Експерт: Гречка досягла цінового максимуму

10
1

Гречана крупа, яка вже коштує в роздробі 22-23 грн. вичерпала потенціал зростання. Подорожчання припиниться, впевнені учасники ринку, оскільки споживач не готовий платити таку ціну за ординарний продукт

Споживачі не сприймуть подальше зростання цін на гречку. Таку думку висловив керівник департаменту маркетингу і продажів ТОВ «Фабрика бакалійних продуктів» (ТМ «Жменька») Сергій Левахін. «Ціна може досягти 25 грн. / кг. Однак подальше зростання цін на гречану крупу не буде сприйнятий споживачами », - зазначив Левахін.

Повідомляється, що на сьогодні компанія припинила продаж гречаної крупи через дефіцит сировини, високу вартість і зниження купівельного попиту.

«Ми відчуваємо дефіцит гречаної крупи. На даний момент закупити гречану крупу не є можливим. Відповідно, українські виробники припинили її продаж через відсутність сировини», - повідомив керівник департаменту.

За інформацією компанії, фермери обмежили продаж гречки або через відсутність сировини гречки, або в надії на подальше зростання цін на гречану крупу і, відповідно, отримання більшого прибутку.

Зерно гречки на даний момент фермери продають по 9-10 грн. / кг. При такому розкладі ціна готової гречаної крупи досягає 20 грн. / кг. Надалі також очікується зростання цін на сировину. Весь ажіотаж на ринку України пов'язаний, по-перше, з дефіцитом сировини гречки на внутрішньому ринку, по-друге, з аналогічною ситуацією в Росії, де ціни на гречану крупу перевалили $ 2 за 1 кг ще в листопаді минулого року », - зазначив Сергій Левахін .

Нагадаємо, що раніше ряд великих виробників гречаної крупи повідомив ІА «АПК-Інформ», що в даний час вони не реалізують продукцію. За їх словами, основною причиною виникнення подібної ситуації є заходи, що вживаються державними органами для «стабілізації цінової ситуації на ринку».

Коментарі

ZA
Zukertort Abraham

По телевізору видів, що у Європі гречкою кормлять тварин, а ми туйки при сій владі будеме закуповувати у китайців при наших чорноземах? Одобрати у Янека Межигір*я і засіяти гречкою.!!!!!!!!!!

Читайте також