Як вибрати халат?

44

Вдома хочеться одягати тільки вільні та зручні речі, які не сковують рухи та є приємними на дотик.

Це можуть бути не тільки спортивні костюми та старий одяг, а й комфортні жіночі халати від виробника, виготовлені з м’якої тканини. Вони є універсальними, тому їх можна використовувати не тільки під час банних процедур, а й для щоденного носіння вдома. В продажу можна знайти десятки моделей, але, як вибрати серед них кращий варіант? Пропонуємо дізнатися про це в підготовленому матеріалі.

На що звернути увагу під час вибору халату?

На перший погляд здається, що цю річ можна обрати за кілька хвилин. Проте, варто приділити трохи більше уваги цьому процесу та підібрати справді комфортну модель, яка не викликатиме неприємних відчуттів в повсякденному носінні. Отже, враховуйте наступні рекомендації:

  • матеріал жіночого халату повинен бути м’яким, приємним на дотик та еластичним;
  • якщо у вас є алергічні реакції, зверніть увагу на склад речі (в ньому не повинно бути алергенів, які спровокують загострення);
  • халати варто обирати тільки з тканин, які забезпечують нормальну циркуляцію повітря (якщо річ буде парити, то ні про який комфорт не може йтися).

Важливими є також довжина. Халат не повинен бути занадто довгим – це буде заважати під час ходьби. Проте, і дуже короткий варіант може створювати дискомфорт.

За якими критеріями обирати халат?

Отже, ви знаєте, якою повинна бути річ. Тепер розберемося, за якими критеріями варто обирати її. Перший – це призначення. Наприклад, можна обрати халат для бані чи сауни, повсякденного носіння, а також прикрашений декоративними елементами для особливих моментів. Крім цього, в процесі вибору важливими є інші критерії.

Матеріал

Найпоширенішою тканиною для пошиву є бавовна. З неї виготовляють популярні вафельні халати, які є універсальними. Крім цього, в продажу представлені моделі зі штапелю. Це легкі та приємні на дотик речі, що підходять для повсякденного носіння.

Крім цих матеріалів, для виробництва халатів використовують велюр, шовк, віскозу, муслін та махрову тканину. Остання є достатньо щільною та ворсистою, тому добре зберігає тепло.

Фасон

Більшість варіантів мають звичайний трохи розширений до низу покрій. Він забезпечує вільні рухи та не заважає під час ходьби. Проте, може бути різна довжина та рукав. Найпопулярніші халати середньої довжини. Для багатьох це найбільш зручний варіант. Проте, можна обрати коротші моделі з довжиною вище коліна. Варто також враховувати, що деякі халати можуть бути злегка приталеними в талії.

Сезон

Щоб забезпечити максимально комфортне носіння, потрібно обирати речі з урахуванням сезону. Для холодного періоду підходять утеплені моделі з махри чи велюру. 

Вони пропускають повітря, але одночасно утримують необхідне тепло всередині. Для жаркої погоди варто обирати муслінові, вафельні та шовкові халати. Вони є тонкими та легкими, тому стануть чудовим рішенням для теплого сезону.

Дизайн та колір

Зараз в продажу можна знайти моделі на будь-який смак. Виробники пропонують однотонні халати, а також моделі з різними візерунками та малюнками. Знайдуться моделі і для любительок оригінальних дизайнів. Цікавим варіантом в цьому випадку стануть халати з дрібними або середнього розміру квітами.

Вони чудово підкреслюють жіночність та елегантність. Якщо декор у вигляді малюнків з якихось причин не підходить, завжди можна обрати стильні однотонні речі. Це не обов’язково повинен бути базовий відтінок (бежевий, сірий, білий і т. д.). В каталогах представлені також рожеві, лимонні, м’ятні та блакитні халати.

Коли вибір за цими критеріями зроблений, залишається вибрати розмір та оформити замовлення. В описі моделей зазвичай вказується розмірна сітка, що суттєво спрощує вибір.

“Джерело: cosy.in.ua”

На правах реклами


Коментарі

Читайте також