Злочин є, а де кара? Як Павло Нагірний уникає правосуддя

14
12

Справу, яка сколихнула всю країну, сьогодні відверто намагаються спустити на гальмах.

19 листопада (понеділок) близько 18.00 окружній дорозі Хуста тодішній директор місцевої філії Закарпатгазу Павло Нагірний, за свідченнями очевидців – п’яний у дрова, за кермом джипу Mitsubishi Pajero виїхав на зустрічну смугу та протаранив Daewoo Nexia. У ньому їхали мама і троє дітей: жінка і 7-річна донька Вероніка померли від численних травм. Ще двоє дітей – 9 і 12 років – госпіталізовані.

«Він навіть не намагався гальмувати. Я його тут бачив і він був дуже п'яним, дуже п'яним. Несамовито п'яний. Я з ним говорив. Але я не мав часу з ним ні розбиратися, ні говорити більше, бо тут жінка і діти мої всі лежали на землі», – розповів чоловік загиблої Віктор Пригара.

Доки рятували жінку з дітьми, водій джипа поїхав далі. Після того, як його того ж вечора затримали правоохоронці та доставили у лікарню, він звідти втік. Знайшли Нагірного під ранок у Берегівській психіатричній лікарні.

Лише через 3 дні, 23 листопада Нагірного було затримано та взято під варту міліцією (слідчим Хустського РВ УМВС) на підставі підозри у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст. 286 КК України. Згідно з нею Нагірному світить від 7 до 12 років. Це без обтяжуючих обставин. Рішенням суду Нагірного було арештовано.

Прокуратура вимагала негайного вироку та покарання Нагірного, з урахуванням також факту протидії слідству, адже водій джипу втік з місця ДТП, через що так і не вдалося взяти кров на аналіз на вміст алкоголю. Натомість, захист Нагірного стверджує, що чоловікові просто стало зле за кермом, він нічого не пам’ятає, а лікарі з Берегівської психлікарні поспішили виписати йому довідку про нервовий стрес з суїцидальними схильностями.

Так чи інакше, попри рішення про арешт, Нагірного помістили не в СІЗО, а у спецпалату в божевільні. Тобто, визнали неосудним.

Всередині грудня відбувся розгляд справи за апеляцією Павла Нагірного, захист якого клопотав замінити утримання під вартою на підписку про невиїзд. Суд цього клопотання не задовольнив. Водночас, у силі залишилося рішення про неосудність Павла Нагірного та лікування у психіатричній лікарні.

Водночас, у лютому апеляційний суд в Ужгороді відмовив у оскарженні рішення Хустського міськрайонного суду щодо проведення повторної експертизи з приводу неосудності Павла Нагірного.

З кінця лютого справа мав початися розгляд справи по суті. Однак, засідання Хустського міськрайонного суду в цій справі, призначене на 11 березня, не відбулося – на нього не з’явився ні Павло Нагірний, якого мали доставити з Берегівської психлікарні, ні його захисник. Начебто через те, що їх не повідомили.

Чергове засідання має відбутися 25 березня. Про це Мукачево.net розповів дідусь загиблих Пригара Іван Дмитрович. Він з рідними переживає, що засідання проведуть в закритому режимі. Також він розповів про те, що Нагірний не постійно знаходиться на лікувальні у божевільні, а вільно пересувається краєм.

– Іване Дмитровичу, на Вашу думку, чому досі так не відбувся суд над громадянином Нагірним?

– На мою думку все виглядає наступним чином. Зараз Нагірний офіційно, згідно постанови суду, знаходиться на лікуванні. Він перебуває у Берегівській психоневрологічній лікарні. Останній суд не відбувся через те, що підсудний не з’явився на суд. Його повинні були доставити з лікарні, але як твердять у самій лікарні, вони начебто не отримали повістку про виклик у суд. Про це повідомила його дружина, яка вийшла на зв’язок із прокуратурою. Але не з’явилися і його адвокати. Утім, вони обіцяли, що всі вони з’являться на суд, кий повинен відбутися 25 березня. Це сказали і його адвокати і підтвердила дружина.

– Ви вважаєте, що це є правдою? Про те, що не прийшла повістка? Чи на вашу думку Нагірного таким чином покривають?

– Однозначно, що це спеціально робиться. Вони тягнуть резину, бо «лікується – значить не сидить». Але як лікується?.. За нашими останніми даними відбувається щось дивне. У нас є рідня у Берегові. І ось нам подзвонили, що напередодні вихідних його взагалі з лікарні забрали додому. Але ж перевірити ми не можемо. Це можуть тільки правоохоронні органи. Окрім того, містом ходять чутки, що його бачили у Хусті.  Мені одного дня, здається це було восьме березня, точно не пригадаю, багато хто дзвонив із повідомленням «Нагірний ходить містом». Я подзвонив синові, він поїздив містом, подивився, але його не побачив. Ну а «тягнуть» -- звісно вони б хотіли вийти сухими з води.

– Чи очікуєте ви на день суду, на 25 березня мати підтримку тих, хто вболіває за Вашу родину і прагне правосуддя?

– Так, люди приїздять кожного разу, щоб нас підтримати. І якщо зазвичай це близько 40 чоловік, до цього разу ми очікуємо до 100 тих, хто хотів би, щоб звершилося справедливе правосуддя. Нас підтримує сильно те, що про це пише преса і люди знають, що насправді відбувається. Дякуємо за це. Громадськість, яка була на цих спробах почати суд, бачила, що дурять не лише нашу родину. Дурять вони все місто. І навіть усю громадськість краю. Ми знаємо, що цим займається телебачення, були канал ICTV, 1+1, М-студіо, інші. І ми запрошуємо всіх, хто може висвітлити цю ситуацію з тим, щоб нас більше не могли дурити. Ми звернулися через адвоката до суду, щоб суд був відкритим. Вони довго радилися робити засідання закритим чи відкритим, але не вирішили, та й Нагірний не приїхав. А тепер я маю побоювання, що суд буде бажати пройти у закритому вигляді, щоб тільки були потерпілі і обвинувачені сторони. Але ж потерпілі – це мій син і онук. Але і я як дід хотів би бути на суді і 12-річна племінниця, яка досі не ходить – їй сьогодні (18 березня – ред.) вчергове у Мукачеві повинні робити операцію. Хіба ми не маємо право бути на цьому суді?

Коментарі

ПГ
почесний громадян

люди проснитесь вас убивают а вы все молчите все продажное доктора нагирного порубать чтоб урок другим выебкам был

Х
хохол

За цю аварію ходять слухи що Нагірний заплатив 60 тис.дол.І чекае коли все порішають.А крайнього з дтп роблять простого інспектора дпс.який перекривав дорогу.його хотять звільнити.Суть у тому, що на дтп були заступники МВ слідча група, керівники даі його прикривае точно не прапор.В суд Нагірний не зявляеться.Співуваю сім"і загиблих.

В
вася

Чесно кажучи, знімаю калап перед чоловіком загиблої і щиро співчуваю. Не знаю, скільки треба мати мужності і сил, аби не взяти сокиру або клепач і не забити цього підара із Закарпатгазу до смерті.

В
вася

Бачу мало палять джипів і іномарок... напевно наступним кроком палитимуть людей разом із тими іномарками. Пану Нагірному вже давно пора влаштувати Road to Hell за учісті 20 літрів бензину. Ви ще пограйте з людьми, і буде громадянська війна, і не думаю, що влада у ній переможе. Такими темпами це скоро. Якщо ви думаєте що це з області фантастики - досить подивитися міжнародні новини.

Х
Ххх

Где сейчас Балога????!!! Вот тут он должен показывать свою власть!!! Справедливость!!!!! Он же считает себя тут главным в области!!!! Есть шанс показать себя и Посадить Ублюдка, который жизни хороших людей забирает!!!!!!!!!!!! Если нет, то в стране скоро будет самосуд!!!!!!!!

Х
Ххх

Депутаты и менты - это позор нашей страны!!! Они покрывают друг- друга!!!! Их расстреливать надо, а не сажать!!! Полный беспредел в стране, и мы простые люди сидим и тихонько молчим!!!!!! А над нами издеваются, и будут издеваться, пока мы молчать будем!!! ЛЮДИ!!!! ПРОСНИТЕСЬ !!!!!!!!!!!!!!!!! Начните говорить!!! Не будте Быками!!!!

М
Микола

Горіти їм усім в пеклі!

Г
гуцул

дохторі!!!менти!!!....побійтеся Бога.Померла молода мати і її дитина , двоє діточок лишилися сиротами, а чоловік на всьо життя має рану "сквозну", яка ніколи не зажиє . ви думаєте що Бог всьо простит !!!. Ні, ВСЬ "ЗЛО" ЯКЕ ВИ РОБИТЕ ДЛЯТОГО ,ЩОБ ВИГОРОДИТИ ТОГО УБЛЮДКА ВПАДЕ ВАМ І ВАШИМ ДІТЯМ НА ШИЇ , І ЗА ВСЬО ВИ СПЛАТИТЕ ПОПОВНІЙ....

У
УА

Це з нас всіх тут дурнів зробили. Немає вже країни и немає правосуддя.Агонія одна. З такіх Нагірних складається наша влада.

М
Марія

Люди, це реальність в якій ми з вами живемо. Це страшно. Добре що Юлька сидить! А тут людей вбили і Нагірний косить під дурачка і його врачі прикривають.

Я
Я

Бажаю родині потерпілих сил і наснаги в ьоротьбі з корумпованою гнилісною системою сучасного закарпатського правосуддя. Тримайтесь!!!! У них кругова порука.... Всі один одного поеривають... Але все можливо!!!!!

НЗ
НФ за справедливість

Треба трохи розворушити Берегівську лікарню,взяти камеру і зробити снімки,хай наші можно владці побачать "колобка",ганьба всім хто прикриває Нагірного,думаю Вам буде шо "розказати"внукам і правнукам,про "вашу""доблесть"

Читайте також