Британські лікарі заморозили чотиримісячне немовля (ФОТО)

7
0

Британські лікарі на чотири дні "заморозили" немовля, у якого були проблеми з серцем. Після народження у серці чотиримісячного Фінлі Бертона виявили три отвори. Дослідження показали, що серце малюка билося з частотою 200 ударів на хвилину.

Через це він сильно утомлювався і не міг набрати вагу, що і викликало занепокоєння батьків. При цьому, за словами матері, вагітність протікала нормально, ніяких аномалій лікарі тоді не виявили.

У результаті Фінлі зробили операцію з виправлення вроджених вад серця, після чого у нього почалися ускладнення. Лікарі були змушені піти на ризик і знизити температуру його тіла до 33,4 градусів, щоб стабілізувати роботу серця.

Дитину помістили в спеціальний контейнер, в який закачувалося холодне повітря, щоб уповільнити процеси метаболізму. Потім за допомогою ліків Фінлі знерухомили, підключили до нього зовнішній кардіостимулятор і в такому стані протримали чотири дні на охолоджувальній ковдрі. Після цього температуру знову підвищили, і серце хлопчика стало битися в нормальному ритмі.

"Я була дуже перелякана. Серце Фінлі билося так швидко, що ми боялися його втратити. Просто дивно, як уже через кілька днів цієї дивної процедури серце моєї дитини стало битися в нормальному ритмі", - сказала його мати.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також