Експерт: Угорщина спровокувала небезпечний інцидент

17
1

Вимоги Угорщини щодо створення на українському Закарпатті її національної автономії суперечать державному устрою України. Про це, підбиваючи аналітичний підсумок січня із циклу "Дванадцять сходинок", заявив в Укрінформі голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

 

"Вперше за 18 років між Україною та Угорщиною не було підписано протокол щодо прав національних меншин. Таким чином, одна з наших сусідніх країн тисне на нас у питаннях нацменшин. Фактично, Угорщина вимагає від України створення національної автономії, що по суті своїй суперечить всьому державному устрою України", - наголосив Фесенко.
 
За його словами, це небезпечний інцидент, який, зокрема, відображає ситуацію у самій Угорщині де до влади прийшли праві сили, які діють доволі жорстко, а іноді й агресивно.
 
"Останні конституційні та правові зміни в Угорщині викликали занепокоєння у Брюсселі", - відзначив політолог.
 
Як повідомлялось раніше, 21 січня ц.р. на засіданні Змішаної угорсько-української міжурядової комісії з питань забезпечення прав національних меншин сторони не підписали протокол щодо прав нацменшин. Це сталося через вимогу угорців створити на Закарпатті Притисянський адміністративний район з компактним проживанням угорців. Україна відмовилась виконувати ультиматум.

Коментарі

ГБ
Гузі бачі

Ага! Ще нам хибить аби нами модьори з Мадярщини командували! Ми ж їм не вказуєме як жити!

Читайте також