Як закарпатець навчив бізнесменів виготовляти папір із опалого листя (ВІДЕО)

12
11

Щоб запустити свою ідею у промислових масштабах юний науковець із Закарпаття 2 роки оббивав пороги різних бізнесменів.

Нещодавно Mukachevo.net розповідало про те, що Валентин Фречка починає втілювати свою ідею виготовлення паперу з опалого листя.

Так, ще будучи школярем він разом з вчителем придумали технологію виготовлення паперу з опалого листя. З цим відкриттям він переміг на олімпіаді в США.

Шлях від ідеї до першого промислового зразка зайняв два роки. Зробити пробну партію погодилися лише у Житомирі. Там виготовили упаковки для яблук, яєць, трубочки, кришки. З’ясувалося, що волокна з листя здатні тримати форму не гірше, ніж деревина.

Зараз папір з листя, який придумав молодий закарпатець, пройшов випробування обладнанням та його виробляють в промислових масштабах.

Спочатку подрібнене й очищене листя варять у гігантських чанах - вода виштовхує сіру масу нагору. Далі вона рухається конвеєром, поступово втрачає вологу, розтягується і стає або гладким папером, або ж набуває потрібної форми в сусідньому цеху. Тут із пожухлого листя роблять екологічне пакування для продуктів. Максимальна температура, до якої розігрівається сировина у процесі виробництва, – 40 градусів. Тобто на відміну від ситуації, коли листя палять, жодна шкідлива речовина у повітря не виділяється.

На виробництві Валентин нині проводить увесь вільний від занять в університеті час. Каже, сам науковий винахід виявився найпростішим етапом з усіх.

"Ви собі не можете уявити, яка наука далека від бізнесу. Це просто, вибачте за вираження, треш", - говорить Валентин.

Більше подробиць дивіться в сюжеті ТСН.


Коментарі

А
Альгердас

Чё на парня накинулись! Злые вы! Есть у на с село Лохово! Там уже супер - пупер дорогу построили из глины! Им уже терять нечего ( всё равно по домам сидеть ) , так пусть бумагу из листьев делают! Мало будет листьев, завести свежей хвои. Но думаю, у них и своей ботвы с огородов хватит!

ДН
До нижнього

Ти iшаку поцiкався про виготовлення паперу з листя займались ще в египтi при фараонах вже 2000 р тому !! Ти iшаку не вчився в школi тому i дивуешся кожному « науковому высеру» ! Е десятки сучксних формул , як робити папiр з листя -Це економiчно невигiдно , а ще несе велику небезпеку для лiсiв, якщо землю залишати без листя ! Але Ти такий тупий, що готовий споживати будь яку iнфу не перевiряючи ! Ще один момент... по-любому , хтось його тягне за вуха цього неука, хтось цю «формулулрхотрон» написав , а видае це гуано за свою !! Йди до чколи,гривня пудкарпуцька очко мыюща в европi !

ФМ
Форінт Мадяронович

Я ся дивую з цього бидла коментаторського. Замість того, щоб порадіти успіхам земляка, ллють на нього лайно, бо самі окрім як срати в коментах, ні на що не годні.

1
10:27

Коли це хлопчина став “науковцем”!?Не отримавши навіть базову вищу освіту по молодості. Винахідник-так! Та для сьогоднішньої України кожний хто удосконалить самогонний апарат вже “Менделеєв”. Почитайте хоч у гуглі,що таке наука!

М
Муравлик

Написано Не сам придумав, а з учитилем, чого некажуть фамилию учителя?

М
Мукачево

Молодець Валентин. Не старається підвищити собі самооцінку неадекватними коментарями під новиною, а реально розвивається.

ТС
Тот самий

Екологічним буде тоді якщо подогрівати будуть з помощю електрики якщо дровами або газом російским то і не дуже екологічное то діло.

П
Порошенко

Це хлопець з села придумав технологію за якою зараз бігає увесь світ. Ще раз повторюю: хлопець з забитого закарпатського села. Ми з Парубієм в шоці!

5
55

озвучте ціну сього"винаходу" ?у скільки обходиться таке

М
мукачівець

піарять тупого бородатого жебрака..научив він..ти стяти ся ще в дирку не научив"науковець" хустянський..точно балогин родич ,так го піарять

Р
Рем

Цiй технологii вже 150 рок !!!! Чи вiн плюе i в цьому заключаеться його унiкальнiсть ??? Напiшiть ще грету мать ii тунберг яка вiшла в 10 науковцiв престижного журналу Nature , мамувашупснадонауковцi !!!

Читайте також