Закарпаття вшанувало пам'ять жертв Голодоморів в Україні (ФОТО, ВІДЕО)

7
16

Жалобні заходи до Дня пам'яті жертв Голодоморів відбулись також в Ужгороді та Мукачеві.

В обласному центрі Закарпаття сотні містян разом із представниками місцевої влади, керівниками відомств та державних установ, духівництвом пройшлися ходою від площі Поштової до місця встановлення майбутнього меморіалу «Жертвам голодоморів в Україні» на набережній Незалежності.

- Ужгородці поклали до наріжного каменю пам'ятника колоски пшениці та запалили десятки лампадок, як символі пам'яті і скорботи за померлими у часи страшного голоду 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років, - йдеться у повідомленні Ужгородської міськради. 

Жалобні заходи відбулись також і у Мукачеві на центральній площі міста за участі представників влади і духовенства.  Мукачівці запалили свічки, вшановуючи пам'ять жертв 3-х голодоморів в Україні. 

Дивіться також, як Берегово вшанувало героїв Революції Гідності

Коментарі

ЛХ
ЛЕ Хаим

Але примазуватися зі своїм голодомором до геноциду рівня єврейського холокосту - абсурд... Згоден. Несопоставимі цифирі У Голокост було вбито приблизно шість мільйонів євреїв Під час голодомору загинуло від 7 до 10 мільйонів людей.Хто винен у їх загибелі? За данними СБУ керівний склад НКВД в Україні 30-х років ХХ століття був наступним: Національність. Національний склад найвищого керівництва НКВД УССР був таким: євреї — 60 (66,67%), росіяни — 13 (14,44%) українці — 6 (6,67%), латиши — 3 (3,33%) поляки — 2 (2,22%) білорус — 1 (1,11%), немає даних — 5 (5,56%) За статистикою в УССР в 1926 році проживало 75,4% українців 8,1% росіян 6,5% євреїв 5,0% поляків 1,5% німців 1,1% молдаван и румун 0,5% болгар 0,5% татар и тюрків 0,3% угорців 0,3% греків 0,2% білорусів 0,07 % вірмен 0,5% інших.

Н
Нодь

у 1936 році..радянські війська ваших розстрілювали? ба де? дись там у вас, перебачте, в Задньому? даш почитати про вертальоти, котрі розбрасовали листовки у нас? смешались в кучу кони, люди и залпи сотен словоблудий слились в протяжній вой... хотя, хоть читай, хоть дале пиши, ми уже й так всьо зрозуміли з тобов

ДЗ
до заумників перельотних

ми сочуствуєме всім трагедіям, у нас даже пам'ятник геноцида армян установлено.Но непонятно, чом нам нико не сочуствує? І ці радо святкували сято перемоги тоті закарпатці, котрі оказалися в сталінських лагерях лише по факту свої національності?Ці радо сятковали тоті, шо отсиділи за шахти Донбаса? Ми боли в складі не лем Угорщини, а й Чехословаччини, то бов добровольний союз наших народу.У складі Чехословацького корпусу в СССР 90% складали подкарпатські русини, значна кількість котрих уже так і змогла вернутися в родні краї.І войовали они з німцями не зі схронів, а у одкритому бою на фронтах.Яку радость з перемоги получили они? Тисячі подкарпатських люди, котрих доля розметала по цілому світі, нигда уже не змогли вернутися дому, коли ся туй встановила влада "переможцю." Ми нич не виграли од тої перемоги, то лем манкурти з провалами в пам'яті та зрадники свого народу годні ся тому радовати

R
Rem

Ніякого етнічного геноциду не було. Голод в той час був і в казахстані, на поволжі та інших регіонах ссср. Інша річ, що селянство в ссср в значній мірі було представлено українцями. Але примазуватися зі своїм голодомором до геноциду рівня єврейського холокосту - абсурд.

В
василина

до нижнього ти гиби прав айбо ото всьо було коли руські прийшли а што важно руські приеднали украіну до Закарпаття

ДУ
До умніків зальотних

тот ко не сочуствує такій трагедії, тот не заслуговує називатися навіть людиною,і не важно боли ми в 32-33 роках в составі України чи ні,то трагедія,і треба пам’ятати про такі трагедії щоб іх більше не повторювалося,правду нижче пишуть що голод в Закарпатті теж був але в різні часи,і він був штучним бо ходила влада по селам і домівкам і рахувала скіки в тебе і чого,запитайте своїх рідних,як забирали все від худоби до зерна,залишали із 5 корів одну,і так по всій худобі і припасам,розкулачували так званих куркулів,а в містах в тому числі і Мукачеві людей просто відправляли в Сибір чи відбудовувати Москву та інші міста союзу ,а в іхні домівки,квартири,засиляли інших людей в переважній більшості військових з дальніх частин Росії,з вашої логіки тоді Закарпаття повинно сумувати за проіграш 2 світової війни і не святкувати день перемогиі не вшановувати пам`ять загиблих,бо ми колись були в складі Угорщини а мадяри проіграли другу світову війну як коаліційні війська гітлера

Б
береговському

сподіваюсь, ви не себе мали на увазі стосовно кротів? Адже ви не пробуєте нас переконувати, що зараз на Україні жидо-бандерівський рай і не агітуєте закарпатців, що україна-понад усе?

К
Кіш

Правильно написав www що на Закарпатті голодомор був у період 1936-1941 роках. Він не був такий значний як за перевалом. Радянські війська дійсно робили тоді пропаганду і наших розстрілювали... почитайте історію і все зрозумієте. Мій дідо розповідав про 1933 голодомор. Із Закарпаття відправляли продукти бо там жах був! Більшість продуктів перехоплювали та використовували самі або закопували...

Б
берегівчанин

На Закарпатті голодомору не було, але про цю трагедію люди знали, про неї писала "буржуазна" преса. Натомість місцеві комуністи, по вказівці з Комінтерну, й тут вели свою агітацію - переконували закарпатців, що голод на Україні - то брехня, а насправді там комуністичний рай. Через що багато хто перетинав кордон і потрапляв в ГУЛАГ. Майже як зараз, коли в нас тут сидять кремлівські кроти й воняють, з погодинною оплатою.

7
777

Міф про "голодомор" схожий на міфи "революції гідності".

Б
Бачі

1.На Закарпаття прийшов голод відразу після приходу радянської влади... А щоб "умніків" попустило, почитайте історію лише однієї людини: Galya Plachynda "мого прадіда - діда мого батька - з'їли в 33-му, їх знайшли - двох молодих дівчат - вже прямо під Єлисаветградом, куди батьків дід пішов у пошуках шматка хліба. вони смажили його печінку на вогнищі. мій дід,батько мого батька, мусив також йти у Єлисаветград- на упізнання тіла свого з'їденого тата. ледь дійшов додому, напівживим... моя мама, встувивши в університет Шевченка вже після війни, важила 46 кілограм, - ніяк не могла поправитися після Голоду. А хліб ховала під матрац усе студентське життя - нічого не могла з собою вдіяти. у мене лежать аудіофайли з її спогадами, записані на диктофон - вже кілька років після смерті мами минуло , а я все ще не можу їх слухати.

К-
Карпато - словин

У Закарпатті бов голод в 1948 році .

W
www

Рутену та іншим недоумкам. Голодомор нашого народу (України) проводився в декілька етапів і в різних частинах в різний час. У нас на Закарпатті він був у перші повоєнні часи , правда не з такими значними втратами, як по всій Україні але теж люди вмирали. З 1936-го по 1941-і р. Радянські літаки розкидували над нашими містами листівки з закликами іти через кордон в рідну матінку-Україну, а там на них чекали лагері і массові розтріли . Ідіть і подивіться музейні документи в Івано-Франківську , де разом з тисячами трупів в виритих спеціально шахтах , находили приговори ,,трійок,, з нашими ( розтріляними в потилицю і проколотими в грудину штиком тригранним), фаміліями ( Горват,Габовда,Лендел та інші).... це в той час коли в Україні вбивали голодом!... ви не знаєте своєї історії , і не маєте людського співчуття.

М
Мукачівець

А у Закарпатті був голодомор ???

Р
рутенові

то уряд і влада уже авансом проводять такі мероприятія для Подкарпаття.Далі буде...

Р
Рутен

Інтересно кілько тисяч людей загинуло від голодомору на Закарпатті? І де вони поховані? І хто влаштував на Закарпатті голодомор?

Читайте також