свобода своїм вчинком осоромила в своїй іпостасі усіх галичан.

V
Valerij

Андерс!Вам не надоїло проповідувати ще?Та надоїли вже нам заперевальні галичани,гірше редьки!Скільки можна?В 1938 бучу підняли,віддячили Чехословакії за притулок,роботу,пенсії.Бо поляки душили як котів шолудивих - повтікали в демократичну Чехословакію. Після війни перебігали - грабували селян та зализували рани по лісах,бо у нас режим був трохи легший. В 90 ходили зграями як собаки дефектні - учили нас "свідомості". Тепер за мадярів з русинами взялися.Мирно в Закарпатті,коле очіЩе раз кажу - хай вони будуть хоч 100 разів русини - але вони інші русини.Менталітет інший.Протест заради протесту!У нас за ними підуть хіба люмпени типу Куцина! Rusyn Val

A
Anders

Те, що кожне третє слово угорське чи словацьке - це лише запозичення, яке є в кожному діалекті. У галичан ледь не кожне четверте слово запозичене з польської. І така кількість іншомовних слів є нормою для прикодонних діалектів.Закарпатці зберегли давньоруський звук "ы" (гортанний), який ніде на Україні не зберігся, зберегли старі форми слів "инший", "Иринка", який є серед української заокеанської діаспори. Адже за радянських часів И велике прибрали, аби українська була більш подібною до російської. Але радянізація це не змогла стерти з мовної пам'яті закарпатців. Сам я з Мукачева, а не Києва.

З
золтан

Тут завжди був наш Закарпатський "край" (виж самі сказали край) а не УнР, УРСР і так далі.

Ш
шоні

шановний Anders, ви подивіться на рівень життя України, про що мова йде я не розумію. Мова в якій кожне третє слово чи угорське чи словатське чи словянське яка ще староруська, просніться шановний. Чи ви у Києві живете!?

A
Anders

Ніколи України не було??? а що тоді було! Ще у 1919 році Хустська народна рада хотіла приєднати наш край до УНР, але не вдалось, бо Київ захопили більшовики, а Львів - поляки. Тому довелось приєднатись до Чехословаччини. А мова закарпатців - це збережена староруська (староукраїнська). Так що Україна ще нам має руки цілувати за збережені мову, традиції та віру.

Ш
Шоні

"Геть з нашої землі! Цілуйте свого бандеру і шукевича в ср аку, курва мать." правильно, тут николи України не було і ліпше би і не лишалося її. У нас своя земля, свої традиції, порядні люди і своя мова. А у них своя так звана !"європейська країна" і "демократія" і з Україною Європи нам ніколи не відіти!

V
Valerij

2Zoltan Спасибі за добре слово!

Z
Zoltan

Спасибо всем, кто выстапет против нацизма, и с этим поддерживает многовековые традиции нашего региона: дружбу и мир между людьми независимо от национальности и от вероисповеданий. Они и есть настоящие патриоты, причем не только Подкарпарпаття но и всей Украины. Так держать!

О
Оросвейг

То стадо дебілів із свободи уже і Берегову спокою не дає. Не лінуються паскуди возитися за 250 км.

E
ERRROR

Зазомбована Біомаса, не грама розуму. Таких ги ісі націоналісти лічити треба, котрі не пуддавуться ліченію треба удокремити уд общества.

I
Istvan

Факт, що на заході угорців на пл. Петефі не прозвучали ніякі антіукраїнські висловлення. Не так, як з іншої сторони, на адресу угорців... - Це - відмінність європейської культури та характеру від балкано-азіатської.

Q
Qq

Після цього всього опозиція надіється на піддержку Закарпаців??? У Вільшанах появилися вільні місця!

А
ААА

Та які они нацисти? они лохи, понамальвовували сс-овські знаки та думавуть шо они такі "грозні"...

М
Мукачівець

Ось як прореагувала федерація футболу Греції на так званий "Гітлер ґрусс" - привітання по гітлерівськи: . http://korrespondent.net/sport/football/1525319-igroka-pozhiznenno-diskvalificirovali-za-nacistskij-zhest . Це приклад того, що від молодої людини вимагабться не тільки спортивні показники, а й показники людяності, і т.д.

М
Мукачівець

В Німеччині в 30-х роках фашисти співали: . Es zittern dem Morschen die Knochen der Welt von dem gro?en Sieg!!! Wir haben den Schranken gebrochen, Es war unser erster Sieg!!! . Sieg heil!!! Sieg heil!!! Heil Fuhrer!!! Heil Hitler . Переклад: . У гнилого (мається на увазі: світу) кістки тремтять, всього світу від великої (мається на увазі: нашої) перемоги, Ми шлагбаум взламали, Це була наша перша перемога!!! . Свята перемога!!! Свята перемога!!! Святий фюрер!!! Святий Гітлер!!! . Ці пісні підійдуть галицькій ультранацистській секті до їх смолоскипних ходж, як колядки до різдва. . Ще є дуже багато таких, нацистських пісень та вигуків, але писати їх не буду, бо це справді дуже і дуже не розумно. Чому? Та тому, що у цих людей, які переслідували цю ідеологію, немає нічого людського - ні сорому, ні честі, ні моралі, ні етики, ні Бога, і ні культури. Це виродки суспільства.

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

Rusyn Val http://www.youtube.com/watch?v=S16mGIXT_NA на відео більше міліції які охороняють "безстрашних" ніж дятлів з учасників, щось не клеїться: прстійно кричать, що міліція злочинна, а тут на мітінг злочинців в формах запросили?

C
Cедой

Когда хозяин плохо кормит своих псов и они ходят вечно голодные, то они начинают грызться между собой, в надежде что их пайка увеличится, если кого-то удастся загрызть. И побеждает не всегда тот пёс, который большой и сильный, а тот, который самый злой, остервенелый и голодный. Примерно такой, как "Свобода". А вот на хозяина, как правило - не кидаются, ведь у него есть палка. Так, порычат немножко, для виду, и всё. А сытые собаки, они ленивые. Их трудно заставить отгрызть ухо соседу.

RV
Rusyn Val

А дибанутий стрийський Олег мовчить,як води в рот набрав.Збирається з думками? :-)

RV
Rusyn Val

http://www.youtube.com/watch?v=S16mGIXT_NA Продажні менти спостерігають.І охороняють бидло.Судячи по відео ця провокація була зарані приготовлена і узгоджена.Інакше не пояснити як біля памятника Петефі допустили провокаторів!

A
aladar

Rusyn Val дайте то відео

RV
Rusyn Val

2Istvan Спасибо.Будем надеятся что ментов притянут к ответственности(видел видео на Ютубе!)за пасивность и не препятствование провокации.Точно также и организаторов этого шабаша. И будем надеятся что вся эта история не вышумит в ничто.

I
Istvan

http://www.hangtar.radio.hu/kossuth#!#2013-03-18 Слушать с 12:15:50

I
Istvan

2 Rusyn Val: Только что говорил об инциденте генконсул ужгородский в новостях "Хроника" по радио "Кошшут". От имени Венгерского Государства передан официальный акт протеста украинской стороне, подано заявление в милицию и в прокуратуру, подан запрос председателю горисполкома и председателю облгосадминистрации.

L
laszlo

Укр/ура патріоти, що напали на дітей,гостей-іноземців - зробили шаровий подарунок українофобам.Нас і так європейці вважають колонією, державою третього світу.Доречі, з таких саме молодчиків формувались охоронні та каральні загони в дитячому таборі Саласпілс...Ганьба!

RV
Rusyn Val

2Istvan ,Миколо Ви пишете про інцедент.Конкретні дані є?Бо вся закарпатська блогосфера і інтернетвидання мовчать.Крім "Новин Закарпаття".

RV
Rusyn Val

2Тягнийоббік якраз ті 10 % і є україське етнікум Берегова,гастролери і зайди.Решта - нормальні люди!Угорці,русини,росіяни.

Т
Тягнийоббік

Свобода в Берегові на виборах набрала 10,5 %, вважай 21 %, враховуючи 50 % етнічний склад українців- жителів міста. Це найвищий показник по Закарпаттю. Так що робіть висновки...

Z
Zoltan

То что Свобода пользуется фашисткими шаблонами - факт. То что их идеология чужая для нас, подкарпатцев - независимо от национальностти - факт. То что они "успешно" воюют основном только против памятников и против детей - факт. Везде в Европе нормальные, демократические партии отмеживаются от ультраправых партий, стараются их закрыть (Австрия, Германия, Италия, Франция, Венгрия, Румуния тд.) в строгий карантин. А у нас Тягнибок, который ненавидит русских и эвреев, Кличко, который разговаривает основном только на русском, по украински ни бумбум и Яценюк, эврейского просихождения, как три родные браття. Вот вам украинский феномен, украинское зеркало украинского общества.

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

перечитавши коменти зрозумів, що у свободи не лише проблема з історією, з власними фобіями, памятниками, а ще і з ІQ. черговий раз доказала свобода, що в області у них підримка 0... та лише експортовані шістьорки з галичини здатні на пропаганду та творити історичні брехні . напад на дітей які пришли по запрошенню грекокатолицької епархії на релігійний тур, черговий раз показує громаді області хто такі свободівці- христянство навіть їм не святе... методи бендерівців ночами ходити по хатах і людей лякати, насилувати вбивати забирати нажите....

I
Istvan

Mеждународный скандал! Украинские националисты напали в Ужгороде на группу туристов - детей - из Венгрии. "Вчора близько обідньої пори група свободівців на пішохідному мості через Уж в Ужгороді напала на групу школярів з Мішкольца. Згідно повідомлень угорських ЗМІ, ще один напад стався на групу туристів з Угорщини, у складі якої теж були діти віком від 9 до 16 років. Група свободівців, близько 25-ти чоловік, оточила їх та зірвала угорські кокарди. Свободівці кричали нецензурні слова та різні антиугорські гасла. Туристи терміново зв’язалися зі своїм консульством в Ужгороді, звідки на місце події прибув угорський консул. В Угорщині такі дії свободівців розцінюються, як фашистські, тому угорці направлять Україні ноту протесту." http://transkarpatia.net/transcarpathia/actual/16587-dva-napadi-na-ugorcv-vchinili-svobodvc-v-uzhgorod.html

Г
гуцул

(ЖАЛиво Моколо Старосто) Ти пишеш шо Волошинин зрадник??? а ти і твій Нардеп кому молитися??? Янеку Овощщу Даунецькому і Хану Масковскому???? Ви не зрадники??? Цікаво буде почитати коменти від тебе в 2015. Році коли Вашого Пахана скинуть шо ти тогди пмсати будеш і називати зрадником!!

~~
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Не розумію, як то у мадярському Берегові/Береґсазі могли допустити таке свинство. Де був голова города? Де були мадярські організації? І навіть цигани, і ті дримали! Це ж і їх стосується. Тими факелами треба було штук 20-30 нацюків на місці спалити/знищити, бо не хотять сидіти за перевалом у Бандерштааті. Тоді би непоявлялися більше. Так як гонведи сотнями винищували січовиків і кидали в Тису, так і Сволоту треба знищувати, бо колись приходили лем із факелами, а нись уже і в камуфляжках. А що далі? прийдуть з машіненґеверами? Це озвіріла галицька нація, яку добрим словом не зупиниш. Проти них потрібні рішучі дії.

МС
Микола Староста (Жалива)

Брешуть пси,а не Жалива...

М(
Мисливець (у прозі)

Миколо, ти визначся! То ти націоналістів не любиш, то проганяєш всіх зі «своєї» землі! А далі, що найбільш цікаво, валиш все на комуністів. Вони ж проти тебе – ангели! Миколо, Миколо… Запам’ятай синку, писати, як і брехати – треба вміти. А це – не твоє! Я про перше… Так що, як в тій пісні співають: «Не тратьте куме сили, опускайтеся на дно».

М
Мисливець

Роздуми Де ж та дорога, що веде до Вербовця? Нема її з Олешника й Вілка. Мабуть її проклали в стороні, В далекій звідси київській землі. Бо пролягла крізь гори та лани, Під стіни Ради, мов землі дари.

МС
Микола Староста (Жалива)

Пане Алмаші з Вербовця, Жалива ваші гроші не крав тай до влади ніякого відношення не має. Та знаю, що до Вербовця зробити дорогу просто дорожники не встигли,напишіть офіційний запит нардепу Бушко,а я до того ніякого відношення не маю.

A
Anders

Жаливо, і я - русин. І русини живуть від Попраду по Кавказ.

A
Anders

Із теми Карпатської України та Берегова перейшли на особистості - До Жаливи. Капець публіка. P.S. А ти, Жаливо, популярний. =)

МС
Микола Староста (Жалива)

Я русин і це моя нація та наша землі,а ваша там за горами.

ІВ
із Вербовця Алмаші

Я угорець,мені Свободи не треба, політику не люблю. Но най би нам Жалива упувів правду, кой увін вшитко знає, коли у нас до села дорогу відремонтуют. І із котрого боку май скоро начнут, із Вілка ци із Олешника? Бо правду чоловік перед тим писав, усьо село гудит, що наші гроші дись по путі пропали. Наперед КСЕНЕМ СИЙПЕН.

М
Мисливець

Важкий ти на підйом, Миколо, Я ж і писав, що думаєш ти кволо. А течії – є у ріки, В людини мають бути лиш думки. Бажання ще і прагнення, і мрії, І кимось не розтоптані надії. Націоналізм, повір, це річ чудова, Це ідентичність, звичаї і мова, Це корні наші й наше майбуття, А шовінізм - це біль і забуття.

МС
МВС-9-та стаття

Жаливо заспокойся, за цей місяць доплати не буде. Ледве для штатних працівників наскребли.

МС
Микола Староста (Жалива)

Мислителю, за свою позицію та думку за мотузку чіпляли та за грати кидали саме комуністи. nationalisme має різні течії, є там щось і хороше, якщо воно не принижує інших та не принижує інші національності.

М
Мисливець

Андерсу. Я й сам не вмію. Це все під настрій.

A
Anders

Я, чесно кажучи, дякую Мисливцю за такі рядки. Сам не можу, на жаль.

М
Мисливець

Анчару Доведеться запатентувати винахід - рифма відбиває бажання у дурнів до дискусії. Створюється ефект маленького прояснення в голові. Шкода, що не на довго!

А
Анчар

Мисливець креативить:)))

М
Мисливець

Постійний гість і коментар Жалива – Ерзац від української кропиви, Трактат тут філософський написав, А сам, сердешний, і не думав, не гадав, Що «націо» – хороше слово, Нема потреби розшифровувати кволо, Він повторив агітку комуністів, Доволі кепських управлінців та лінгвістів. А шовінізм, чим тут грішать писаки, «Просить» мотузки або мінімум – за грати.

МС
Микола Староста (Жалива)

Всякий націоналізм є - зло, всі ми від одного Господа, всі ми маємо право на рівне та достойне життя, незалежно від національності. Якщо хтось себе вважає вищим з іншого, це є гріхом. Правда є люди, які ходять до церкви та моляться Господу і в то же час, принижують інших, вважають себе місією та вказують іншим, як їм треба жити, кого любити, що їсти і так далі. Хто дав Вам таке право?

М
Мисливець

Римую ті рядки для того, Аби дійшло і до тупого, Що ви всі сироти в країні - Угорщині чи Україні. І Єврозона не для вас, Як не підходить рибі квас. Ви голодранці, а чому? Бо вас стравили, як чуму, Коли злодюгу обирали, Всіх між собою пересрали, Аби запхати на престол Вовою Пукіним обгризений масол. Тож кричите, що ви - не українці, А зовсім з іншого ви плем’я проходимці. А посягаєте на вічне, на святе, бо правду пише тут Місцевий, Пройшов той час для вас щасливий, Коли ви гнобили людей, Ганяли їх немов коней.

МС
Микола Староста (Жалива)

Коли у когось нема аргументів, переходить на погрози або на якісь інші теми.

A
Anders

Жаливо, або ти робот Бушка, або ти не хочу ображати, бо скоро піст. Будь добрий, відповідь на запитання.

МС
Микола Староста (Жалива)

Треба нам закарпатцям ставати націоналістами та боронити наш край, від усякої приїжджої пропаганди націоналізму та шовінізму незалежно звідки він іде .Віками народи на Закарпатті жили у мирі та злагоді, будемо жити так і далі. Скільки галичан приїхало до нас, між іншим багато з них сидять у кріслах керівників але наш народ на це дивиться на це спокійно. Комусь хочеться запалити факел міжнаціональної війни на Закарпатті але з того нічого не вийде.

Ж
Жаливі

Микуло, нахрен міні ся здав твуй Куцин, давай продовжимо про контрабанду Бушка і дороги на Виноградовщині. Не хочеш, та про сисе уже діточки у садиках Сивлюша говорять, як і про засновнику базара та несостоявшогося мусорного полігона. Мішку Довжанина зазвідуй, лем не можуть нич упувісти діточки із бувшого сиротинця, бо сте го закрили. Ци знаєш чого русинський рух не розвиваться, який би може й муг бути противовагою Свободі. Бо там много так званних Прем"єру і Президенту і самозванцю таких як ти, акі пожирают фондові гроші що поступают на розвиток Русинського двіженія. А саме головне, тко ся розуміє, тот добре знає що ще старе КГБ вас вшитких завербовало саме для імітації Русинства і недай Бог його активізації. Так що ти гроші получаш і уд Фонду і уд Служби і пиздиш що ти великий русин. Я з тобою спілкувався і не раз, ти даже по-старому русинському і говорити не можеш. Але ліпше давай, як каже ваш Шерегій про контрабанду і дороги Виноградівщини і іще коє що цікаве.

А
Анчар

Нуууууууууууу.... Жалива загнув... Це перший президент Карпатської України - запроданець? Думай, што пишеш, чоловіче.

М
Місцевий

Ну що мадярони, засрали? Я іще тулько коментарів на сьому сайті не читав, з дня йоно заснування. Не думайте що я Галичан люблю, муй дідо незадарь лінію Арпада строїв, айбо несудилося. То що зробила Свобода, треба було май скоро, бо ви фійовчики зажралися. Яка би влада в области не була, усі із вами заігрували, начинаючи уд Устича кончаючи Балогом і Ледидом. А ви тим ся користували, пизділи про якісь нацменшини і лізли на голову. Правду уже кось там писав, наших прадідів ви насилу заставляли говорити по мадярськи, бо хліб мадярський їдять. То ви тоді чого не говорили про демократію, що наші діди не були нацменшинами і не мали права на самовизначення, а ви їх пендриками били, збиткувалися. Тото вам забути не мож, я так своїх онуків учу, увідівісь мадяра, раз му морду набий, а пак му руку подай.

A
Anders

Мисливцю, оплески Вам за гарний і актуальний вірш. Лашкун Вал, свободівці здебільшого - це провокатори.

RV
Rusyn Val

2Anders І ви гадаєте що відморожені нацюки із Свободи на приблизять до цивілізації?Блажен хто вірує.

RV
Rusyn Val

О!Видко Микола залляв вам фатьвы сала пуд шкуру, кiдь опускаєтеся до погроз.Кроме палити памятникы то ходити з факлями ще щось можете,легінота за...ана?Хотя,кому я говорю,у люмпена Куцина і шестьоркы не можут быти ліпші.

М
Мисливець

Про що тут спір? Нема резону! Хто більший мадяр чи русин? Німі ви люди, мов худоба, Тому не гавкайте з-під лоба, І не кричіть хто ворог – друг, Не верещіть про все навкруг! Вас мають, мов дівок з панелі, За двісті гривень, - не з кишені, А з ваших, недоплачених зарплат Та грошей, що крадуть ще в немовлят. А ви – дурнії, між собою, Мов та полова під водою, Державу хаїте за те, бо ненька розуму не дала, А далі все, як у вандала: Хто б’є по пиці – друг сердечний, Хто вас боронить – ворог ґречний! Нема вам долі й майбуття, Бо ви лиш гідні забуття.

СЖ
Свобода Жаливі

Микуло, заткай писок, бо слідуючу ходу ми заплануємо у Виноградові. І зупинимось біля кожного об"єкту, що зведений Бушком за рахунок котрабанди. Список маємо. Плюс до того, на мітинг запросимо жителів Вербовця, Олешника, Підвиноградова, Матієва й Пушкінова, й в їх присутності спитаємо тебе куди подів Бушко гроші що були виділені на ремонт дороги по їхнім селам. Зараз тути й автобуси не їздять. Гарантую тобі, що люди як узнають правду, на місці зроблять самосуд. А факти є.

A
Anders

Лашкун Вал, Україна буде цивілізованою державою лише тоді, коли усі - від мала до велика, від низів і до верхів, будуть виконувати Конституцію України, а також Закони України. До тих пір Україна не стане такою, на жаль.

RV
Rusyn Val

Україна і так по "московськи"говорить.Відносно галичан - як казав мій дід - "голі,босі за вто у вінку(з ідейов)".Нам з націоналістами-уродами не подорозі.Не можливо на многонаціональному Закарпатті преферувати якусь одну,виняткову(по сволотівськи - титульну) націю. А те що уроди зі Сволоти напали на туристів з Угорщини ще аукнеться.Взагалі екстремістам місце за гратами.Це в нормальній, цивілізованій державі.Тана жаль, це утворення ,яке називаєть Україна,ні нормальнною ні цивілізованою державою, назвати не можна.

A
Anders

Лашкун Вал, 1000 років кордону на перевалі зробили своє, але завдяки цьому ми - закарпатці, зберегли праслов'янські і, зокрема, праруські (праукраїнські) мовні та культурні риси. І нам Україна має ще дякувати, бо якби не ми з галичанами, то Україна давно вже би по-московськи говорила. Жаливо, ти вже давно продався регіонам, а також таким діячам, як Миронов і Дронов, які є такими "русинами", як я індіанець.

МР
май русин

Но, неборе, ти точно сплошна патологія :))

МС
Микола Староста (Жалива)

Історія,як колесо - крутиться.Все повторюйся,тільки змінюється час та люди. Не підтримали корінні закарпатці у далекому 1939році галичан,як не підтримають і зараз. Як тоді була купка продажних закарпатців на чолі з Волошином так і зараз є невеличка їх частина. Якась патологія недовіри закладена у нас до тих людей,які приходять із за гір.

К
корінний

Це не бандерівці, а нормальна патріотична молодь, яка нагадує нам, що наша доля в наших руках, а не в великоросійський і великомадярських. Чи ви забули, за кого мадяри мали століттями ваших дідів і прадідів - за бидло і руських свинь.А в 39-ому з таких же хлопців випускали кишки на Красному полі і топили в Тисі.А ви стоїте за свої ж гроші за мадярським паспортом...

МС
Микола Староста (Жалива)

Два напади на угорців вчинили свободівці в Ужгороді - http://transkarpatia.net/

RV
Rusyn Val

2Anders Ви повторюєте одні і теж стереотипи.В часи Духновича не були фаріони з тягнибоками,не було і нацистської ідеології ВО Сволоти.В моді був панславізм.Наскільки це було не життєпридатне показав час.Я не обговорюю що у нас з галичаними є спільне корінння.Воно є - словянське.Далі - все від лукавого.1000 років ми жили по різні боки перевалу.На наше ,закарпатців,нещастя ,Сталін нас дав до купи.Результат бачимо - факельні походи дебілів з-за перевалу в стилі SA,вандалізм,сіяння міжнаціональної нетерпимості.

А
Анчар

Боже-Боже... Сваритеся... А регіонали на виборах в області перемагають. Коментарі зайві.

RV
Rusyn Val

2Istvan Люмпени кому ліпше зробили?Бидло є і буде лиш бидлом.Ганьба закарпатській міліції!

A
Anders

Rusin, корінний закарпатець-русин і є українцем, бо і галичани є русинами. І закарпатці є господарями своєї землі. Не Балоги, Тягнибоки, комуністи, москвофіли і мадярофіли. А ми - корінне населення краю, русини, котрі мають тимчасову й сучасну назву - українці. Але ми повернемо собі цю назву. Лашкун Вал, русини Галичини й русини Закарпаття мають ой як багато спільного. Навіть Духнович чимало друкувався у львівській пресі (чого варта лише "Зоря Галицька", у якій він був активним дописувачем).Галичани добре знали, що тут відбувається, і ми знали, як з наших братів поляки здирають шкури. А Ви не спекулюйте на наших етнонімах. І повірте, що чимало галичан хочуть гордо себе називати русинами. І не лише галичани, а й нормальні свідомі свого походження наддніпрянці, слобожанці й закарпатці. Доказ цьому є ще й те, що на Галичині й Буковині одне з найпоширеніших прізвищ - Руснак.

RV
Rusyn Val

2Anders Маєте правду.Лиш забуваєте додати що русини подкарпатські мають спільного з русинами галицькими менше, ніж лужицькі серби з сербами балканськими.Але і одні і другі - серби. Факти я не перекручую.Сталіну галицькі ура-патріоти мають памятник покласти - інакше були-би до сих пір колонією Польшчі - Кресами віходніма! :-))

МС
Микола Староста (Жалива)

май русин, най твій дибанутий Диба удкриє статистику уткіть у нього уті числа, а дале най штось пищить. Тай де ти відів ош я писав матом вать якось паскудно,нашто брешеш.

A
Almos

..."az esti orakban emlekeznek a Verke-parti varosban „Vaszil Hrendzsa-Donszkijra, Karpatszka Ukraina resztvevojere es kronikasara, aki a beregszaszi ukran gimnaziumban tanult es alkotott". A programpont egyszerre tobb szempontbol is zavarba ejto, mindenekelott azert, mert a Maramaros megyei Okormezon szuletett es Pozsonyban elhunyt iro soha nem jart gimnaziumba. Az elso vilaghaboru utan haromeves kereskedelmi akademiat vegzett a Wikipedia szerint. Elete legnagyobb reszeben banktisztviselokent dolgozott, a Karpatszka Ukraina kikialtasat megelozo idokben Ungvaron, ahol a rendszervaltast kovetoen emlektablat is allitottak neki. ..."Beregszasz soha nem volt Karpatszka Ukraina resze, s jelentos reszben Huszt es Voros-mezo hosei sem errol a videkrol kerultek ki". "Karpatalja nem Ukrajna!!! Vilagos?!" U.I Aki nem erti hasznaljon Google forditot :D

R
Rusin

"Пам'ятай чужинець – тут господар українець!" Тобто , корінний закарпатець, в роду якого русини, мадяри, шваби, словаки не господар на своїй землі, на якій живемо століттями?!! Ми ще й чужинці?!!! Пиндилюйте лем, хлопчики, до себе за перевал та там ходіть із факелами, доки Лемберг не спалите. А сюда не лізьте, бо другий раз можуть і писочок уфляцкати.

МР
май русин

Завто, ош Диба укиряв сисю агентурну бидломасу з ї тупостьов, матами ай патологічнов ненавистьов до Украйини на сись мукачівський сайт, на його сайтови даже нись, у виходний, на тисячу відвідувачу бульше, ги туй. А Жаливі нішто ся і рипати: на його притулкови для пацієнту Береговського коргазу посіщаємость - нула.

I
Istvan

Украинские нацики венгерских школьиков (7-8-классников) били в Ужгороде, сорваввши с них кокард. Приехали дети из Венгрии, посещать памятник Петефи, и грекокатолицкий храм.

A
Anders

Лашкун Вал, русинами себе й галичани звали. І не перекручуйте факти, будь ласка.

М
Мисливець

Коментаторам і "демократу", Що забув повтирати собі ср...ку! А вона, аж із сайту воняє І подібних йому притягає. Прочитав. І шкода мені стало, Що це бидло Державу дістало. Бо нема там ні думки, ні глузду, Він лиш блеє мов цап на капусту. З його слів зрозумілих - лиш мат, Вже готовий у ВР депутат. Отже все зрозуміло мені, Ми з такими - по шию в гівні. Навіки!

RV
Rusyn Val

2Anders Де українські історичні землі?Де би била Україна як-би не пакт Молотова-Рібентропа?Ак-би не апетит Йовшки Сталіна на Буковину і Закарпаття?Як-би не подарунока Хрущова - Крим?Київ і околиці? До речі - мій дід був РУСИН,русини-українці за перевалом.Там і "етнічні землі" "титульної нації" знаходяться.Провокаторам-нацюкам - туди!

Г
Георгій

Дуже шкода, що в нашому краї ще таке можливо. Тут з поконвіку жили мирно і дружньо українці,росіяни,угорці,поляки,словаки,румини. А зараз ці політичні націоналісти для своїх рейтингів хочуть народ наш один проти одного направити. Да пішли вони туди від куди прийшли.

П
пппапа

свободівці,то якісь єбануті люди!

МС
Микола Староста (Жалива)

Диба сам ті коменти і пише:)))

A
Anders

Лашкун Вал, угорські землі - це сучасна Угорщина. І наші діди-прадіди - русини-українці та інші нації Закарпаття, сотнями полягли за волю від мадярського ярма. А коли мадяри прийшли, то з поляками святкували створення польсько-мадярського кордону, який знаходиться на україно-руських етнічних землях.

RV
Rusyn Val

Так шагом марш на дибанутий сайт - там всі нацюки-однодумці збираються.А хто не нацюк - так того Диба забанить. :-)))

O
ogon

Фу, зайшов у цю коментовану клоаку - як у гівні вимастився. Цей сайт перетворився на Репортер

RV
Rusyn Val

Показово ЯК обговорюють ану новину тут і на "дибанутому" сайті стрийського прийшляка - Диби:там після управління коментованням в "ручному режимі" аж 4 коменти.Дибанутий сайт став оплотом нео-нацизму в нашім краї.І ясно звідки "роги ростуть" - з Галичини.

RV
Rusyn Val

Взагалі,що за дибилізм з тим "покаянієм"?Покаятися перед ким?Перед не існуючою Чехословацькою Республікою?І за що?За те що угорці спробували повернути свої землі,землі святостефанської корони?І заплатили за те страшну ціну - сотні тисяч мертвих на полях II світової війни,зруйнованою до фундаменту країною,сотнями тисяч репресованих, і так далі?Схаменітся нацюки,бо ведете до тупика ізоляції.Югославія нічого не навчила?Галичани вже один раз зпровокували кровопролиття в 1939 році,а як припекло так порозутікалися по Європі.І тепер історія повторюється?Бо ті ,в "камуфляжі" в перших рядах берегівської провокації, на миролюбивих закарпатців не схожі.Це піддержка люмпена Куцина з-за перевалу.

М
мкчв

Они лем поночи ходять, і зненацька, аби їм звизди не дали. Шановні свободівці! Всі задуми такого роду втрачають суть вже на стадії самого зордження, бо тут мало не той контингент де можна спровокувати подібні ситуації... А вигуки типу "Берегово – українське!" - ну не смішіть! Та школота нехай спочатку історію почитає. СВОБОДІВЦІ - ВИ МАРИТЕ (БРЕДИТЕ)!!!

П
Пітьо

Земляки ! Не нервуйтеся, і не ображайте один одного. Бо саме ЦЕ є цілью "свободівців-зайд" і їх "фюрера" Тягнивола. Що віл, що баран - мізків нема. Їх місцевий "шестірка" проживає (поки що) у Берегові. Куплені сопляки-западенці після ходи повтікали за гори а він ТУТ. Робіть висновок (а що роблять з зрадником-провокатором). А "западенці" нехай набирають в дорогу побільше провіанту і санітарних мішочків, коли будуть своїми "бусиками" їхати до своїх заробітчан через угорський кордон - угорські митники і прикордонники нагадають їм про "польський сервіс" (хто ПАН, а ХТО залишився БИДЛОМ ). Та і самим "свободівцям" час порахувати у СЕБЕ у Львові - скільки "свідомих" вже отримало "Картку поляка".

RV
Rusyn Val

Дай собі покуй Миколо,нашто нагнітати ситуацію?Ти мене знаєш,я тебе знаю,а што то за звірка така "демократ" ми не знаєме.Най ся раз увін укаже што за чоловік,тогди мож і говорити з ним.А так,май мало меригуйся з анонімом.

МС
Микола Староста (Жалива)

Rusyn Val, скажи Демократу хто такий Жалива,якось не зручно давати сам собі характеристики:))

RV
Rusyn Val

Мдаа ... повезло "сволотівцям" - ніхто від них такої наглості не чекав.Тому : 1 - 0 про ВО Сволота. Та думаю що це було продумано з їх сторони.Вірогідно що угорці слідуючий раз організуються і дадуть відсіч.

Г
гуцул

політики зараз каву пють , а на цьому сайті. як та псота ся гризуть.....СЛАВА УКРАЇНІ.

М
марія

Що тут казати - у кожного своя думка, і кожен, по-своєму,правий. Ми звикли до того, що нас не поважають, не рахуються з нашими традиціями, культурою...Ми звикли, що треба терпіти, і при цьому думати про свій добробут, про своїх дітей, батьків. Тим часом ,поки ми - закарпатці(незалежно від національності) зайняті роботою, родиною,за нашими спинами наші з вами вороги роблять грязну політику, борючись за нашу територію, за працьовитий народ,над яким можна знущатися.Нам потрібно вже навчитися відстоювати свої інтереси, визначитися з тим, чого ми хочемо, і заставити владу працювати в наших інтересах. (І, звичайно, не продаватися за 100-200 грн.)

П
Пінхед

Свободівці молодці, все зробили зашибісь! Хай роблять так ще і ще і ще! Цим поможуть нашим людям зрозуміти, що пора вже відділятися від України, бо Київ добра нам не більше несе, ніж несла Москва чи Будапешт.

A
Anders

Багато хто винний нам. На жаль, треба і нам визнати свої проваини за те, що ми щороку голосуємо за одні й ті ж обличчя бандитські, які нашу державу привели до занепаду. Шкода, що нема у нас таких харизматичних і яскравих постатей, як Августин волошин, Михайло Грушевський або ж Ярослав Стецько. Шкода, що ніхто не слухає слів видатних постатей культури, як Олександр Духнович, Ірина Невицька, Василь Гренджі-Донський, Михайло Лучкай, Івана Пастелія, Андрія Бачинського, Діонісія Няраді (бачваського русина-українця) і т.д. Не треба робити нам одне й те ж. І не продаватись ,і не піддаватись на дурниці, які роблять влада і так звана опозиція, включно з Балогами, які можуть наш край файно продвати. І себе у тому числі.

TA
to A

Ваші слова нагадують мені слова багатьох представників еврейського світу..перед якими всі мають каятись....всі у всьому винні....все...шановний..нема вже місць таких. все зайнято, не треба нікого винити а самим працювати над собою..

A
Anders

Нема за що, Демократе. І, будь-ласка, подивіться фільм "Срібна Земля. Хроніки Карпатської України.". Я впевнений, що він Вас трохи просвітить. Він є у вільному доступі в усіх відеохостингах.

Д
ДЕМОКРАТ

ШАНОВНИЙ "А" літературА та товариствА у східній Словаччині рзвиваються за свій рахунок і допомги не від кого (особливо "Свабоди") не потребують

Д
ДЕМОКРАТ

Шановний "А"! Дуже дякую. Пробачте за турбування.

Д
ДЕМОКРАТ

А ХТО ТАКИЙ ЖАЛИВА?

A
A

Демократе, Будапешт має покаятись за злочини перед Карпатською Україною - Підкарпатською Руссю за сотні вбитих січовиків, які пролляли кров за нашу землю. Поляки не вибачились за Галичину, росіяни й надалі штурмують Дніпровські береги, знаходячись з євреями при владі. І їм усім вигідно нас розсварювати - один україно-русинський народ від Карпат і до Кавказу. Шкода, що ми на їхні провокації піддаємось. Не піддавайтесь. Бо спражні націоналісти поважають інші народи, а не провокують. краще би зайнялись фінансуванням нашої літератури та товариств у східній Словаччсині (Пряшів, Свидник).

Д
ДЕМОКРАТ

Anders з Вами згоден. А в чому має заключатися покояння Будапешта перед "Свободою" ? Хтось поясніть. Може ЗакарпаТиць?

З
Закарпатиць

ДЕМОКРАТ Ти дибіл???Я писав дись, шо я за "свободу"??? Я вижу ти читати не знаєш...бидлятина...

Д
ДЕМОКРАТ

Anders з Вами згоден. А в чому має заключатися покояння Будапешта перед "Свободою" ? Хтось поясніть. Може ЗакарпаТиць?

Ч
читач

Ви що залякуєте людей?Тепер всі вже вам мішають, но чомусь не працюєте на закарпатті, а їдете заробити гроші в Чехію, Польшу, Росію, Італію і т.д.Звідти вас ще не женуть, і не кажуть, їдьте на ваше вон....закарпаття, а дочекаєтеся "герої україни".Як вм не ганьба ,ви продажні.

М
Мишко

При всій повазі до ідей "Свободи", та не варто було очорняти память Карпатської України "ходами", на етнічній угорській землі, це така ж неповага до місцевих мешканців, як і "хода" комуняк на 9 березня у Львові... сумно (((

З
Закарпатиць

ДЕМОКРАТ Та ти чоловіче реально хворий

A
Anders

Шановні люди, не сваріться між собою! Зізнаюсь чесно, я - корінний закарпатець, який народився й живе тут. І можу говорити спокійно на різних діалектах. Свобода - нен націоналістична сила, це псевдонаціоналісти. І ми, українці-русини, не маємо піддаватись на провокації. Це типова провокація. І вони цим вчинком осоромили пам'ять Героїчного чину Підкарпатської Русі - Карпатської України. Мені шкода Волошина, який на невідомій могилі під Москвою вже декілька раз в день перевертається від дурних провокацій Балог, Тягнибоків, Сидорів, Жупанів, Гецків та Жалив. Усі вони однієї масти. А Ви, люди, побільше читайте наукової літератури і не піддавайтесь на провокації. Я за мир!

Д
ДЕМОКРАТ

Шановний SakkAll Meer'ofLove! Тих бидлоїдів нам не заганяють, а направляють нас виховувати кого ми вибрали. В даному разі ТягниСрак і Яйцеунюк. А винні в цьому і ми самі. Виборці.На жаль

Д
ДЕМОКРАТ

Ясно, що ти зі здоров"ям не дружиш. Твої цимбори уже писали. Майже коли мати тебе родила. то ти з п изди випав. Ось дибілом і залишився.Урод

SM
SakkAll Meer'ofLove

Мдя, таких бидлоїдів із червеними очима без знань історії заганявуть до нас розказувати ко ми є... Вон свободу, нацистам у нас не місто. Ми ся й так усі добре розумієме у нас на Срібнів Земли...

З
Закарпатиць

ДЕМОКРАТ читай вніматєльно усі мої коментарії дебіле!!!

Д
ДЕМОКРАТ

Но і чому якийсь тупорилий полячище Вовкунович повинен тут керувати і вказувати як нам жити. На хер його за перевал в схрон.Нехай там керує своїм бидлом

.
.

ЗАКАРПАТТЯ НІКОЛИ НЕ БУЛО УКРАЇНОЮ! ЗАКАРПАТТЯ - Є ЗАКАРПАТТЯ! Karpatalja Ukrajna SOHA NEM VOLT! Karpatalja - IS Karpatalja! ЗАКАРПАТЬЕ НИКОГДА НЕ БЫЛО УКРАИНОЙ! ЗАКАРПАТЬЕ - ЕСТЬ ЗАКАРПАТЬЕ!!! TRANSKARPATIEN NIE Ukraine! Transkarpatien - IS TRANSKARPATIEN! Transcarpatia Ucraina nu a fost niciodata! Transcarpatia - IS Transcarpatia!

ДМ
Др. Мальтус

"Пропал калабуховский дом" (с) З одного боку, кожен п"ятий в Берегові вже нині циган, а через 20 років буде кожен другий. З іншого боку, завдяки таким акціям, чуждим місту, але які охоче розкрутить "ОРТ і прочая", Берегову зроблять додаткову антирекламу. Ну, й чого добився цією акцією пан Вовкунович, якій переїхав до міста з такої діри на Львівщині, що не дай бог? Одне радує - бійки не сталося. Пройшлися ряжені несмішним карнавалом - і по домах...

Д
ДЕМОКРАТ

Хлопці Закрпатці!!! Об"єнуймося разом, поважаймо один одного! Тоді ми СИЛА! А такі як ЗакарпаТИЦЬ не з нами!То бидло. Щось від нього "свабодівцями" бздить. Закарпаття для всіх розумних вільних ввічливів культурних людей, а бидло ГЕТЬ з Закарпаття

З
Закарпатський

СРАНІ НАЦИСТИ,ВАЛІТЬ ДО СЕБЕ НА ГАЛИЧИНУ! ЗАКАРПАТТЯ НІКОЛИ НЕ БУЛО УКРАЇНОЮ! ЗАКАРПАТТЯ - Є ЗАКАРПАТТЯ!

Д
ДЕМОКРАТ

Шановний Istvan Skoran! Згоден з Вами на всі 1000% !!!!Почав з ними спілкуватися давно і вивчив от і до. Продажні підлі люди. Навіть між собою.

М
Мітько

НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ! НАЦИСТИ ГЕТЬ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ!

Д
ДЕМОКРАТ

Закарпатиць! А ти виявляється ГУКАН з Полонини.

IS
Istvan Skoran

погані люди від поганих лідерів. не має різниці москаль, китаєць, араб, жид, мадяр,німець, словак ітд. всі люди, стають поганими від політики, своїх лідерів, інтересів лідерів. но галичани унікальні вони виключення я ще доброго не бачив вони без лідера підлі.

Д
ДЕМОКРАТ

Шановний Закарпатиць! А ти так і невідповів. Чому не їдеш пахати на Галичину або по Україні? Цимбори у Росію, ти у Європу. А хто на Галичину?

Д
ДЕМОКРАТ

Шановний Закарпатиць! А ти так і невідповів. Чому не їдеш пахати на Галичину або по Україні? Цимбори у Росію, ти у Європу. А хто на Галичину?

З
Закарпатиць

Корчі іди нахуй неадекват.

У
уйко

суєту вигодно робити між нами народами в Закарпатті Власті Ригго Анальній Кацапській Власті Конюха Баранинського і його холуям бо ми маєме ся сварити а уни крадуть гроші із дорогі із землі і будують Золоті Гори Ранчо !!!!!Не Ведімся на такоє

К
Корчі

Закарпатиць троль 80lvl...Не пишіть йому!! Ото вшитко москалі винуваті...Ти дебіле забов ще за жидів....гута би тя побила...курво!!

P
pisto

інтересно кому вигодно робити суєту між людьми. і як після таких факельних походів будуть дивитися на нас у світі.

З
Закарпатиць

ДЕМОКРАТ Од того шо у 50роки у паспорті мош боло написатися русином легше нико не жив. А із-за мацкалів ми щас у складі України, плюс наглі,в очі скачуть, они спиздили од України історію, питалися гнобили український народ, а із-за того галичани тепер на Закарпаття лізуть.А на войні мацкалі якоє тут паскудство робили, насіловали закарпатський народ, всьо розвалили і розкрали. А пахати я у Росію нигда не поїду, я сторонник Європи і вобще до чого бов сий твій коментарій???Я галичан не защіщаю, наоборот, я протів галичан і мацкалів.

І
Індивід

СТАДО...

Д
ДЕМОКРАТ

ШАНОВНИЙ Закарпатиць ! А чого ж їдеш пахати обо в Євросоюз, або в Росію. Попробуй пов"ябувати у Галичан!!! Ха-Ха. Слабо?

Д
ДЕМОКРАТ

Шановний Anders! Повинен Вам сказати, що Вам я б запропонував трохи почитати історію і розібратися. Як Ви пишете винні в росколі і москалі. Так що я Вам хочу прояснити. Раджу Вам розібратися з декількими Земляками.А Москалі завжди підтримували русинів. Раніше (при москалях) навіть в паспорта в графі національність було написано РУСИН (50-ті роки). Так що маєте тему для роздуму, якщо у Вас є щось сіроє в голові.Не ображайтесь

З
Закарпатиць

ДЕМОКРАТ ООООО незнаєте ви кото такі мацкалі.Паскудний народ,се всьо із-за них

Д
ДЕМОКРАТ

Шановний Anders! Повинен Вам сказати, що Вам я б запропонував трохи почитати історію і розібратися. Як Ви пишете винні в росколі і москалі. Так що я Вам хочу прояснити. Раджу Вам розібратися з декількими Земляками.А Москалі завжди підтримували русинів. Раніше (при москалях) навіть в паспорта в графі національність було написано РУСИН (50-ті роки). Так що маєте тему для роздуму, якщо у Вас є щось сіроє в голові.Не ображайтесь

З
Золі

Кіть так діло піде та *сводовці*скоро будуть як*піряші* по Берегові ходити І ко неговорить по українски та гу---цю копкати-а ви розглагольствуйте туй.

Н
Неймар

а організували цю всю пародію на похід, приїжджі із Стрия та Львова.

A
Anders

На Берегово не треба йти. Це етнічна угорська територія. А на Ужгород і Мукачево варто йти. Шкода, що ми - українці, покинули нашу колишню назву - русини. А то знаходяться повно провокаторів, зокрема, серед свободівців і москалів, які роз'єднують один народ. Мені буде цікаво, як Ви будете говорити, коли на наступному з'їзді русинів у Мукачеві буде присутня партія "Родина" з Одеси. З мацкальськими прапорами.

IS
Istvan Skoran

про політиків, яких називають закарпатцькими: коли чую що наші депутати за ради закарпаття працують в ВР то стає смішним на фоні подій з навязуванням нам галицького інтелекту та менталітету. не риба, не мясо наші політики, навіть ніхто не сміє рота відкрити в часи не визначенності, або по планам має стати анархія, яка дасть можливість нашій незалежності?! гра дуже небезпечна з народом

Н
Неймар

Ви не бачите що хто там зібрався?сопляки 15-16 річні складають основну масу.немає їм чим зайнятися.

Д
ДЕМОКРАТ

ОБЕРЕЖНО! НА ЗАКАРПАТТІ НЕО-ФАШИСТИ "СВОБОДІВЦІ". ГЕТЬ ПРОДАЖНИХ З ЗАКАРПАТТЯ! МИ ЗА СПОКІЙНЕ ДРУЖНЄ ЖИТТЯ. ТАКІ ТУПІ ДИКУНИ НАМ НЕ ПОТРІБНІ. Та вони один одного ненавидять. Вони скоро один одного повбивають.Де Народний Рух? Розвалили.Кожний хотів бути керовніком. Де славна Наша Україна? Нас багато нас не подолати. Ось і не змогли поділити партію. Знов просрали, Де ділась "Батьківщина"? Повтікали любі друзі, а приєдналися друзі з Тягнираком та Яйценосом. Надовго? Тому і не видно Віталія з ними. Йому ганьба, що він розумний допустив помилку і трохи підтримав цих жидовських виродків. Євреїв я дуже поважаю,Вони виїхали, а це жиди. Наші жиди. Таких туда не пускають. Вони там не потрібні

А
Аналітик

Якщо уважно прослухати запись бандер-маршу в Берегові, то досить чітко прорізаються слова схожі на Ратушняка. Вони едентичні з тими вигуками, коли вони з Балогою проводили революцію в Ужгороді. Це після Авангарду, перед Білим Домом. Послухайте!

Р
русин

галичани, русини,росіяни, мадяри, поляки та інші не дайте посварити себе, тільки разом ми чогось варті, не ведіться на різних "доброзичливців", які і свята та жалоби для розбрату використовуютьі збоку сміються, коли ми сваримося.

З
Закарпатиць

Свободовці я вас розумію, мацкалі паскуді нагліють, Україну асимілюють, но хулі ви на Закарпаття претеся???Ви самі як мацкалі поступаєте, лем ассимілюєте мирний народ Закарпатський!!!Свої мітинги устраюйте на Галичині і на Надніпрянщині!!! а удціть нахуй пиздуйте і не нав"язуйте свою культуру нам!!!

З
Закарпатиць

333 ГОВОРИТЬ ПРАВДУ НА 100 ПРОЦЕНТІВ!!!!!!! ГАЛИЧАНИ І МАЦКАЛІ ПИЗДУЙТЕ НАХУЙ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ!!!!!!!!!!!!

3
333

Коли мені кажуть "свободівці" (з маленької букви), що я "козак", що я "маленький українець", то мій дід-прадід, який тут жив споконвіку перевертаєся в гробі. МОЇ ПРЕДКИ НЕ БУЛИ КОЗАКАМИ І УКРАЇНЦЯМИ, НЕ НОСИЛИ ЧУБА, НЕ БУЛИ ЖЕБРАКАМИ-ГОЛОТОЮ, І НЕ РОБИЛИ РОЗБІЙНИЦЬКИХ НАПАДІВ НА СОСІДІВ, А ЧЕСНО ЖИЛИ І ПРАЦЮВАЛИ. і В МОЇЙ КРОВІ (КОРІННОГО ЗАКАРПАТЦЯ) ТЕЧЕ КРОВ І МАДЯРА І ЧЕХА І РУСИНА, НО АЖ НІЯК НЕ ГАЛИЧАНИНА.....

З
Закарпатиць

Треба мацкалів і свободівців гнати із Закарпаття. А Закарпаття одсоєденити од Укрїни, об"єднати у автомомний край Подкарпатська Русь і присоєдинити до ЄС.Бо лем у Європі буде нормальноє життя.

О
отрута

смерть вонючим ебаным полякам

KA
Karpatalja a magyaroke

Szegyen ez az egesz Ukrajna.... XDDDD Ketyeg az oratok szvobaodasok,jobb,ha rajosztok....

Д
ДЕМОКРАТ

От ми тут ображаємо один одного. А чому, за що? Як би ми зустрілися особисто, то впевнений - порозмовлялиб, випили, закусили, розкуририли трубку миру и було б все гаразд. А тепер якась тварина-блядь кинула кістку між нами. Гризиться! А винними я рахую в даному епізоді керівництво БЕРЕГОВА. Сітуація вийшла з під контролю. Це моя думка

IS
Istvanu Skorani

Про якого консула ти пишеш? Ледида ще губернатор, консулом може ще й не стати. Він, в час коли в області робились такі безчинства, ліжатися втік на Березнянщину. Тай іще прокурорів з собою забрав. Де були його заступники, хто був відповідальним за 16 березня. Знову підставили Президента. Дяплови в зуби і на конюшню.

Д
ДЕМОКРАТ

От ти ГУЦУЛ і ЗакарпатИць попиз диш з опІзицією в Сибір. Долбодятли ви. Недопідоношені.Коми служите. Продажному Вітьку? Воно і відчувається.

Д
ДЕМОКРАТ

Хлопці! Та схаменіться всі. Я писав, що СВОБОДА- це нові дівізія СС-Галичина. Ні Фашизму на Закарпатті.А тепер ще і діточок побили. Ганьба нам всім з вами. Вони і Європа. Та вся опозиція тільки пиз дить. Коли Європа нам приоткриває двері- наше керівництво їде туда на перемовини, а там їх уже зустрічає "наша" опозиція з гаслами "Не пускайте цю банду в Європу". Так що це таке? На словах в Європу, а коли до діла- то НІ. Це вороги народу!!! НАСТОЯЩІ. Гітлера на них і в крематорій. За що діточок образили Угорських? ПІДАРИ. Гнати всіх опозиціанерів з Закарпаття в галичанські схрони і там їх добити.

Г
гуцул

СЛАВА УКРАЇНІ!!!ГЕРОЯМ СЛАВА!!!!!мадяри -не провокуйте, бо прідете у сибір в тундру

З
Закарпатиць

Свободівці то іщи пів біди, а вто мацкалі охуїли!

Р
русин

Микола Староста, я також з Вами погоджуюся - міжнаціональної ворожнечі нам не потрібно.

О
Олександр

Що дітей побили то це неправильно,але насторожує що інформація надходить з іншої держави ,чи це не провокація,в Мукачеві недавно росіян побили,забрали телефон,можливо проблема в нашій культурі,або її відсутності.

S
Szelirany

Микола Староста, я з вами погоджуюся.

IS
Istvan Skoran

європа піся подій в ужгороді може відвернутись від опозиції та від україни. свобода показала антиєвропейський курс україни.

IS
Istvan Skoran

буде міжнародний скандал, консул відразу виїхав на місце де був напад та запропонував дітям допомогу які отримали шок

S
Szelirany

Можливо тому, що вони і є угорці, не вимагають, щоб українці вчили угорську, а тільки хочуть користуватися своєю мовою. А земля не українська, а закарпатська, а це зовсім друге. Закарпаття завжди було багатонаціональне, і всі жили дружно. А тепер націоналісти хочуть щоб сусіди кидалися один на одного, якщо вони різної національності. А кому це добре? Може краще треба щось і зробити політикам для держави, щоб покращити життя людям, а не розвивати між людьми недорозуміння.

МС
Микола Староста (Жалива)

Дії Свободи ведуть до міжнаціональної ворожнечі на Закарпатті, свободівцям чим гірше ми будемо жити тим ліпше для піару. Вони постараються зробити все, щоб запалити міжнаціональну війну.

E
ERRROR

Дибілоіди Галичанські фашісти недоразвиті! Дядя Тягнисрак придумав своїм зомбакам ідолів та типир біля каждого памятника ричуть, тай кладуть нові котрі потом ламлють. Низнаву шося они добити хотять на Закарпатті?

О
Олександр

Я думаю ,що якщо б угорці ,не ставили свої знаки ,своєї держави ,на нашій землі,не провокували,то не було би цих непорозумінь,держава на це дивиться крізь пальці,от і находяться небайдужі ,котрі показують що словяни можуть за себе постояти,в даній ситуації можливо нашим мадярам треба оприділитися з ким вони,і непорозумінь не буде.

Д
ДЕМОКРАТ-Szelirany

Шановний! Якщо чесно, то ніколи не чув щоб при мені ображали Угорців. У мене дуже багато друзів угорців. І в Берегові, Виноградові, селах. Прекрасні люди.Даколи спілкуємося по руско-угорські + пальці! Мені ганьба,бо угорською володію погано, а хочу. Важко мені дається. Розумію, а висловитися не можу.

S
Szelirany

Дуже гарно, модно ображати угорців, але за шенгеном і угорським громадянством у черзі стояти у консульстві Угорщини можна, так? Велика свободна Україна, з якої всі українці самі збігають у Європу.

S
Szelirany

Дуже гарно, модно ображати угорців, але за шенгеном і угорським громадянством у черзі стояти у консульстві Угорщини можна, так? Велика свободна Україна, з якої всі українці самі збігають у Європу.

С
СЛУЖАКЄ

Треба не їхати до ГАЛИЧАН, А "достойно" тут зустріти, Навіть ще на перевалі! Для друзів у нас всі двері відкриті, а ворогам тут нічого робити. Ми мирні люди, а вонии як зграя скажених псів. Може вони хотіли у нас в псіхлікарню, а ми не зрозуміли?

I
Istvan

Международный скандал!! Унраинские националисты напали на группу венгерских школьников (7-8-классников), которые пиезжали из Венгрии в Ужгород!!!! http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/vilag-bulvar/kirandulo-magyar-iskolasokrol-teptek-le-a-kokardat-ungvaron

Д
ДЕМОКРАТ-СЛУЖАКЄ

А навіщо нам туда лізти?Що ми там загубили? А подивитись на їхні пам"ятники, музеї, театри ми і без ексцесів і мордобою можемо поїхати. Я вважаю. що ми більш виховані і культурні ніж недопідоношені Галичани

С
Служака

Неправда що так просто приїхали, пройшлись ходою і ніхто нічого не знав. Хто має знати той про все знав ще в суботу зранку. Але доповісти тому кому положено доповідати можливості не було, губернатор з прокурорами на Березнянщині лижались. Якихось порушень Закону не було, громадяни України мають право на свою позицію, а в місцеві міжусобиці нас не втягуйте. Особиста думка - якщо хтось в Берегові дуже ображений на Галичан, організуйте подібну ходу ГОНВЕНДІВ у Львові.

Р
РУСИНУ

Якщо з Свободою зрозуміло, то з опозицією, а (особисто з Яйценюком) не зовсім зрозуміло. Вони хворі люди.Їм треба влада.А далі? Вони не знають що робити. Вміють тільки ображати других та пиз діти. Хто там розумний ? Пастирь Турчинов, адвокат Власенко, єба нутий Ляшко і тот втік від них.Нема тепер в мене часу росписати більше.

1
123456

за УКРАЇНУ трохи прикро, що навіть такі як циганські країни Румуни і Модьори МАЮТЬ ПРЕТЕНЗІЇ ДО НАШОЇ ТЕРИТОРІЇ які в світі не мають практично авторитету впливу нам чуть ли не показують як треба жити!І це треба робити не СВОБОДІ а КЕРІВНИЦТВУ ДЕРЖАВИ НАШОЇ АДЖЕ КОЛИ МАДЯРОЬА ПОКАЗУЄ КАРТИ ЯКІСЬ СВОЇ ДЕ ЇХ ТЕРИТОРІЯ ТО ЗА ТАКЕ ПИЗДИТИ ЙОБАНИХ МАДЯР ТРЕБА. І НЕХУЙ ЇХ ТУТА ОПРАВДОВУВАТИ НАМИ ЙОБАНІ НЕ МАЮТЬ КЕРУВАТИ ПІШЛИ НА ХУЙ ВОНЯКИ БО ТАКИХ ПІДАРАСІВ ЯК ОНИ ІЗ РУМУНАМИ ТРЕБА ЩЕ НАЙТИ У ЄВРОПІ! Мало їх Руські угнітали блять нахуй їх треба було відправити у Сибірь звідки та нибрязь рпийшла.

І
Історик

Не всі Закарпатці однозначно зустріли будівництво орла-Турула на Мукачівському замку, ряд науковців рекомендувало Балозі не робити цього, мадяри і Мукачівський замок - це різні речі. Але він хотів до них придобритись, хоч тій нації історично не притаманні почуття вдячності. Прийшли з далекої Азії, вирізали місцеве населення й оселились, й зараз претендують на території Словакії, Румунії, України. Хтось підмітив правильно, тільки їм Балога став невигідним, продали на другий день. А Турул там висить, плюндруючи історичне минуле корінних Закарпатців.

.
.

Кіть будете ще збиратися в Мукачево, вать Берегово, якось так зробіть щоб знали люди...рекламу зробіть...аби встигли зібратися і по єбальникові наплескати!!Вночи приїхали, вночи поїхали...Нико нич і не поняв, а по місту насрано.

О
ОЛЕКСАНДРУ

Шановний, я росіянин і більше 50 років живу в Закарпатті.Навіть рахую своєю батьківщиною. Ні коли мадярського націоналізму я не зустрічав. Це пропаганда. "Свободівці" просто бояться культурного поводження угорців в світі. а не дебільності типа Мирошніченка, Тягнибока і їм подібних. Сталіна або Пиночета на них. Ганьба..прихвосням фашизма.

H
hello

а чому бандеровцям на батькiвшинi не сидиться-вшиткi до нас лiзуть!за 100 гривен i матiр рiдну продадуть....i ще а чому таким патрiотам за шенгеном в мадярське консульство бiгати-на батькiщину не хотять робити....лем язиком трепати

Р
русин

Зі "Свободою" уже давно більш-менш зрозуміло, але "опозиція"...

Д
ДЕМОКРАТ

Відповідь РУСИНУ. "СВОБОДУ" в Європі бачити не хочуть. Якщо Ви не читали, то там керівництво Євросоюзу визнало їх ФАШИСТАМИ і ніколи в Європу не пустять. Того Тягнисрак і сидить тут, а туда не лізе. Геть СВОБОДІВЦІВ ї Закарпаття.

О
Олександр

Ходять вони і по Донецьку ,і по Одесі,а в Ужгороді майже кожен місяць подібні акції проходять, в нашій області це противага мадярському націоналізму.

ШБ
Шоні бачі

А де були в цей час наші винороби орденоносці-венеціанці у мантіях. Напилися вина, наїли морди, а хто буде інтереси простих мадярів захищати? Всю грошову допомогу, що надає Уряд Угорський, розділяють між своєю гнилою елітою, а нас залишили з бандеровцями сам на сам. Гойдош, так той взагалі втік.

Д
Демократу

Ти суко мадярська, зараз ти про демократію ГЛАГОЛИШЬ. Ми добре знаємо, як ваші діди, прикриваючись тією ж демократією, повчали наших: "говори по мадярськи, кить хліб мадярський їш".Молодці свободівці, ой молодці. Ті вас розуму й демократії научать. Вони з вами заігрувати не будуть, як це робить діюча влада. Заігрували ж з вами Балоги, так в благодарность ви їх з потрохами продали.Паспорт маєш, пиздуй на мадярщину і не вертайся.

Р
русин

"Свобода" разом з "опозицією" таким чином рухається до Європи, або я щось не розумію ?

Д
ДЕМОКРАТ

"СВОБОДА"-ЦЕ ФАШИЗМ. ЦЕ НАСТОЯЩІ ФАШИСТИ. ІЩЕ У НИХ І ЄБ АЛА ТАКІ. СХОЖІ НА ГУЗИЦЮ. Национализм — идеология и направление политики, основополагающим принципом которых является тезис о ценности нации как высшей формы общественного единства и её первичности в государствообразующем процессе.В своей основе национализм проповедует верность и преданность своей нации, политическую независимость и работу на благо собственного народа, культурное и духовное возрастание, объединение национального самосознания для практической защиты условий жизни нации, её территории проживания, экономических ресурсов и духовных ценностей.Он опирается на национальное чувство, которое родственно патриотизму. Эта идеология стремится к объединению различных слоёв общества, невзирая на противоположные классовые интересы. Це націоналізм, а ТЯГНИСРАК проповєдує Галичанський ФАШИЗМ

МК
Міклушу Ковачу

Ну що фійов, де твої йовбіки? Передзвони своєму цімборови у Мадярщину,Гайдошу,-що може ся вже вертати, бандеровці поїхали.

М
мс

демократ !!!! ти прав!!!!!!!! смішно для кого ці акції колии всі і таки знають шо це - куплено така акція 5-6 т грн

Д
ДЕМОКРАТ

"СВОБОДІВЦІ"- геть з Закарпаття! П издуйте у свою Галичину, поляки продажні і вонячи. Та ви рідну мати за гривню продаєте. Понаїхали в Закарпаття. Геть з нашої землі! Цілуйте свого бандеру і шукевича в ср аку, курва мать.

Р
Рапавый

Майже обласна влада перестає контролювати ситуацію. Ледида, а вать лобду копкать, а вать сі ліжає,- ніякого прогнозу подій. Скоро бандеровці будуть марширувати у Підгорбі на "РАНЧО". А мадярів давно треба було в порядок привести, а не заігрувати з фійовчиками.

В
Вуйко

Молодці і шо Гойдош утік в Мадярщину ?

М
микола

В Мукачево не пришли потому что прошлый раз им пообещали морды начистить,выбрали Берегово. В следующий раз если приедут в Ужгорород то мукачевцы с береговцами и не такое им уделают.

Б
Боец

Давно пиздюлей бандеровцы не получали! Забыли 90-е года!

.
.

Буду ждать когда эти бойцы по Донецку пройдутся....или по Харькову...Хотя там 50 грн не обойтись... придется по больше платить, все таки страшно...не выгодно...

ЛВ
Лечащий врач 6й полаты

Всех к нам на осмотр:-)

Читайте також