Федора Ващука "відмазують" від прямих вимог активістів (ОНОВЛЕНО)

7
4

Декан факультету іноземнихх мов Рошко зазначив, що питання членства Ващука в партії другорядне, і що його потрібно судити як людину, а не "регіонала".

Роман Офіцинський заявив, що перш за все, університет стоїть на засадах конституційних прав, демократії. Декан факультету європейаького права Ярослав Лазур заявив, що членство в партії є справою добровільною та може здійснюватися паралельно з діяльністю в якосьті ректора, тому вимогу припинення членства в партії назвав неправомірною, адже це справа індивідуальна.

З юридичної точки зору, ця вимога є не зовсім коректною.

Тим не менше, студенти стояь на своєму, адже на початку грудня ректор перед тисячами студентів пообіцяв призупинити своє членстао в партії. Тим більше студентів цікавить, що таке "призупинення" членства в Партії регіонів взагалі.

Роман Офіцинський на аргументи активістки Юлії Дуб відповів, що таким чином роз'єднується рух опору і що даний круглий стіл нагадує "суд Лінча". Ярослав Лазур зазначив, що подібні питання мають вирішуватися всередині партії.

Студентам закинули підміну понять,бо за словами представникіа ректорату, Ващук говорив не про ризупинення членства, а призупинення діяльності.

Крім того, було висунуто ряд аргументів на підтримку чинного ректора.

В цілому, сторони визнали, що це питання індивідуальне та відповідати на нього повинен сам ректор, котрий чомусь на засідання круглого столу так і не з'явився.

Наступним питання "Круглого столу" було засудження злочинних дій влади. Але присутні все-таки вирішили не називати конкретних імен та назв. Хоча, вже пізніше, Партію регіонів спершу назвали "партією влади", а згодом і зовсім змінили  формулювання на "покарати посадових осіб, котрі дозволили проводити побиття мирних студентів".

Третім питанням визначали додатковий наказ про безстрокове приєднання університету до акцій протесту. Роман Офіцинський зазначив, що  в даному питанні університет "озброївся" наказом Міносвіти, котрий поширюється на всіх студентів України. Відповідне рішення було прийняте 5 грудня на засіданні круглого столу, але невідомо, чи підписане.

Представники Євромайдану попросили проводити пари лише до 13.35, на що Федір Шандор заявив, що в УжНУ зараз діє 18 київських комісій, котрі проводять модульні роботи для акредитації 18 спеціальностей університету. За словами проректора, час проведення цих модулів визначається не ними, отож обмежувати навчальний процес часовими рамками не можна. Представники ректорату наголосили, що ніхто нікому йти на мітинг не заважає. Декан інституту іноземних мов пообіцяв видати вузький наказ для свого інституту про те, що жодного студента за участь у мітингах покарано не буде.

В цілому, по даному питанню було вирішено, що студентам потрібен якийсь документ, що б офіційно захищав їх право на участь у мітингу.

Тому завтра о 10.00 студенти з проектом такого документу прийдуть до ректорату,  де разом з юридичним відділом розроблять кінцевий його варіант.

Окрім цього, на сайті УжНУ оприлюднять список членів вченої ради. Таку вимогу оголосили на "Круглому столі" студентів та проректорів УжНУ.

Федір Шандор особисто пообіцяв, що оскільки це прохання доцільне, воно буде задоволене найдлижчим часом.

Мукачево.net

Коментарі

НБ
Не байдужий

Так-так, Роман Офіцинський відомий бєндіраст та мегакрадій, хоча, Федір Шандор також явно не краще.

B
Basil

а ко туй кнопаэ у другому коментарію? Ге? Забув имя уже?

ХЦ
Хіба це демократично?

А чому, з якоо дива, з яких етичних міркувань Юлія Дуб і їй подібні мають судити Ващука?Його бачення ситуації, його власна думка має сприйматись керованими студентами демократично і толерантно, саме так, як вони хочуть, щоб ставились до них.А їх бачення проблеми - хто не з нами, той проти нас.Оце і є майбутня авторитарка.Що, її соратники, вже знаєте своє місце???

ДА
до автора

Ярослав Лазур а не лазорик

Читайте також