Європейський тиждень мобільності в Мукачеві завершився рекордним велопробігом (ФОТО, ВІДЕО)

5
10

Участь у ньому взяло близько 500 учасників, які усі гуртом в супроводі ДАІ подолали маршрут, завдовжки 11 км. Обидва показники є новими рекордами міста.

Те, що цього разу збереться значно більше учасників, ніж минулоріч - сумнівів не виникало, адже за останній рік велосипед став чи не найпопулярнішим видом транспорту в місті. Єдине, за що переживали організатори - це погода. Але та вирішила не перечити намірам містян і була сонячною.

Блищько 13.00 в центрі міста почали гуртуватися велолюбителі, реєструючись для заїзду. Очікувано багато було молоді, зокрема шкільного віку.

Дехто приїхав на власноруч змайстрованому велосипеді. "Побачив таку модель в інтернеті, і вирішив собі такий зробити, у стилі чоппер. Пішло на все близько місяця", - розповів нам один з учасників заїзду Василь, велосипед якого особливо вирізнявся з поміж решти.

Також аби взяти участь у заїзді, можливо навіть першому в житті, прийшло чимало малечі. Звісно у супроводі батьків, і що приємно в зразковому екіпіруванні - у шлемах, з наколінниками.

На чолі заїзду вже другий рік поспіль їхав почесний громадянин Мукачева Віктор Балога разом з майстром спорту Геннадієм Чаплигіним та бронзовим призером літніх Паралімпійських ігор 2012 року Денисом Соболем.

"Для Мукачева велосипед – не просто вид транспорту. Для багатьох – це стиль життя. Тому я радий, що наших людей не треба агітувати за здоровий спосіб життя і екологічність. Для нас велосипед – це так само органічно, як для киян пересуватися на метро. Зі святом вас, друзі. Будьте мобільними і здоровими!", - зауважив народний депутат.

Окремою командою їхала збірна мукачівського міськвиконкому на чолі з Олександром Галаєм. Також до заїзду приєднався посланець миру з Будапешту Йожеф Зелеї, який має намір проїхати на велосипеді увесь світ.

Перед стартом з Днем без авто усіх привітав міський голова Золтан Ленд'єл, який перепросив, що не може взяти участь в заїзді через застуду і пообіцяв як тільки вилікується надолужити. Також мер нагородив найактивніших учасників Європейського тижня мобільності в Мукачеві серед школярів, подарувавши їм тематичні подарунки.

Стартував заїзд близько 14.20 від Ратуші, і фінішував біля пам'ятника Кирилу та Мефодію блищько 15.10. Усі приїхали цілі, здорові та задоволені.

Також слід нагадати, що цього літа Мукачево долучилося також до іншого велосипедного руху – Night Ride, який зародився в Ужгороді.

Більше того, саме цього літа вело любителі заговорили вголос про свої права, необхідність облаштування велодоріжок та велопарковок, а мода на велосипеди полонила велику кількість містян.

І до речі, напередодні дня без авто та загальноміського велопробігу в Мукачеві поблизу кав'ярні Time відкрили ще одну велопарковку в центрі міста.

Коментарі

В
Велолюбитель

http://www.youtube.com/watch?v=GOg_UtZ-fLY&feature=youtu.be Відео цілого маршруту.

FB
Fekete Bogdan

Все було добре організовано. ДАІ відпрацювало. На маршруті попалося тільки двоє наглих автомобілістів. Не знайшов реєстрації - тому 500 учасників це приблизно. Пелетон вийшов різношерстий - хто на чому і в чому хотів той в тому і поїхав. Але всі з гарним настроєм. У Балоги В. І. спортивна, "велосипедна нога", і педаляж хороший - видно що у формі і тренується, і за порядком впродовж велопробігу доглядав, за це респект Віктору Івановичу. А надалі очікуємо від міської влади створення інфраструктури велодоріжок.

УН
учениця НВК "Гармонія"

не погано було б, якби не лише попереду їхала машина ДАІ, а й позаду всіх. Замикаючі колони кілька разів потрапляли в "екстримальні" ситуації, коли нетерплячі водії, вирішивши, що більшість вже проїхала, рушали з місця і тим самим створювали небезпеку. не було ніде реєстрації, хоча в плані вона була назначена на 13.30 не продумали щодо озвучування на початку, так як ті, хто не стояли впритул до зони, де стояли мікрофони, майже не чули слів виступаючих незважаючи на недоліки, було приємно взяти участь в такому заході. Маю надію Мукачево й надалі буде проводити подібні акції, заохочувати до здорового способу життя і вдосконалювати організацію PS кілька днів тому парковку для велосипедів відкрили не лише в "Таймі", а й в НВК "Гармонія" (5 школа). Все пройшло без урочистостей, міського голови не було. ЇЇ власними руками зробив учитель праці Іван Васильович. Наполегливо раджу іншим школам брати приклад

D
Denchiks

Як участник заїзду,я повинен сказати,що багато хто навіть з дорослих,зовсім не вміють їздити,підрізають,всіляко обзивають малечу!!А ви ще кажете,що діти не виховані,та звідки їм брати приклад???!!Навіть те ДТП у росвигові,коли впала дівчина,спричинив саме дорослий чоловік із-за своєї неуважності!!!

В
Вчитель)

да, дійсно діти в нас ненормальні. вихованості у більшості - ноль!!!!!!!!!!

V
Velo

Європейський , бо таку назву має рух, який був започаткований саме в Європі з ініціативи єврокомісара по охороні навколишнього середовища ще у 2002 році і до якого протягом останніх років долучаються країни всього світу в т.ч. США, Японія, Бразилія, Росія, Аргентина та інші загалом 47 країн світу. Більше інформації на офіційному сайті http://www.mobilityweek.eu/

Д
Дарій

Чому саме ЄВРОПЕЙСЬКИЙ тиждень мобільності? Таке враження, що з нас, українців, хочуть зробити лохів: начебто їздити на велосипеді без Гейропи ми не здатні.

ММ
Мукачівські міліціонери

Окремою командою їхала збірна мукачівського міськвиконкому на чолі з Олександром Галаєм. бо боялись напевно народу

БГ
баба Галя

І до речі, напередодні дня без авто та загальноміського велопробігу в Мукачеві поблизу кав'ярні Time відкриють сучасну велопарковку. уже відкрили

M
Mulidran

як учасник, мушу дещо зауважитию 1) стартували не о 14-40, а десь о 14-15, 14-20, фінішували через 40 хвилин. 2)у майбутньому потрібно щось робити із організацією дітей. Це просто абзац, що вони витворяли і які матюки він них було чути подекуди. Що там казати, якщо сам Віктор Іванович мусів походу вгамовувати їх. Навіть найобережніший і професіональний велосипедист має всі шанси травмуватися при їзді в такій групі некерованої та несамовитої малечі. 3) щодо того, що всі приїхали неушкоджені. Тільки в Росвигові було принаймні двоє постраждалих (знову ж таки серед дітлахів. ІМХО

Читайте також