Донор-доброволець хоче за життя віддати серце і печінку

12
0

Житель американського штату Джорджія, що страждає невиліковним захворюванням нервової системи, порушив питання про надання людям права ставати донорами життєво важливих органів, не чекаючи природної смерті, пише Fox News.

Гері Фібус (Gary Phebus) з міста Уайт дізнався, що хворий на бічний аміотрофічний склероз (БАС, хвороба Шарко, хвороба Лу Геріга), в 2008 році. Це захворювання, що супроводжується загибеллю моторних нейронів, швидко прогресує: людина послідовно втрачає здатність рухатися, говорити, а потім є і дихати.

За словами Фібуса, після усвідомлення своїх перспектив він почав вивчати питання донорства органів, і виявив, наскільки довго часто доводиться чекати трансплантації. Тоді він виявив бажання віддати свої легені, серце і печінку, не чекаючи смерті, поки органи "не зносилися". Фібус також зазначив, що його не хвилює самогубне подібних планів, оскільки він "все одно мертвий".

Однак закони США і штату Джорджія забороняють вилучати у людини органи до підтвердження смерті мозку, тому ідея "прижиттєвого донора" в даний час нездійсненна. У зв'язку з цим Фібус почав кампанію по внесенню до законів відповідних змін.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також